Планинарење

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Некој заинтересиран за сабота да ја напрајме релацијата Битола -> Ниже Поле -> Големо езеро -> Мало езеро -> Антена -> Молика -> Битола ??

т.е. јас ќе ја напрам, ако има некој заинтересирано за дружба... нека се јави совреме.
Дали си озбилен?? Многу пат е то бе... тешко дека некој можи да издржи... ај одењето.. ама после за враќање е многу тешко :)
Јас пред некој ден бев Големо и Мало езеро... супер си поминав :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Сакам да шетам, ама сепак не практикувам премногу често планинарење. Вчера отидов до крстот на Водно, не сум бил едно 5 години. И за чудо сега немам преголеми болки во мускулите :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дали си озбилен?? Многу пат е то бе... тешко дека некој можи да издржи... ај одењето.. ама после за враќање е многу тешко :)
Јас пред некој ден бев Големо и Мало езеро... супер си поминав :)
До ниже поле и од молика до Битола ќе се оди со такси највероватно... остатокот пешадија. Мада не е многу :)

Од друштвото викат да се остани со спиење. Ќе видиме како ќе има кворум, ако останиме горе ќе биди топ :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
До ниже поле и од молика до Битола ќе се оди со такси највероватно... остатокот пешадија. Мада не е многу :)

Од друштвото викат да се остани со спиење. Ќе видиме како ќе има кворум, ако останиме горе ќе биди топ :)
А кој датум планирате?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Мене не ми испадна планот за на езера :S инаку ви ја препорачувам турата од кај нас, од ова вашево преку ниже поле и баба може да оди горе :D (2 саати со трактор некаде до над Маловишта и од таму по сртот пешки преку Курбински врв, па над Крани, Брајчино и се излегува на мало, 5-6 саати пат а ако си така побрз може и за 4 и нешто)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мене не ми испадна планот за на езера :S инаку ви ја препорачувам турата од кај нас, од ова вашево преку ниже поле и баба може да оди горе :D (2 саати со трактор некаде до над Маловишта и од таму по сртот пешки преку Курбински врв, па над Крани, Брајчино и се излегува на мало, 5-6 саати пат а ако си така побрз може и за 4 и нешто)
Преку ниже поле имаш 2 патови... едниот е покрај ски-лифтот и е прилично лесен за одење, некои 4 и пол сати е за качвање. Другиот е по дебел рид, и патот на боровинките... тешко дека баба може 1/3 од тоа да изоди. Изгледа си го фатил ти онај првиот, инаку немаше така да пишуваш :)

А за твојава релација многу мастраф имаш... кој ќе го бараме со трактор? Башка 2 сати со трактор нагоре + 5 пешачење no way за еднодненвно.

Како и да е, сабота се планира движење до големо... само да не послужи времето.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
....Врач пушти една слика од врв ....Кораб 2764 метри....ако кајганџииве мислат дека си дремел на фотошоп....јас сум ти сведок дека беше горе :salut:
Ама батка немам со тебе слика! како така? :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Има некој што се занимава со планинарење активно да кажи типсови за опрема, подсобрав нешто ама треба уште многу. Колку пари се кај нас блузите и гаќите и кај можат да се набават?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Има кај нас некаде да се купи планинарски дневник за Македонија (дали постои)?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Овој викенд, Планинарското спортско друштво "Пелистер" - Битола, во деновите на 5-ти, 6-ти и 7-ми Мај го организира дваесет и вториот традиционален марш во чест на Димитар Илиевски - Мурато, првиот Македонец кој стапна на највисокиот врв на светот - Монт Еверест. Повеќе.

Епа планинари, бујрум, јас планирам да одам сабота и да се приберам сабота.

Kajgana Shop

На врв Bottom