pain_killer
Invictus
- Член од
- 27 јули 2007
- Мислења
- 4.537
- Поени од реакции
- 2.229
Идем и со двата, да ми се фати дуплоНе одиш со ПК Тетекс бе?
Идем и со двата, да ми се фати дуплоНе одиш со ПК Тетекс бе?
дај прати ми линк од евентот од фб неможам да го најдамГо најдов евентот, еве што пишува:
1. Екстремна патека- се оди од планинарски дом „Чеплес„ -Солунска Глава (2540 м.) -Бегово поле-планинарски дом Караџица - Алдинци - Преслап - планинарски дом Китка - Горно Количани. Патеката е долга 58 км со 2620 м. висинска разлика и се пешачи 19 ч. Зборно место планинарски дом Чеплес на 18.04.2015 во 07 ч. Бројот на учесници е делумно ограничен поради нокевање во планинарските домови Чеплес и Караџица/200 ден /исхрана од ранец.
2. Рекреативна патека- с.Горно Количани - планинарски дом Китка - с.Горно Количани. Должина на патеката е 8100 м. со висинска разлика од 780 м. и се пешачи 2:30 ч. и 2 ч. за враќање.
Зборно место на 19.04.2015 пред ПТТ Железничка станица во 08 часот. Бројот на учесници не е ограничен. Организаторот обезбедува превоз на релација Скопје-Горно Количани-Скопје на 19.04.2015 - цена 150 денари. Исхрана од ранец, обезбеден чај/маица 160 ден.
Линкдај прати ми линк од евентот од фб неможам да го најдам
100-150 денари од вечер максимумЗнае некој колку се плаќа преспивање во планинарскиот дом Чеплез?
Го реновирале, добил приватен сопственик и сега се вртат цени меѓу 250 и 300 :/100-150 денари од вечер максимум
Ау да заборавив на тоа, и не е само реновиран туку и новоизграден дел имаат пуштено. За цена најдобро јави се прашај..Го реновирале, добил приватен сопственик и сега се вртат цени меѓу 250 и 300 :/
200 во стариот дел, 300 во новиот, работи цела неделаГо реновирале, добил приватен сопственик и сега се вртат цени меѓу 250 и 300 :/
Да не имаш број?200 во стариот дел, 300 во новиот, работи цела недела
Водно - Матка - Водно е многу и за редовни планинари а за тебе огромен напор, оди водно до матка и спушти се доле и со автобус врати се, така сите праат...многу саати одење е натака навака, мислам дека нема да можешдо поискусните-прв пат завчера го искачив водно по козјите патеки...дали е голем подфат ако следна недела се нафатам да идам средно водно-матка и назад ? планирам да купам добра чизма,пошто таа што ја иммам не ја бива...и да прашам,зашто ме болеше кичма дур идев нагоре ? ја мислам пошто бев по кратки ракави а се потам брзо,абе кичма ме искина како да сум кревал 200 кг на мртво....активен сум спортски,мада секоја спортска дисциплина си бара редовност и секоја е посебна...
Секоја спортска активност активира различни групи мускули, на пример човек кој трча или постојано дреме во теретана после пет-шест исцепени дрва со секира ќе почне да го боли кичма. Исто е и со пешачењето по нерамен терен.до поискусните-прв пат завчера го искачив водно по козјите патеки...дали е голем подфат ако следна недела се нафатам да идам средно водно-матка и назад ? планирам да купам добра чизма,пошто таа што ја иммам не ја бива...и да прашам,зашто ме болеше кичма дур идев нагоре ? ја мислам пошто бев по кратки ракави а се потам брзо,абе кичма ме искина како да сум кревал 200 кг на мртво....активен сум спортски,мада секоја спортска дисциплина си бара редовност и секоја е посебна...