Пирсинг

Член од
2 мај 2008
Мислења
75
Поени од реакции
3
Јас целиот решето сум направен.
Имам 2 пирса на веѓа,еден на нос, еден на јазик, еден на папок сам си го стаив,4 алки на десно уво, и 3 лево.Воедно и се истетовирав на рака некои кинески букви,една белегзија нагоре,костур на градите, позади на грбот ми пиши 100%HeavyMetal со трајбол направени се буквиштата,на нога имам Стрелец,а размислувам за уште некој пирс да ставам забавно ми е сега ама незнам кај се става уште....:))))
and the point is...:toe:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Веќе кога си тргнал, стави си и на брадавиците пирсови.
Се испишманив.На цицки не ставам пошо дури оздрави ќе се умриш од спиење на грб.Маде лево.
Доста се овие не треба фазла.
И да ве потсетам за сите шо не сте дупени досега, а ептен ви е кеиф да се дупите,дојдете во БТ, кај најдобриот пирсер-Столе во бижутеријата под хард рок кафиќот.
а за тетовирање контактирајте со мене, најевтини и највкалитетни тетоважи ќе добиете, боби гитаристот од ДФЛ, тетовира ептен добри и ефтино. На пример
Кинески Букви или слични хиероглифи од типот на царски ферман-
Буква 100 денари
Тетоважа со големина на мојот пост напишан-400 денари.
И така натака.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Devil-King у заблуда си ако мислиш дека можеш да добиеш ХИГИЕНСКИ испаравна и Добро ИЗРАБОТЕНА тетоважа за тие пари !!! Али ок дечкото може дома тетовира па вие сте му другарчиња и ок ви е се толку сте и запознаети со оваа работа! Да напоменам

квалитетна тетоважа со никакви ризици е возможно само во студио кое е признаето од Мин за Здраство нормално и човекот кои работи да има сертификат и дозвола за работа која и неслучајно не е така лесно и без ризици!!!!!

мала помош:helou::helou::helou:
Во какво студио треба да се тетовирате?

Погледнете наоколу дали е студиото чисто , уредно дали има стерилизатор каде што треба да е опремата соодветно стерилизирана. - видете дали тубите се чисти(нема остаток на боја) и дали мајсторот носи ракавици, битно е иглите да се нови( значи тие неможе да се стерилизираат и се исклучиво за една употреба) ,побарајте или осигурајте се за стручноста на мајсторот,може да најдете и некој од улица што работи во домашни услови па да ви направи тетоважа со пониска цена но затоа и квалитет!! Bидете ги неговите претходни изработки ( готови тетоважи)

НЕМОЈТЕ ДА СЕ ТЕТОВИРАТЕ ПОД НЕСТАНДАРДНИ УСЛОВИ!! МОЖДА КЕ ДОБЕТЕ ПОЕФТИНА ТЕТОВАЖА НО ВАШИОТ ЖИВОТ И ЗДРАВЈЕ НЕМА ЦЕНА!!

a гоце зашто ти треба слика ???:uvo::uvo: демек некој неможе толку да стави пирсови мислам WTF??:tapp::uvo::uvo: Јас мислам ја пишав досегашната статистика во претходните стр:vozbud::vozbud:

Г

Гоццццце

Гостин
Нвм , нека не става.
Бај д веј, вчера му се јави сестра ми на Игор Скин Арт , и вој фино и рече да дојдеме утре после еден било кое време, да одберам пирс да шетнеме 2-3 круга низ Буњаковец и да се вратиме за да ме испирса.
Денеска отидов со другар, му кажав на Игор кој сум како сум, овој ме отера у пичку матер. Не можел , работа имал. За џабе се изакав до Скопје, и пак ништо. И Ива тоа ми го НАРЕКУВАШ ПРОФЕСИОНАЛНОСТ!!??!?!?!?!?!!!!!!!

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
ахх.. зашто те отерал у пм неможам тука да зборам бидејки и не го ни знам случајот ако има проблеми контактирај ме слободно.

Но да појаснам :wink: јас на никој не кажувам и упатувам каде да се пирсате и тетовирате:):):):):):) значи во Мкадеонија има многу таттоо студија каде може да прашате!!! Мислам дека во една тема ги пишав сите по ред :wink::wink:

Со моите постови сакам друго да кажам а не некој да присилам да иде у скин арти или у кисела вода. Како познавач на овие ствари доста лоши ствари сум чула и видела па ви давам пријателски совет ако сте одлучиле да се пирсате или тетовирате тоа да го направите онака како што треб аи е најдобро за вашето здравје!!!

Каде ке одите е само ваша одлука :helou::helou::helou:

Член од
4 јули 2008
Мислења
78
Поени од реакции
2
Уффф .. Сакааааам , На Јазик Или На Уста .. Алии Мојте Не Ми Даваат :(

D

Daftie

Гостин
На десното уво имам пет дупки една до друга, а на другото имам три, горе на рскавец, сантим подолу и стандардната дупка.
Сакав да си го пирсам носот, ама кога и ја видов дупката на другарка ми...неее!
Грдо е што кога ќе решам дека веќе не сакам да го носам дупката си останува.

Сега сакам на јазик да ставам, ама моите ќе ми јадат бубрези...:tapp:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Сега сакам на јазик да ставам, ама моите ќе ми јадат бубрези...:tapp:
абе стај си ако имаш мерак.таткоми уште ме нема приметено на мајками сама и кажав иначе немаше да примети ни она,не е ич очигледно,само првите 2 дена ама помалку ќе збориш,ќе се шеташ натака навака колку да не бидеш дома:)

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
A доколку го извадам пирсот на папок дали ке може после пак да се пирсам.. мегутоа ако го извадам и после пак да се пирсам ке ми биде пирсање по 3 пат на папок..

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
1.јазик
2.tragus
Имав и под уста едно време..
САКАМ INDUSTRIAL!!!

D

Daftie

Гостин
абе стај си ако имаш мерак.таткоми уште ме нема приметено на мајками сама и кажав иначе немаше да примети ни она,не е ич очигледно,само првите 2 дена ама помалку ќе збориш,ќе се шеташ натака навака колку да не бидеш дома:)
Хах, ова ми е мноогу познато :)
А...боли?
Мислам, додека те пирсаат.
A доколку го извадам пирсот на папок дали ке може после пак да се пирсам.. мегутоа ако го извадам и после пак да се пирсам ке ми биде пирсање по 3 пат на папок..
Мислиш пак на папок? Ако можело два пати зш да не и трет пат :)

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
Кај нас сеуште не е безбедно да се пирсаме без некакви проблеми.Јас работам во едно пирсинг студио каде што секојдневно се сретнуваме со безброј проблеми во пирсањето кои од дезинформација а кои од аматерско пирсање кое не би требало да се свати толку ладнокрвно па тие луѓе се касапи на сопствените другари!!!!!:lud:

ejj ako nekat se resam da se pirsam prv si mi na lista ...hehehe...se nadevam ok e ?? samo da se resam i da ne se potresuvam mnoogu ...hehehe:salut:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
САКАМ INDUSTRIAL!!!
и јааааа
ама многу е бе 1800 денари неми се даваат
Хах, ова ми е мноогу познато :)
А...боли?
Мислам, додека те пирсаат.
ич не боли,ти ставаат анастезија.
мене буги ме пирсаше и имаше другарки со мене и јас со игла и јазик им промрчев еј абе не боли
само гадно е чувството кога го завртува пирсот и ја вади иглата ама 5 секунди се тоа

Kajgana Shop

На врв Bottom