Пинк 15 - Македонија

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Боки 13 нема капацитет да биди директор, тоа да ви е јасно, и нема да биди. Веќе учествува во реалното шоу "Фарма" така да мислам дека не е во игра за оваа работа, тој можи само да си се препира и расправа со другите и да им докажува што е, дали машко, дали женско...тоа му е работата, да ги занимава луѓето.

Инаку на темата, значи сигурно Алфа каква што ја знаеме престанува со работа во четврток на полноќ, така да од петок 12.11.2010, почнува новата програмска шема и ребрендираната Алфа, сега Пинк Алфа или Пинк Македонија...

Еве еден извадок од денешен весник:
Екипа на српската ТВ Пинк деновиве е постојано присутна во ТВ Алфа за целосно да ги скенира состојбите и вкупните капацитети на телевизијата. Откако сопствениците на двете телевизии, Жељко Митровиќ и Штерјо Наков, минатата недела постигнаа договор ТВ Пинк целосно да ја откупи ТВ Алфа, тимови на познатата српска телевизија забрзано работат не само на снимање на целокупните состојби во телевизијата туку и на подготовки за промена на програмската шема.

Новата програмска шема ги укинува последните вести во 22 часот, бидејќи терминот бил потребен за некоја од новите емисии. Со тоа телевизијата останува само со вестите во 17,30 часот, што се смета дека е неприфатливо толку рано информативно да се заокружи денот. Поради тоа, многу е веројатно уредниците да преговараат да добијат нов термин за последните вести.

Новите сопственици засега тврделе дека не планираат отпуштања не само на новинарите туку и на сите што работат, бидејќи според она што досега го скенирале, нивните процени се дека телевизијата имала мал број вработени.

Целосен текст

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.179
Поени од реакции
6.203
Kaj sto ima cad ima i ogan da znaes.Janko e dosta informiran novinar,licno se poznava so Ivona Talevska pa pretpostavuvam deka preku nea gi doznal site informacii.Na kraj vremeto ke pokaze dali informaciite za Boki 13 se vistina ili ne.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.989
Поени од реакции
8.320
Новите сопственици засега тврделе дека не планираат отпуштања не само на новинарите туку и на сите што работат, бидејќи според она што досега го скенирале, нивните процени се дека телевизијата имала мал број вработени.
Што мислите сите што работат на Алфа би сакле сега во Пинк да работат :nenene: се излажал тоа Жељко а ако нема некоја емисија македонска све ако биде српско со превод македонски и те како би посакале да излезат од таа телевизија
Место да пуштаме наш македонски производ на тв ние све туѓо даваме( српски,турски,шпански,бугарски.. емисии,серии и др) Срамота е тоа

T

Tetro

Гостин
Kaj sto ima cad ima i ogan da znaes.Janko e dosta informiran novinar,licno se poznava so Ivona Talevska pa pretpostavuvam deka preku nea gi doznal site informacii.Na kraj vremeto ke pokaze dali informaciite za Boki 13 se vistina ili ne.
Не шири дезинформации непотребно. Јанко никогаш не е бил новинар.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.989
Поени од реакции
8.320
Janko jadi burek vcera javno vo emisija kaza deka Boki 13 ke bide glaven menager na novata Alfa.Sigurno znae poveke od mene i od tebe.
нека си биде ама кога нема познавање од таа функција што ќе парае таму незнам како ќе се снајде главата ќе му пукне од толку работа

А Јанко тоа што кажал дека Боки ќе биде директор колку сака нека јаде бурек и си пушта клипчиња у емисија

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.545
Боки 13 нема капацитет да биди директор, тоа да ви е јасно, и нема да биди. Веќе учествува во реалното шоу "Фарма" така да мислам дека не е во игра за оваа работа, тој можи само да си се препира и расправа со другите и да им докажува што е, дали машко, дали женско...тоа му е работата, да ги занимава луѓето.

Инаку на темата, значи сигурно Алфа каква што ја знаеме престанува со работа во четврток на полноќ, така да од петок 12.11.2010, почнува новата програмска шема и ребрендираната Алфа, сега Пинк Алфа или Пинк Македонија...

Еве еден извадок од денешен весник:
Екипа на српската ТВ Пинк деновиве е постојано присутна во ТВ Алфа за целосно да ги скенира состојбите и вкупните капацитети на телевизијата. Откако сопствениците на двете телевизии, Жељко Митровиќ и Штерјо Наков, минатата недела постигнаа договор ТВ Пинк целосно да ја откупи ТВ Алфа, тимови на познатата српска телевизија забрзано работат не само на снимање на целокупните состојби во телевизијата туку и на подготовки за промена на програмската шема.

Новата програмска шема ги укинува последните вести во 22 часот, бидејќи терминот бил потребен за некоја од новите емисии. Со тоа телевизијата останува само со вестите во 17,30 часот, што се смета дека е неприфатливо толку рано информативно да се заокружи денот. Поради тоа, многу е веројатно уредниците да преговараат да добијат нов термин за последните вести.

Целосен текст

Точно ли е ова и од кај го прочита? :raz:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ја мислев дека ќе добиеме една програма + али изгледа Алфа ќе ја снема!Глупости ова..

T

Tetro

Гостин
Jas siram dezinformacii ili nekoj drug pred mene pocna da gi objavuva?Ovaa vest e napisana na 6 noemvri pa ne e loso da ja procitas:
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=59387
Ја прочитав веста и никаде не се спомнува името на Јанко твој.
:toe:

Латас главен уредник во ТВ Алфа?!
сабота, 06 ноември 2010

Последните гласини се дека уредниците во ТВ Сител и дневниот весник Вечер, Драган Павловиќ Латас и Ивона Талевска ќе бидат новите уредници во ТВ Алфа

ТВ Пинк ја купи Алфа. Овој чаршиски муабет се потврди. Информацијата е точна. Но по продажбата на телевизијата, почнаа чаршиските муабети околу тоа, кој се ќе влезе во ТВ Алфа. Последните гласини се дека уредниците во ТВ Сител и дневниот весник Вечер, Драган Павловиќ Латас и Ивона Талевска ќе бидат новите уредници во ТВ Алфа.

Се зборува дека ќе има многу измени во телевизијата, а една од измените се однесува на промената на програмскиот директор. На местото на Љубомир Николовски ќе бил поставен Бојан Јовановски, контравезниот шоумен познат како Боки 13. Бојан во јуни годинава најави дека од септември стартува со шоу на телевизија “Пинк“, во рамките на “Гранд продукција“. Но тоа не се случи. Според чаршиските муабети, токму влегувањето на ТВ Пинк во Македонија, односно купувањето на ТВ Алфа е причината поради која не започна емисијата на Бојан. Соработката со ТВ Пинк наместо водителско место му донесе повисока функција.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.179
Поени од реакции
6.203
Aj potseti se sto imam napisano vo eden od prethodnite moi postovi bidejki pocna da mesas babi i zabi.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.989
Поени од реакции
8.320
а кога почнува Пинк во среда кога ќе биде 12 часот наверер и веќе е четврток или во четврток во 12 часот кога веќе е петок?

T

Tetro

Гостин
Eden od glavnite urednici ke bide turbofolkerkata Ivona Talevska koja ne moze da im odolee na Ceca i Aca Lukas a glaven menager na celata televizija odnosno direktor ke bide veruvale ili ne Boki 13!:nerv: Jas licno ocekuvam deka toj ke napravi nekoe realno sou kako sto e Golemiot brat vo Srbija samo vo kukata kaj sto bi go organiziral toa ke stavi pederi i lezbejki.
Janko jadi burek vcera javno vo emisija kaza deka Boki 13 ke bide glaven menager na novata Alfa.Sigurno znae poveke od mene i od tebe.
Jas siram dezinformacii ili nekoj drug pred mene pocna da gi objavuva?Ovaa vest e napisana na 6 noemvri pa ne e loso da ja procitas:
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=59387
Aj potseti se sto imam napisano vo eden od prethodnite moi postovi bidejki pocna da mesas babi i zabi.
Кој меша баби и жаби.
Цело време раскажуваш една иста приказна, а јас само ти спомнав дека Јанко не е новинар, и тоа те запали. :)

**Јас сум од оние кои не се замараат да гледаат телевизии како А1, Шител,...

на Алфа само Ф1 гледав неколку пати во годината, тоа не ме прави уживател во нивната програма :)

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Кој меша баби и жаби.
Цело време раскажуваш една иста приказна, а јас само ти спомнав дека Јанко не е новинар, и тоа те запали. :)

**Јас сум од оние кои не се замараат да гледаат телевизии како А1, Шител,...

на Алфа само Ф1 гледав неколку пати во годината, тоа не ме прави уживател во нивната програма :)
Епа сеа ни Ф1 нема да гледаш друже ќе гледаш Пинк Турбофолк и цицки..

T

Tetro

Гостин
Епа сеа ни Ф1 нема да гледаш друже ќе гледаш Пинк Турбофолк и цицки..
Цицки обожавам да гледам, само не на блгарски и серпски певалки, одвратни селикони имет.

А Ф1 има и други локации кај го давет :smir:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.989
Поени од реакции
8.320
Уживајте во убавата програма на Алфа се додека не видите певаљки со големи силиконски цицки на вашиот тв екран и тоа со логото на гранд и пинк

Kajgana Shop

На врв Bottom