Пиво

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 267 39,8%
  • Златен даб

Гласови: 185 27,6%
  • Amstel

Гласови: 65 9,7%
  • Heineken

Гласови: 74 11,0%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,9%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 121 18,0%

• Вкупно гласачи
    671

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Види и јас кога се врткам низ Скопје имам ментална бариера дека пиво било 100денара (скопско даб) а Хајнекен/амстем 120-150 Али јебига тие цени биле пред 10 години не се веќе

тука мрчам скапи ги направиле пивата а у Шведска како попче у кафич си плаќам 7-8€ и добијам пиво кое ако го споредам со крали Марко нашево би било у топ 3 светски пива :)
Слично, тука во продавница обичните од 0.33 ги плаќам по 4.5 долари, ако е нешто поинтересно од маркет се по 7-8, во паб од 13 па се до 21 во поубавите.
Пример 4 Pines погоре го пиев во паб веднаш до плажата, 17 долари за 0.33, но во мкд гарант ќе ме нервира ако ми кажат 500 ден за пиво :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.389
Поени од реакции
25.793
Види и јас кога се врткам низ Скопје имам ментална бариера дека пиво било 100денара (скопско даб) а Хајнекен/амстем 120-150 Али јебига тие цени биле пред 10 години не се веќе

тука мрчам скапи ги направиле пивата а у Шведска како попче у кафич си плаќам 7-8€ и добијам пиво кое ако го споредам со крали Марко нашево би било у топ 3 светски пива :)
Реално да прајме муабет Крали Марко за останативе македонски пива по квалитет е топ 3 светски пива.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.710
Поени од реакции
9.518
Реално да прајме муабет Крали Марко за останативе македонски пива по квалитет е топ 3 светски пива.
Дај не заебавај... Скопско 0,33 стакло е the real deal, нема подобро македонско (комерцијално) пиво.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.389
Поени од реакции
25.793
Дај не заебавај... Скопско 0,33 стакло е the real deal, нема подобро македонско (комерцијално) пиво.
Не заебавам. Скопско е полошо и до Даб и од Македонско.
Што мислиш, зошто го пуштија смутот како втора линија ?

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.710
Поени од реакции
9.518
Не заебавам. Скопско е полошо и до Даб и од Македонско.
Што мислиш, зошто го пуштија смутот како втора линија ?
Изгледа не ги пиеме истите пива... Не заебавај, златен даб подобар бил... Ај крале не е лошо, ама сепак скопско 0,33 (класика, не смут) е број еден македонско комерцијално пиво.

Член од
5 мај 2016
Мислења
182
Поени од реакции
148
Изгледа не ги пиеме истите пива... Не заебавај, златен даб подобар бил... Ај крале не е лошо, ама сепак скопско 0,33 (класика, не смут) е број еден македонско комерцијално пиво.
Скопското беше подобро, сега дури и Крали Марко е подобро од скопско, ептен е изменет вкусот и кај лименките и кај стаклото за пластиките па ич да не зборам па уште со цел памет го намалија на 1.35Л.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.602
Поени од реакции
5.299
IMG_0663.jpeg

Маџарско производство доста добро морам да признаам, 10% алкохол у него ама има мала горчливост па не се осеќа алкохолот додека го пиеш (е кога ќе станеш се осека :) )

што би рекол Дани достапно во скоро секој маркет низ Будимпешта, цена околу 2.5-3€
Автоматски споено мислење:

IMG_0664.jpeg

Ова како загревање ми беше да не ме удри неспремен квадриплот
Интересно АЛЕ ама искрено квадрот боље ми беше, 5.6%, 16 IBU (квадрот имаше 23IBU а делуваше помалку “горчлив”)

ќе го најдете на истото место и во ист ценовен ранг како и другото
@Dani доста добра конкуренција на Моњо им се дечкиве

ако те/ве носи патот накај Будимпешта има неколку барчиња што може да ги препорачам со интересен избор

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2009
Мислења
488
Поени од реакции
433
Да има некој видено нешто слично достапно кај нас, еднаш го пробав пивово во точена верзија и ми остави баш добар впечаток.

Seadog BluePaw - Bangor | Wild Blueberry Ale

Kajgana Shop

На врв Bottom