Прв пат пробувам пиво со „немалтирана“ пченица (сирова пченица) и овес, се разбира и јачменов слад мора има во состојките.
Blue moon, Belgian white beer... Да кажеме интересно да се проба. Belgian white имаат и коријандер и кора од помаранџа во нив, не се нападни но се чуствуваат. На поголем дел од луѓето веројатно нема да им се допадне пошто хмељот е скоро неприметлив.
Интересно е пошто ова е стар рецепт, а до пред неколку векови во пивото хмељот не бил доминантен зачин. Од одредени причини и не е баш најдобар за мажите...
Автоматски споено мислење:
Другпат фотографии, веројатно ќе земам уште некое.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.