Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Снема бонови... па снема скопско... Сељачишта се трескаа на сите страни и мислеа дека цело Кале е нивно. Дожд од пиво на сите страни... Утре со чадор идете...
И да, греота е три пати да ти скокне CD... Како да не е срамота што се пееше на плејбек... Абе Гоце бе... Пола Кале за тебе беше полно.
Како и да е, добра забава:)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па добро е ама пак лоша организација со штандовиве за пива се чека ред 10 минути... Иначе од лани нема некоја разлика тоа е тоа. Гоце на крај направи атмосфера ама ипак се на се останува онака ништо превише во однос на организација.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
многу луѓе има , не ги собира и тоа скарите смрдат на сите страни

и што е со цените бе у дискотека да не сме

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Добра забава, се изнаскокав на суперхикс, свртев оро на Гоце, од каква музика на каква завршивме, али океј беше сепак. :)
За пивото да коментирам не би, заш не пијам пиво.
Штандовите...некои преполни, некои празни, не беше разредено и се чекаше ред.
Имаше доста народ иако не се осекаше некоја гужва.
Се на се океј беше, па ке вииме сеа утре како ке биде.

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Погага пиво не сум сретнал на ниеден пиво фест!

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
Ау! Суперхикс растур!
Не ги фатив скроз од почеток, сепак тоа што го фатив беше растур, можеби на моменти свиреа нешто старо што не го знаев но затоа при крај надоместиа!
Ме брцнаа со цигара, ми ги искршија јајцата у шутка, добив глава у брада, подлактица у нос, у фаца, ноктот ми отече, сепак беше одлично!
Имаше еден идиот огромен му ебам сељакот,у нај јакото, на љута рана, ме фаќа и јас ко парталче ме фрла, со ранецот летам и паѓам на земја, ме исшутираа малце, среќа еден ме дигна, станав тој идиотот пак ми доаѓа и ме фрла, тој два и кусур, со ланци целиот, тежок сељак.
имаше и еден гол соблечен ( горе) со нешо тетоважа на грбот. и тој ист ваков , 100kg>>>>>>>> ... ебате какви сељаци има на светов :(

како и да е мн ми прае мерак "africa" ако не се лажам на Аларм ја свиреа за прв пат ептен ми остана врежана уште од пред 3 месеци :)
скокање , рипање and of course орце на гоце :)
АЈДЕ БРАЌАааа !!!!! :)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Многу гужва ама коа ќе си застанеш од страна или горе или па некоја добра позиција до еден од шанковите и не е лошо. Само едно не ми е јасно. Скопско ко што видов 70 денари, тоа за чаша од 0,4 беше или ? Најфино ми беше тоа германското црвено пиво на штандот кај Murphy's (кое денес го немаше)...полалитарка 120 денари или 100 0,3 за едно исто црвено ама доста појако. Како и да е цениве се претерани и верувам дека и со помали цени ќарот пак ќе им биде голем. Колку за споредба цените на Окоберфест за 1 Л пиво за 2010 се меѓу €8.30–8.90. Ако направиме споредба меќу стандардот на Германија и нашиот, и ако направиме смешна споредба меќу Пиволенд и Октоберфест излегува дека нашите малце се прецениле.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
ГОЦЕ, ТИ СИ СЕМОЌЕН!!!

Btw дојдете на grolsch штанд, слабо луѓе има :icon_lol:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Ама на Гролш штанд ги нема убавите шишенца :cry:

Дојдов, видов, испочкрапав :) Гужва има, не очекував волку гужва ко за среда.

Хикси беа ОК, иако очекував нешто маскирани, ово-оно.

Гоце, владее!!! Иако цело време носеше јакна, сепак е главниот шизик.

Ај, ко за 6 саат наутро, доста е.

Edit: Закачив по некоја фотка на нет :)

Останатите фотки, тука.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Мислам дека воа со цената на пивото го прават само првите два три дена....после ќе се намали...па неможам ја од Велес со 100 евра да одам :kesa:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Мислам дека воа со цената на пивото го прават само првите два три дена....после ќе се намали...па неможам ја од Велес со 100 евра да одам :kesa:
не баш :O

иначе со оваа цена на скопското не ти се исплати скопско да пиеш за 70
кога имаш хајнекен и стела за 100

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Многу ми беше убаво, не дека не моеше подобро ама ок е :) За вечер не знам дали ќе идам...едноставно немам сила! :pos2: Ама затоа петок, сабота и недела:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom