Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

Статус
Затворена за нови мислења.
N

n/a

Гостин
Можно е да си се разочарал пошо ја иам слушано муабети дека Стела Артоа за Балканот се произведува во истата фабрика каде се произведува и бугарската Каменица. Е сеа, дали е вистина или не...
.
Вистина е.
И Stella и Staropramen се произведуваат под лиценца во фабриката на Кamenizza во Пловдив.
Ама сепак... Staropramen на мене од сите пива најбоље ми лизга.
Баш е супер.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Вистина е.
И Stella и Staropramen се произведуваат под лиценца во фабриката на Кamenizza во Пловдив.
Баш е супер.
Старопрамен е убаво пиво, а од чешките последно што пиев, Gambrinec (или така нешто) ми остави убав впечаток. Го има горе?

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
Не, го нема. Јас очекував да има и Pilsner Urquell, ама ништо. Ај, можеби идната година :)
А да, иако беше рекламирано(го има и во официјалната програма) нема Kilkenny.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Баш е супер.
Штом другарка ми која ја замрази Чешка со голема радост наливаше Старо Прамен, мислам дека нема потреба од повеќе образложување.
Скопје си доби нова атракција. :)
И му требаше еден ваков фестивал.
Баш е супер.
Две зеленки да можеше да се даваат ќе се обидев да дадам 4

Ги видов и се поздравив со Тончи и Ејсид...
видов и некои други со кои што не се поздравувам :)
имам примедба на дел од музиката...
имаше околу 18ч. едни треш-металци,
вауууу-аууу-ваууууу-ааааааааа
хауууукккк-аајјјјјјјј-грррррр
:toe: ало бе... полека малку.
Уште ме боли главата од нив.
Не ти се разбирам од такви `музики`...
гарант и он самиот (фронтменот) не може да повтори што испеал.
(читај се издрал).
Втората примедба ми е што ебате нема една ебана корпа за ѓубре да фрлиш.
И трета што сме родени сељаци,па на 30 wc-иња,пак сите мочаат ко кучиња-авлијанери `на теферич`.
Ме извади од памет бре :) али пријатно, не бери гајле :wink:
Dedicated for Life се покажаа досеа како најдобар од македонските бендови, за жал ги слушав од бекстејџ каде што звукот и не е нешто посебно добар, ама реакциите на публиката јасно укажуваа на тоа кои беа најдобри на меин стејџ пред да дојдат КУР и ЛЕТ3. А вокалот Психо е многу кул дечко :)

Корпи немаше, ама имаше црни ќеси, обесени околу дрвата, ама малку имаше за жал, волонтерите потфрлија овој ден.

Еј теферич моментот сакс, направија ѕид на мочта, упм.
Ај упм, го испуштив Hypertech.. сум го помешал со Tripnotic, мислев утре е =/
Сега само за пиво и скара (ок, и друштво) ќе се оди викендов..
Хајпертек беше ТоБ, се изнапушта хитови, пошто рајата беше секаква, али не им пречеше на правите џанглисти да се остават на подиум од играње. Јас се соблеков на по мајца од што ми беше топло, полн бев со енергија и позотвни вибрации и сте то :)

Единствено ми е жал што другар ми што ме однесе со кола неќеше да седи повеќе, па ги пропуштив Славе и другите.

дефинитивно Лашко темно рулз :)
Башка со 2 лашки даваа гратис BANDIDOS ICE. Има вкус на Швепс, енергија ко средна класа енерџи дринк, и 4% алкохол. ТоБ
На днб стејџ стелата не ми лизгаше пошто се препив пиво, ама бандидосот ах со радост ојде.

(Славе ваљда?) почна да пушта некое реге, па нешто хип-хоп, не знам ни што точно пушташе, не се сеќавам добро :icon_lol: битно се утепав од играње, весело беше ептен. :pipi:
Ја користам оваа прилика :Р да ги пофалам тоифорите што беа прилично не-гадни, со арома на цреша и тоалет хартија опремени... Барем јас кај што отидов :)

Убав настан, се надевам дека ќе стане традиција и дека ќе донесат многу повеќе пива (и бендови) наредна година.
Ах... зошто не беше тука мојот најдобар другар, заедно сме верни фанови на Славе... вака морав порано да си одам.

а Тоифорите најдобри на еден концерт/фестивал досега.

ПИВОЛЕНД, ВЛАДЕЕ, сакам и догодина, и догодина, и коа ќе бидам пензионер сакам да одам на Кале на Пиволенд :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Дали тоа на Пиволенд имало негде кришка со ајвар за 10 денари?:vozbud:

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Охооопаља, и јас сега се врнав од Скопјето...ме отвори дешавката :)
Петокот плачев неколку минути поради тоа што го изпуштив настапот на ДФЛ, но една голема чашка Erdinger, мала Лашко темно и тон вкусна храна ме расположија :) Башка се видов со многу златни познаници...врвот беше кулиражот во New Age.
Саботата имавме мала подготовка во Лезетот, па на Кале си ги остадовме салото и коските :D Ехеее црните младичи во бело по Паркети го владееа светот :) Грудотресалици, мажи на пластични столици, десетки во нивните боксерки...весељооооо :) Исто реге-ска стејџот ебеше баби онака...забавата ја наливав со Стела и некое холандско, црвено, 8 % течно соединение :) Море не попуштавме се додека смотаното обезбеџење не почна да не брка со процесот ВИ-СВЕТИМЕ-СО-РАЧНА-ЛАМПИЧКА-ВО-НОЗЕ-ИДЕТЕ-СИ-МАЈКЕ ВИ! ЛОЛ4ИЊА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom