Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
НАЈЗАКОН ВЕЧЕР ВО МОЈОТ ЖИВОТ...се скинав од пиење короја и чашко
Малиов се избричил, се пицнал, си напраил фризура... Гарант за собиранката вечер се спрема. : ))
Да не ми кажеа дека си ти, немаше да те познаам мајке ми. Си викам „кој е овој...“ кога дојде да се поздравиш.

И добро, само мене ли ми е грлово лом од ладното пиво?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ај упм, го испуштив Hypertech.. сум го помешал со Tripnotic, мислев утре е =/
Сега само за пиво и скара (ок, и друштво) ќе се оди викендов..

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Закон беше и вторава вечер. Лет 3 растурија, К.У.Р. направија добра атмосфера. Неколку различни пива и шарска со кромид. Закон.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Малиов се избричил, се пицнал, си напраил фризура... Гарант за собиранката вечер се спрема. : ))
Да не ми кажеа дека си ти, немаше да те познаам мајке ми. Си викам „кој е овој...“ кога дојде да се поздравиш.

И добро, само мене ли ми е грлово лом од ладното пиво?
Се поклопи собиранката со моето шишање и бричење.:pipi:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Или ти си ги поклопи,тајно :vozbud:

Топ беше,кој не дојде нека му е криво,кој дојде знае каква атмосфера беше.

Само Џакси Накси малце не се разбираше,ама јбг,хип хоп во живо и тоа ти е ...

Пивата...се разочарав од Стелата еј,Лашко for the win :)

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
Супер беше вечерва, Лет3 не се арни :vozbud: После трубачите ептен откачија.Пиев Темно Лашко за 50 и Бекс 0.5 за 60.
ЛУДИЛО НЕБИЛОООО!!!

ќе ви кажам убо јас вас... не викате ... е ке ви дојдам море ќе видите вие... ви запамтив колите ќе дојте на одмор :pos2:

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790

Имај коса нешишана 9 месеци како мојата да те видам:pipi:, а за брадата-не ми стоеше со новата фризура:pipi:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имај коса нешишана 9 месеци како мојата да те видам:pipi:, а за брадата-не ми стоеше со новата фризура:pipi:
Ти ли беше бре тој шишан кратко, цел у тексас облечен???
Си направил преродба во 7 чекори :) Ај може ќе се get lucky 2night :)
Али не беше единствениот. Со Acid заприметивме така повеќе девојки (читај рошли), пицнати до даска, у минич, штикла, некои и со кожна чизма, шминка у пм, деколтиња...... ко да дошле ерген да бараат на Кале бе, па уште на пиволенд :tapp:

Инаку на пиволендов се си е таман, само на тоа скарите да ставеле барем уште еден што ќе праи сендвичи. Вака еден прави плескавици а другиот ги пече, ги праи во сендвич, наплаќа..... и се ствара колона ко за у 7ца да чекаш. Неможе да се најаде чоек (т.е. неможе да дочека :) )

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4

Е што и фали на Стела бе? :)
Сум го пиел и другпат, секогаш добро лизгало.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Лее вчера закон вечер еј , една од најдобрите у мојот факинг живот :)
ДФЛ ми се свиѓаше настапот и пивото беше топ , се задржав на Скопско и Лашко после ќе идам да пробам Стела и ХХ . Битно топ беше цела вечер ! :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Да, топ беше вечерта...Жал ми е што ги пропуштив к.у.работници ама затоа па Лет 3 направија добра атмосфера, Скопјани си беа расположени, насекаде пиво...
И од оние што ги пробав, дефинитивно Лашко темно рулз :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Можно е да си се разочарал пошо ја иам слушано муабети дека Стела Артоа за Балканот се произведува во истата фабрика каде се произведува и бугарската Каменица. Е сеа, дали е вистина или не...

Ја инаку завчера бев на Пиволенд, ама поише колку шетња и дружба. Не сум некој пивопија, па затоа и не ми беше некој особен доживљај. Инаку имаше добра атмсофера, само не ми се исполни желбата да ја гушнам еднаш онаа макробиотичката теткица сосе цел нејзин штанд. Елем, нејзината емсиија ок беше и звучеше покултурно од трупче и перверзно вулгарните фикции на Ванчо Петрушевски, ама секогаш покрај стандардната определба кој зеленчук е јингот во специјалитетот а кој јангот, таа секогаш топло препорачуваше да се консумира храната од своето поднебје и на крај ќе заебеше се коа ќе препорачаше некоја заебана кинеска алга.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Кој ќе ти купува дрога на фестивал за пиво... Биди реален.
Да беше транс журка, ќе разберев. Башка, има полиција (униформа или цивил). Не верувам дека има толку глупи дилери што би дилале на јавно место, па уште и кај што има полиција :wink:
Чим на малолетни даваа пиво па пред полицајци немаше проблем , зашто би немало и глупи дилери??? :)

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Прекрасен настан, индиид. Од пивата највеќе ги бендисав Ефесот и Лашкото Темно, пробав уште некои ама овие најубави ми беа. Скара не пробав, ми се јадеше ама редот што се чекаше ме предомисли.
Најубаво си поминав на ДнБ стејџот, (таму го видов Тончи со некое друштво прилично весело) а момент беше кога им се заeба нешто од опремата и дечкото (Славе ваљда?) почна да пушта некое реге, па нешто хип-хоп, не знам ни што точно пушташе, не се сеќавам добро :icon_lol: битно се утепав од играње, весело беше ептен. :pipi:
Ја користам оваа прилика :Р да ги пофалам тоифорите што беа прилично не-гадни, со арома на цреша и тоалет хартија опремени... Барем јас кај што отидов :)

Убав настан, се надевам дека ќе стане традиција и дека ќе донесат многу повеќе пива (и бендови) наредна година.

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Дефинитивно Короната и Ефес ми направија мерак, почнав со Лашко црно ама многу благо ми беше и се трампав со другар за полајтерско Лашко. Денес после собиранка одам пак и пробувам Амстердам со 11% алкоСТОП, земам 4 скопски дека многуи сакам маица скопско и Гинис немам одамна пробано...Ај нека каже некој други марки на пива што имаше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom