Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Ојпаља :)
Од утре и јас идам на ПиФоЛендот. Се надевам ќе успеам да ги фатам ДфЛ во 18 h. Во секој случај ќе биде мрсноча, викендов планирам да се отепам од гнетење добра храна и наливање на истата со врхунско пифце :)
Ајт поздра444иња
љољи

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Бев досега, ги ислушав Канго, Chemical Voodoo's, 3D и уште едни, не ми текнува името. Се пиеше пиво(50 ден. 0,5 Скопско), музиката беше гласна, продаваа некојси украси и хендмејд обетки, немаше толку гужва колку што мислев дека ќе има и времето беше лааадно, ама испадна фин почеток на убав фест. Ќе пробам да дојдам и друг ден :)

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
utre specijalno od kavadarci idam za pivolend,ekioa imam od sk,znam deka e organizirano dobro sekako ima i dobra muzika,pa ke slusame KUR i drugite bendovi i sekako dj-ski setovo posle 12.poooooooooooz:baeh:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
Ако може некој откако ќе се врати да каже отприлика цени на пивата.

Планирам утре или задутре да идам. Или и утре и задутре.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Лашко - 50 ден за 0.33
Скопско - 50 за 0.5
Корона - 150 за 0.33

Другите нешто не ги исконзумиравме,беше сепак само прв ден и требаше да се вози после :)

Темната страна,искршени (неквалитетни) клупи,скапи кикирики,малце превише дерење на микрофон и неинтересен водител (не-у-фазон влезен)

Светлата (бајаги поголема),весели старци,пристојни цени,подароци со короната,супер друштво(иако ова е индивидуално),ваљда добра скара (Корун?) и Трифун со Корона.
Како и 3D,дечките се зверови

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Јас идам утре, денес ми беше некако премногу ладно и ми се спиеше :)

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Само што се вратив, Уикеда ми направија мерак... До пред пола саат пред да си идам не се мрднав од на Гинис штандот (исто така ми направи мерак :) ) ... Ојдовме да јадеме.. скарата е “лесковачка“ и не е нешто за фалење..
Али.. битно, се ширеше позитивна атмосфера (да не речам, се вибрираше позитивно :) )
Ми се допадна...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Лашко - 50 ден за 0.33
Скопско - 50 за 0.4 (не е пола литар :) )
Корона - 150 за 0.33

Другите нешто не ги исконзумиравме,беше сепак само прв ден и требаше да се вози после :)

Темната страна,искршени (неквалитетни) клупи,скапи кикирики,малце превише дерење на микрофон и неинтересен водител (не-у-фазон влезен)

Светлата (бајаги поголема),весели старци,пристојни цени,подароци со короната,супер друштво(иако ова е индивидуално),ваљда добра скара (Корун?) и Трифун со Корона.
Како и 3D,дечките се зверови
Иначе скарата беше за мерак, кснав 3 хамбургери, вкусно е ептен.

Шарска плескавица = 120 ден.
Нормална плескавица = 80 ден.
Пилешки стек = 120

Има и риби, пици, сувомеснати производи.... али не земав, незнам цени :)

Кај што беше ладно у пм, дуваше ветер ептен, па и пивото грч. Место мраз треба да стават жарчиња у чашата. :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Иначе скарата беше за мерак, кснав 3 хамбургери, вкусно е ептен.

Шарска плескавица = 120 ден.
Нормална плескавица = 80 ден.
Пилешки стек = 120

Има и риби, пици, сувомеснати производи.... али не земав, незнам цени :)

Кај што беше ладно у пм, дуваше ветер ептен, па и пивото грч. Место мраз треба да стават жарчиња у чашата. :)
Мраз у пиво?

Утре ваљда ќе отидам...денес испаднаа проблеми со превозното средство, ама затоа сега има плус 2 коња:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мраз у пиво?

Утре ваљда ќе отидам...денес испаднаа проблеми со превозното средство, ама затоа сега има плус 2 коња:)
Не бе, али мраз беше пивото, времето ладно, комбинација минус :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
ЛЕЛЕ СТУДОВИИИИИ
Киднав после овие што свиреа келтска музика. Не можев да издржам.
Инаку ди-џеите почнаа во 9 вечерва па треба да траат до 1. Дали ќе биде исто и наредните денови или ќе има поместување, не сум сигурен, иако од волонтери дознав дека ќе траат сетовите до 4 сабајле, само со времевоо.... се сомневам.

Локација: одлична.
Сите оние што мрчеа ќе има албанци па конфликти... се заебале, имаше малку роми и малку албанци, повеќето беа џандари на должност. Имаше доволен број џандари, болничари, пожарникари, редари, волонтери (ах некои волонтерки :hump:)
Пива: мнооогу, ама бидејќи бев без ебан денар во џеб, не пиев ништо, а и онака беше премногу ладно, а јас оскудно облечен.
Музика: Мошне добро, малку ми е жал што не можев да останам на КУР и Wickeda, ама немав превоз за враќање. Одличен впечаток ми оставија 3D, SMUT, Канго... зет да ти бидам за третата ќерка :) си се испофали човекот, ЅВЕР е. Копиле господово, исто како и Исус :pos:

Утре одам со цела екипа најверојатно, и со повеќе облека на мене и со повеќе пари во новчаник, па се надевам ќе биде подобро.

Водителот владее бај д веј, кумановец ама од неквалитетните. Голема работа ако свирел Нирвана во 6то одд. коа сеа е тиња човек.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ЛЕЛЕ СТУДОВИИИИИ
Киднав после овие што свиреа келтска музика. Не можев да издржам.
Инаку ди-џеите почнаа во 9 вечерва па треба да траат до 1. Дали ќе биде исто и наредните денови или ќе има поместување, не сум сигурен, иако од волонтери дознав дека ќе траат сетовите до 4 сабајле, само со времевоо.... се сомневам.

Локација: одлична.
Сите оние што мрчеа ќе има албанци па конфликти... се заебале, имаше малку роми и малку албанци, повеќето беа џандари на должност. Имаше доволен број џандари, болничари, пожарникари, редари, волонтери (ах некои волонтерки :hump:)
Пива: мнооогу, ама бидејќи бев без ебан денар во џеб, не пиев ништо, а и онака беше премногу ладно, а јас оскудно облечен.
Музика: Мошне добро, малку ми е жал што не можев да останам на КУР и Wickeda, ама немав превоз за враќање. Одличен впечаток ми оставија 3D, SMUT, Канго... зет да ти бидам за третата ќерка :) си се испофали човекот, ЅВЕР е. Копиле господово, исто како и Исус :pos:

Утре одам со цела екипа најверојатно, и со повеќе облека на мене и со повеќе пари во новчаник, па се надевам ќе биде подобро.

Водителот владее бај д веј, кумановец ама од неквалитетните. Голема работа ако свирел Нирвана во 6то одд. коа сеа е тиња човек.
Од волонтерКИте, таа што собира пари за Црвен Крст би ја ова, како беше чинот... Ми се насмевна под мустаќ (под мојот де), али утре ќе довршиме тоа, сеа немав сито, морав иљадарка да и дадам за Црвен Крст :)

А водителот е тој што води Златна Бубамара :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јако беше.
Ни доаѓаат на мене и Natural-girl за пари двете...ја им викам неам ситно,500ка имам.

НО,ЕНЕ ОНОЈ ИМА! (покажувам накај Корун).

Идат кај него,овој и вика 1000ка иам.
А она само сакаше да му земе број:kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom