После оваа изјава на Антич , јас не само што би му ја одзел капитенската лента , туку и никогаш повеќе не би го зел да игра во репрезентација , а ова истово важи и за сите други наши спортисти кои дале вакви изјави ( ако воопшто има и други ) ... а и не ми е ни чудна оваа изјава од човек кој до пред некоја година играше во репрезентативниот дрес носејќи на главата стегач од Црвена Ѕвезда ( ок , разбирам дека е Србин и дека ја сака Ѕвезда но ако веќе игра во репрезентација на Македонија , не смее на репрезентативни натпревари да носи обележја на странски клуб ) ... гледам многу постови кои велат демек дека во Грција го вади лебот и морал така да кажи ... е па дечки воопшто не сте во право за тоа , бидејќи воопшто не верувам дека ако место ФИРОМ речеше Македонија , дека поради таа изјава ќе го избркаа од клубот ... таа работа во професионалниот спорт не оди така како што мислите , бидејќи никој нормален клуб нема да избрка некој играч поради тоа што кажал од каде доаѓа ( без разлика дека се работи за грчки клуб ) , а ако евентуално тоа и се случи , клубот ќе мора да му исплати оштета на играчот ... всушност ако не сакал Антич да си прави проблеми со Олимпијакос , немораше воопшто да кажи од која земја доаѓа , можеше само да речи I`m Pero Antic и толку ... со оваа изјава што ја даде , Антич ни покажа дека баш го заболе за државата од каде што потекнува ( без разлика дека е полу Србин ) , и поради тоа треба да ги сноси последиците , т.е. најмалку што треба да се случи е под итно да му се одземе капитенската лента а ако е по мое , никогаш повеќе не би го викнал за репрезентација ... само мене не ме загрижува толку тоа што Антич даде ваква изјава ( не ни очекував нешто поинаку од него ) , туку многу пострашно е тоа што скоро половина постови што се на темава го оправдуваат овој негов потег и немаат никаков проблем со ова ... тоа е тоа што е страшното .
П.С. Последен пад стапнав во Гејлада 1997 г., и тоа само заради концертот на U2 во Солун кој бев да го гледам , и од таа 1997 г. ниту сум сум бил , ниту некогаш пак ќе појдам во таа проклета држава .