Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Aј што ми се сере од потегов на Антиќ ке ми помине, ама од вакви куртони што ми глумат либерални и ми го оправдуваат потегот е тоа ти е дегенизам до максимум.

Мене кога ме прашаа во грција од кај сум кажав Македонија и сега што?
Он е капитен и прв кога треба да се излага на тераса и да се лупа во гради дека е воин на коњ, а сега ко пичка ја витка опашката...
Споредуваш туристичко патување со професионален ангажман? Никој не ти глуми либерал, туку тоа е вистината во проф. спорт, тоа што ќе ти го кажат, правиш, тоа што ќе ти забранат, не правиш. Тие ти даваат пари. Ако не, куферот и во мак лига. А само од љубов никој не опстанал.

Член од
12 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Euroleague TV ги снимаат тие најави пред мечот, за време на мечот и тн.
Каква Грција, какви бакрачи...
A Pero nemozel da odbije i da reci deka ne saka da reci "FYROM"? Mozel samo da mu kazi nekam da mesam politika i za mene e navredliv toj zbor. Ne mi se verva deka Euroleague ili FIBA Evropa ke mu dodelse kazna oti ne sakal da snima najava.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
а искрено што да прави чоекот кога така му е наредено и му е извршено притисок од неговиот матичен клуб???..зарем да си ја упропасти кариерата која ја градеше со години за да си ја задржи гордоста на оваа смрдена држава која ни сами не ја сакаме а и гледате што се случува???..нема друг избор тој зема милиони во олимпиакос за да си го прехрани семејството и ги рбани боите на тој клуб а ако случајно спомнеше македонија тогаш ќе добиеше шут карта под брза постапка и којзнае дали повторно ќе изиграше таму!..

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Ви прават ковани огради на плажи, ограда на мост од 2 милиони евра, вие за човек што чесно си го заработува лебот сте се фатиле.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Зошто видеото е private? :confused:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Мене кога ме прашаа во грција од кај сум кажав Македонија и сега што?
Он е капитен и прв кога треба да се излага на тераса и да се лупа во гради дека е воин на коњ, а сега ко пичка ја витка опашката...
со што ја витка опашката бе !?

ајде океј, можда требало да изреагира некако и да проба да го тргне фиром, но од кај знаете каква е работата !?

а ако со ова мерите ниво на патриотизам и пич*арство, гадно сте се зезнале...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Човекот е кошаркар, а не политичар или дипломат.
Ме загрижува (и боли) фактот што во разноразни мисии каде што ДРЖАВАТА си ја претставуваме сме ФИРОМ. Ме загрижува што нашата репрезентација игра под ФИРОМ. Што нашата репрезентација нема име на држава на дресот.

А Перо Антиќ (или кој било друг спортист) што рекол ФИРОМ не ме загрижува, ни најмалку.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Толку линч ќе му правите одма орденот и стипендијата да му се одземат и колку евра награда имаше.

Јас едно знам од ќеф не го кажал тоа.
А предавниците не се успешните луѓе надвор како Антич тие се овде кај нас тие надвор се нула заради нив тој го кажа тоа име,не го измисли тој ФИРОМ.
А Фиром сме во сите спортски организации ФИФА,УЕФА,ФИБА,ЕХФ.

M

MrzaRules

Гостин
секаде кај стасаат не нарекуваат ФИРОМ овој се фанал оти Перо го кажале под ФИРОМ а кога се славеше сите бевме горди со перо :facepalm:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
После оваа изјава на Антич , јас не само што би му ја одзел капитенската лента , туку и никогаш повеќе не би го зел да игра во репрезентација , а ова истово важи и за сите други наши спортисти кои дале вакви изјави ( ако воопшто има и други ) ... а и не ми е ни чудна оваа изјава од човек кој до пред некоја година играше во репрезентативниот дрес носејќи на главата стегач од Црвена Ѕвезда ( ок , разбирам дека е Србин и дека ја сака Ѕвезда но ако веќе игра во репрезентација на Македонија , не смее на репрезентативни натпревари да носи обележја на странски клуб ) ... гледам многу постови кои велат демек дека во Грција го вади лебот и морал така да кажи ... е па дечки воопшто не сте во право за тоа , бидејќи воопшто не верувам дека ако место ФИРОМ речеше Македонија , дека поради таа изјава ќе го избркаа од клубот ... таа работа во професионалниот спорт не оди така како што мислите , бидејќи никој нормален клуб нема да избрка некој играч поради тоа што кажал од каде доаѓа ( без разлика дека се работи за грчки клуб ) , а ако евентуално тоа и се случи , клубот ќе мора да му исплати оштета на играчот ... всушност ако не сакал Антич да си прави проблеми со Олимпијакос , немораше воопшто да кажи од која земја доаѓа , можеше само да речи I`m Pero Antic и толку ... со оваа изјава што ја даде , Антич ни покажа дека баш го заболе за државата од каде што потекнува ( без разлика дека е полу Србин ) , и поради тоа треба да ги сноси последиците , т.е. најмалку што треба да се случи е под итно да му се одземе капитенската лента а ако е по мое , никогаш повеќе не би го викнал за репрезентација ... само мене не ме загрижува толку тоа што Антич даде ваква изјава ( не ни очекував нешто поинаку од него ) , туку многу пострашно е тоа што скоро половина постови што се на темава го оправдуваат овој негов потег и немаат никаков проблем со ова ... тоа е тоа што е страшното .
П.С. Последен пад стапнав во Гејлада 1997 г., и тоа само заради концертот на U2 во Солун кој бев да го гледам , и од таа 1997 г. ниту сум сум бил , ниту некогаш пак ќе појдам во таа проклета држава .

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Глупи ФИРОМЈАНИ......значи врска немате, не ми се верува дека и група се направи одма.....свашта. Како не ви е јасно дека Македонија во ФИБА е заведена под ФИРОМ, како не ви е јасно дека игра во Грчки клуб...како не ви е јасно дека му е наложено. Пола од тука секоја година гзот го влечете у грчка на одмор а тука ќе продавате национализам и патриотизам...па уште и го ругаат човекот што себеси се остави во Литванија на паркетот...човекот што рече дека после сезона ќе ја тетовира виргината на гради....свашта:facepalm:

Комедии сте!!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Во ФИБА сме БЈР Македонија. Не сме како Македонија, вината барајте ја кај политичарите кои учествувале во кумувањето на името, и тие што ништо не прават истото да се смени. А Перо Антиќ во мои очи си е лав - кој успешно ја претстави Македонија во Литванија, заедно со неговите другари.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Ајде сега сите(на наредните натпревари на Македонија) БУУУУУ кога ќе е во Антиќ топката...

Или пак петиција за промена на неговото презиме во Антов или Антски(и неколкуте варијации - Антев, Антески,Антиски...) ,пошо само така можит да ја исправит оваа "катастрофална" грешка...

П.С. : Значи махери сме за мешање на политиката со спортот , уствари не само со спортот, буквално со СЕ .

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
http://www.youtube.com/watch?v=JrpgVhrUTtg&feature=player_embedded

„Перо Антиќ, ФИРОМ“, беа зборовите што можеа да се слушнат од капитенот на Македонија при претставувањето на почетната петорка на Олимпијакос. Немаше ниту Македонија, ниту Бивша Југословенска Република Македонија, името под кое сме примени во Европската кошаркарска федерација (ФИБА-Европа) туку само грдото ФИРОМ.
Коментарите од Антиќ за ваквото негово претставување пред илјадниците телевизиски гледачи ширум светот допрва ќе треба да го добиеме. Но, факт е дека најголем број од нив, особено тие што не се упатени во грчко-македонскиот спор околу името на нашата држава тешко дека сфатиле од која држава доаѓа Антиќ.
Но, по се изгледа играњето во дресот на грчки тим си го прави своето. Името ФИРОМ за нашата држава стои и зад името на Антиќ на официјалната интернет-страница на Евролигата. Но, многу е погрдо кога тој збор ќе се чие директно од македонскиот кошаркарски херој отколку да се прочита на некоја страница нешто за што можеме да го обвиниме прогрчки настроениот администратор.
цццц
Пред било кој да се усуде да јаде :гомце: против човекот, нека се пресмета дали бил до грција последниве 15-20 год и дали планира да оде во иднина.
Ја на пример можам ако сакам да јадам :гомце: од тука до Стамбол, ама нема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom