Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Подобро да не кажуваше ништо, но тоа е... Што да кажеме за сите оние на Facebook што се фиромјанчиња... овој барем зема пари за тоа.

R

Rigel Kent

Гостин
Иако сеуште се сомневам дека е монтажа , ако го изјавил тоа тогаш нема НИКАКВО оправдување. Тоа е најава а не говор во живо пред грчки навивачи па да чувствува притисок што ќе изјави а да не ги навреди. Тој по своја волја тоа си го изјави.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

Овој не е професионален спортист?? Ама ете ако не биде Македонија не играм, па цела Звезда зад него застана. Ама докажан е овој веќе, со стегач од Звезда играше за репрезентација:confused::confused:, ако тој игра како заложник во Олимпијакос подобро нека си иде бе, нека не лижи гзој за пари, па уште ми драпате професионален спортист, проф. спортист одлучува сам за себе а не како ќе му свират некој цигани од пиреја.

п.с Или има уште едно гледиште, толку да е глуп што не размислува за последиците од неговите глупости.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

Овој не е професионален спортист?? Ама ете ако не биде Македонија не играм, па цела Звезда зад него застана. Ама докажан е овој веќе, со стегач од Звезда играше за репрезентација:confused::confused:, ако тој игра како заложник во Олимпијакос подобро нека си иде бе, нека не лижи гзој за пари, па уште ми драпате професионален спортист, проф. спортист одлучува сам за себе а не како ќе му свират некој цигани од пиреја.

п.с Или има уште едно гледиште, толку да е глуп што не размислува за последиците од неговите глупости.
Darko e legenda da se site kako nego eeeeeee.......

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Не ми се гади од Атич ми се гади од вас „патриотите“ кој демек се ќе даделе за Македонија, а уствари ако им дадат милион евра годишно и на челото ќе си напишат фиром....или не, вие сте патриоти? Ма немој да ме јебеш бре

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
колку го плаќаат годишно?
Прочитав милионче годишно.
епа за милионче не ФИРОМ туку СВ. ФИРОМ на дресот ќе напишам. Разберете дека игра за нив и ако каже МАКЕДОНИЈА може да лета.
Тој е професионалец и игра за пари, од љубов може да игра за Македонија а каде што го плаќаат ке се однесува според нивните правила и сигурно нема да глуми патриот. Патриотизмот можел да го покаже кога прифаќал да игра за олимпијакос и да не прифати, а кога веќе влегол нема глумење патриот.
Како и да е, држам среќа да се пласираме за олимпијада и се надевам ќе го остават срцето на терен за Македонија.

М

Мартин`

Гостин
Луѓе не е исто Антич со некој си сосема рандом човек, сватете овој човек беше национален херој во државава.. идол на многу деца и наеднаш кажува за неговата земја дека е БЈРМ ? Сватете можеше ништо да не каже, да не ја каже државата вака директно прави пропаганда против Македонија која Грците многу лесно ќе ја искористат, еве дури он “знае“ како се вика државата.

Решение друго да го избегне ова можел да најде ако сака, лично јас после ова не го почитувам Антич ниту пак сакам да го видам повеќе во репрезентација а најмалку како капитен на истата .. пред се човек треба да биде а потоа професионален спортист.

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Сватете можеше ништо да не каже, да не ја каже државата вака директно прави пропаганда против Македонија која Грците многу лесно ќе ја искористат, еве дури он “знае“ како се вика државата.
какви се овие глупости дека грците ќе ка искористеле оваа изјава? тие секако си ја тераат својата политика за непризнавање а Антич со својата изјава сигурно нема да влијае. па ако е за тоа неколку грчки политичари и новинари река дека прашањето за името е глупост и застанаа на наша страна па тоа ништо не смени. Политиката ја водат политичарите!
п.с. Sorry ама ова е мое мислење, ништо лично ;)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Спортистите се последна гранка на фиромизацијата а политиката и спортските сојузи се првата алка. Кога тие ќе побараат секаде каде сме примени како БЈР Македонија да се смени во Р. Македонија инаку ги повлекуваме сите селекции и спортисти тогаш ќе имате право да се буните кај индивидуалните спортисти.

Вака е смешно политиката и спортските сојузи се потпишуваат како БЈРМ на еден куп документи (исто како да ги изговориле) а некој се буни што Антич рекол. Исто му се фаќа само што Антич не носи ниту една политичка или функционерска одлука.

Точно е можел да преќути ама пред него еден куп истото го прават па никому ништо.

На младинското во фудбал за жени во Скопје у сопствена држава на сите документи бевме како ФИРОМ и никому ништо. Впрочем КФМ, РФМ и останати можат да почнат да прават скандали со името и да инсистираат да се смени ФИРОМОТ па ќутат. Чим така и на Антич нема што да му се приговори. Само од него да се бара да биде интелигентен, храбар и патриот а сите други овци не иде.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
До сојузите било хаха што се нема да прочиташ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom