Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.913
Поени од реакции
8.498
Тука серете сите за Перо, а се тепате да одете по грчките плажи да му ги полните гушите на грците со евра и на граница да ве понижуваат со тоа што за вашиот свет пасош велат дека не е достоен за печат.

Ми се сере од лицемериево во државава наша!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
До Перо Антиќ дошла работата, не гледате што се дешава, целата држава е поебана, вие за него се фативте. Терористите кои убиваа наши војниции полицајци влегоа во влада и собрание 2002, истите терористи добија амнестија лани, и двете партии кои го направија тоа ги гласаме и сеуште ги гласаме.

Премиерот и Претседателот кои не претставуваат секаде одат под името ФИРОМ, носат беџови, им пишува во документи.

Ех, колку само лицемерие и дволичност има на сите страни.

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
абе не туку се занесувајте за едно фиром сте се фатиле..гледате државата ќе ни ја земат ..тие зошто перо антич рекола фиром..за греф -.- ..како прво тој леб јади од таму фамилија рани..па мислам дека не му е сеедно што ќе речи..тој секош онде умираше на терен..а сеа зошто рекол фиром..има многу поважни работи во нашево опшество за кои треба дас е нервираме..а не за едно помочано фиром

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
На перо да му ја онадам фамилијата!!!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Еве ти чист фудбалски пример...Секс-скандал изби во Англија кога Тери беше главен учесник и одма ја загуби капитенската лента и одреден период не беше повикуван во репрезентацијата...Исто и Барбарез (Босанецот) кој беше бог во репрезентацијата мрчеше нешто по ТВ па не доби ни 1 натпревар до крајот на кариерата...

Нема врска тоа што ова се фудбалски примери, зошто и кошарката е спорт и вакви прашања не се разликуваат без разлика колкава е разликата меѓу спортовите:)
Разлика од тој тоа што го кажал и ова напишаното има?

За мене нема, за вас незнам. Професионален спорт батиња, од тоа живее човекот. И вие истото би го рекле, а може и ако не ве разбери некој, по 2-3 пати ќе го напомените ;)
Oдговори ми ако сакаш :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Абе не ме дупете, не бил патриот оти кажал ФИРОМ !?

Па прироитет на оваа и на претходните влади им е да влеземе под ФИРОМ у ЕУ и НАТО бре !!!

Перо својот патриотизам си го покажа на ЕП, ќе го покаже и на квалификациите за ОИ . Ало, у Грција игра, он со ова испаѓа поголем професионалец од самите педери кои го терале него да каже ФИРОМ.... Перо е милион пати поголем патриот од вас, ако веќе си ги мерите...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
:facepalm:
Кажи ми ти дали се сметаш дека си од ФИРОМ или Македонија?
А шо тебе нешто као ќе ти смене ако напомени Македонија, а на секој ебан документ ти пишува ФИРОМ ..
Не ме заебавај.
Толку од мене на темата, а вие терајте си со патриотизмот.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Груевски се уби од лобирање под ФИРОМ да влезиме во ЕУ и НАТО, вие за Антич се фативте :tapp:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
А шо тебе нешто као ќе ти смене ако напомени Македонија, а на секој ебан документ ти пишува ФИРОМ ..
Не ме заебавај.
Значи по твоја логика зошто лупаме ние нон стоп по глава во ѕид ако по документи било заверено како ФИРОМ, а сите ние ја викаме нашата татковина Р. Македонија.

Името ни е Р. Македонија и референцата ФИРОМ беше најавена да стои привремено поради одреден сплет на политики тоа време, но нашето име е Р.Македонија и политиката е да се залагаме така да остане и без срам и страв да представиме дека сме од таа земја, а не сами да се представуваме дека сме од ФИРОМ зошто така било во документот поради страв од други. Името ФИРОМ е наметнато од други, додека нашето име е Р. Македонија. Е сега ако ние не го цениме тоа, да оставиме да го цени некој друг? Сигурно не. Добро имаше еден член наназад напишано, помалку боли кога некој од надвор ќе те нарече ФИРОМ, отколку свој сограѓанин сам да се нарече ФИРОМ.

Исто ко ти да се викаш Трајко, а некој со сила да ти наметне да се викаш Петко и така ќе ти стои по документ. Ако не се спротиставиш и не се избориш да се викаш Трајко како што сакаш ти и лесно го прифатиш тоа што некој друг ти го наметнал тогаш е проблемот кај тебе, а не кај некој друг.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
12 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Груевски се уби од лобирање под ФИРОМ да влезиме во ЕУ и НАТО, вие за Антич се фативте :tapp:
Ima razlika od FYROM i FYR Macedonia. Porano na uefa.com i fiba websajtot ni piseja pod nacionalnost "FYR Macedonian" a sega ne pise samo "FYROM'. Vo poslednite nekolku godini nigde ne gledam FYR Macedonia osven na eurohandball.com i eurobasket.com

Season review: FYROM
http://www.uefa.com/memberassociations/association=mkd/news/newsid=1643645.html

UEFA's support helping FYROM build new home
http://www.uefa.com/memberassociations/association=mkd/news/newsid=1706579.html

Lazovski now in charge of FYROM
http://london2012.fiba.com/pages/eng/fe/12/olym/news/p/eid/6232/nid/50534/sid/6229/article.html

Sporedigo tie so ova:

Bo McCalebb the top FYR Macedonian playing abroad
http://www.eurobasket.com/FYR-Macedonia/basketball.asp?NewsID=271092

http://www.eurobasket.com/FYR-Macedonia/basketball.asp

http://www.eurohandball.com/federations/mkd/FYR+Macedonia

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Aј што ми се сере од потегов на Антиќ ке ми помине, ама од вакви куртони што ми глумат либерални и ми го оправдуваат потегот е тоа ти е дегенизам до максимум.

Мене кога ме прашаа во грција од кај сум кажав Македонија и сега што?
Он е капитен и прв кога треба да се излага на тераса и да се лупа во гради дека е воин на коњ, а сега ко пичка ја витка опашката...

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
И шо сеа, веќе не го сакаме Перо? А ако ја предводи кошаркарскава репрезентација до солидно место на олимпијадава дали пак ќе го серете? А тоа што сите си го продаваат газот за да шетаат по грчки плажи, да идат до грција за да си купат облека за матурска и за секакви пригоди? Уствари ја забораив дека сите „патриоти“ излегоа 2001-ва и не се криеја по подруми и сандаци, сите патриоти купуваат строго македонски производи и не одат на летување во странство.

Член од
12 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Не ме заебавај.
Oti ne razbirate deka Grcite sakat ic da ne se spomnuva zborot "Macedonia". Koga ke pise FYR Macedonia toa niv gi nervira i zato sakat da bide samo "FYROM". Spored mene ima razlika da ti pise na dokument "FYR Macedonian" namesto "FYROM".

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Oti ne razbirate deka Grcite sakat ic da ne se spomnuva zborot "Macedonia". Koga ke pise FYR Macedonia toa niv gi nervira i zato sakat da bide samo "FYROM". Spored mene ima razlika da ti pise na dokument "FYR Macedonian" namesto "FYROM".
Euroleague TV ги снимаат тие најави пред мечот, за време на мечот и тн.
Каква Грција, какви бакрачи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom