Парфеми

Член од
7 јануари 2008
Мислења
93
Поени од реакции
0
Сеуште не сум постигнал толку за да можам да си дозволам да купам такви парфеми какви што ми се допаѓаат.
Затоа пак, користам парфеми на налив, оние од 5 и 10 миљарди.

E

elence*$

Гостин
моментално ги имам Giordani Gold i Giordani white gold,midsummer,volare од орифлејм,најубај им се парфемите стварно....најубав ми е giordani gold веќе појке од 2 години го користам...

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Порано стр8.Сеа Антонио Бандерас,Бекам,Пума..:baeh:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Моментално го користам овој:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Невероватен е!! :nesvest: Во секој поглед на зборот. :pipi:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Невероватен е!! :nesvest: Во секој поглед на зборот. :pipi:

Ej да,тој е добар,го имав јас,на наградна игра го добив.А и овај другиот е добар
.
А сега последно го пробав од Викториа Бекам,брачеда ми за роденден го доби,преубав е.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Emporio Armani... Скап е, ама преубаво мириса

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
!!!Помош!!!

Драги Кајгана форумџии...

Потребна ми е некој материјал за парфеми, нивниот состав(по можност хемискиот состав, кои хемиски супстанции се застапени, како што се алкохоли итн.) што е можно поскоро... Се надевам дека некој има нешто...
Однапред сум ви благодарен на сите...

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Зависи каков правиш, еве еден пример на парфем: Alcohol denat., fragrance(парфем), вода, butyl methoxydibenzoylmethane, citric acid, ethylhexyl methoxycinnamate, ethylhexyl salicylate....

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Па ете Акаша ти кажа, или можеш да пробуричкаш по парфемите дома и да го прочиташ составот :) Инаку за подетално, http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Благодарам но ми треба нешто како ова на Википедија само на Македонски. Проектот ми е по хемија и ми треба хемискиот состав со фурмули и алкохолни групи.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Благодарам но ми треба нешто како ова на Википедија само на Македонски. Проектот ми е по хемија и ми треба хемискиот состав со фурмули и алкохолни групи.
Дај бе помачи се малце, шо убаво ти е дадено на Вики, затоа и се вика изработка на проект, за да вложиш малце труд во тоа, а не да го препишеш. И плус, ќе дознаеш нешто повеќе додека преведуваш, ем од вокабуларот по англиски, ем конкретно за темата шо си ја одбрал. Тоа ти е мојот совет.:smir:

Член од
11 февруари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
17
Најубав машки парфем според вас.

Има една тема ваква но таа е општо за парфеми, ако сметате дека треба слободно затворете ја. Ако не кажете ги вашите коnкретни мислења за најдобри машки парфеми според вас.

Според мене:
-STR8T-зелениот не знaм точно како се вика
-Carolina herrera 212 sexy man

Повелеле!!!!!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114