Луѓееее ми се бендисува едно моме многу али од село е ... Инаку типкава е паметна,убава,фина..Се запознавме преку сестрами и нејзиниот братучед. Коа се запознавме се гледаше дека и оставив добар впечаток.. али мене ми е тоа шо е од село!! Ке ми се смеат бе . шо да правам!?
финтата е тоа шо секогаш викам. Никогаш нема да фанам девојка од село
Ах, како што гледам момчево не е литературно образовано.
Бендисува- Допаѓа ..Моме- Девојче..али-ама...типкава-девојкава....сестрами- сестра ми,...шо-што,..фанам-фатам. И после викај за девојката била сељак.! Иако некои зборови ги употребуваме и ние во нашиот ‘‘современ‘‘ речник, а некои зборови се дијалекти, сепак ти тука пишуваш дека ти си градско дете, супер образовано, никој не ти е рамен. А гледаш, културата каде ти е?
Фактички, ова што го направил дечково, момчево, е еден вид на омаловажување...
И што дека е од село? Сигурно културата и е на поголемо ниво од твоето. И самиот си искажа дека е културна, фина, љубезна. Зарем некој ако е од село, значи е на понизок ранг од нас? Значи дека е помалку човек од нас? Епа не срце, сите сме луѓе од крв и месо. Сите сме создадени од исти материи. И никој не заслужува да биде нарекуван ‘‘помалку човек‘‘ само затоа што не живее во град. Колку е апсурдно.