Прашањето од милион долари е дали некој некогаш успеал да направи нешто со пасивност?
Некогаш помалку штета ќе направиш, него ли со акција, од која дефинитивно негативни последици ќе имаш.
Зашто воопшто би бирал зло (какво сака нека е)
, кога резултатот секако ќе е зло/негативен за повеќето.
Ако не правиш ништо придонесуваш СДС пак да дојде на власт, значи не може да не правиш ништо
Тоа што ти ова го викаш, истото го правите 30 години и види до каде сме... шарените исто верглаа, мора да се превземе нешто, превземаа и се посраа за век и векови, од Грујо очекувавте да функционира законот/правната држава, се испосраа, шќиптарите уште помоќни си се.
Сега пак се
надевате дека Мицко или Зајко овој пат нема да ни се испосерат,
а гаранција за тоа НУЛА, знаејќи за какви ликови станува збор и колку целиот систем е корумпиран и злоупотребен.
Со што тоа ти или било кој гарантира дека ќе биде подобра состојбата... ти како приватник, ако не ми испорачаш договорениот и ветен квантитет/квалитет јасно ти е дека за тебе ќе има негативни последици. Кај овие во кои се крстите, само побогати стануваат.
Ти ако згрешиш, казна следи, нив кога ќе ги фатат во грешка (кражба) се фалат се извиниле
Чесно си напиша дека очекуваш тендер ова она (по мене Ок си е тоа), другите чесно си кажаа се ќе продадеме и така сите чесно и сложно си тераме
. Нема потреба од убедувања и правдања.
За Мицковски велат (немам начин да проверам, ама и сега така превземаат имиња за презимиња) од овој влечел корени, негова крв течела во него:
mk.wikipedia.org
На Македонците им нема многу штета направено да речеш.
Солидна бројка на луѓе во највисоките ешалони се потомци на вакви јаничари.
П.С. политички сум неписмен т.е. општо сум таков, оставам на писмените со нивните знаења да покажат позитивни резултати