Парите и љубовта

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Викате не ви се важни толку парите...Ако има пари ок,ако нема пак ок...А како би се чувствувале кога момчето нема скршен денар ни кафе да ве почасти.Кога ништо нема да ви купи за роденден уште полошо матура (од искуство). Кога ве влече по паркови или седите дома затворени од старата и добра причина оти нема пари? Замислете го целиот живот со таков човек.Каква иднина ве чека со таков човек.Мислите да трпите цел живот и да врзувате едвај крај со крај?
А пример колку е поубаво чувството (од женска страна кажувам) да ве изнесе во некој кафич или ресторан да те изведе на убаво место и да се осетиш како дама.Сигурно е поубаво од чувството да мрзнеш на -20 у некој парк.
Знам дека после постов ќе ме пратите на гилотина :) ама чисто си кажувам свои искуства со таков човек и грдо е. :smir:
Нема да критикувам,само сакам да прашам дали беше амбициозен дечкото,колку години имаше и што планираше во иднина?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
8.389
Парите не се важни, но по значење се многу блиску до кислородот....

Д

ДаркхарТ

Гостин
Нема да критикувам,само сакам да прашам дали беше амбициозен дечкото,колку години имаше и што планираше во иднина?
Дечкото беше и остана паразит кој живееше на моја и на туѓа сметка а бај д веј има 21 година.Не сакам да звучам како материјалиста.Ама само еден поглед кон иднината е доволен за да се сфатат многу работи.Секое девојче сака да се почувствува како дама.Колку и да викаат сите дека парите не играат улога секоја девојка се има јадосувано ради оваа стара и добра причина НЕМАМ ПАРИ ДА ИЗЛЕЗАМ.

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Љубовта пред се.Ако се има доволно сакање и разбирање помеѓу партнерите тогаш е многу полесно да се реализираат другите работи.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Без пари никогаш нема да бидеш онака среќен како што посакуваш ...во денешно време посебно кај понежниот пол ..парите се некој почеток на некоја безвезе љубов кон тој што ги поседува

Х

Ханзо

Гостин
да се има девојка е обврска и како таква треба да ја прифатиш.
Да се има дечко е обврска и како таква треба да ја прифатиш. Може вака? Или уште подобро, да се има партнер е обврска и како таква треба да ја прифатиш. Смачено ми е што се гледа на тоа како обврска, ама да не тупам, не е тоа темата. Сега, ако толку сакаш да биде обврска, кажи ми каква. Материјална? Партнерот е обврзан да троши пари на тебе за ти да се чувствуваш како дама? I beg to differ, љубов кон некого и љубов кон себе не наликуваат едно на друго, ни оддалеку. Ако навистина љубиш некого, воопшто нема да ти биде важно дали те однел во парк, во фенси ресторан на вечера со Грујо и Боркица, дали мрзнете на -10 или кај него дома нема клима уред, дали ти купил подарок за матура (шо?) или не. Парите се средство кое треба да те одржи во живот, не да ти налива по малку од егото со секој подарок и материјално внимание. Пак размисли кон кого ти е насочена љубовта (шо има за размислување упм).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Љубовта ја снема со падот на комунизмот.
Сега е капитализам па ти треба кеш.
Може и во чекови...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Девојчињата и момичињата секогаш даваат појќе љубов и се поживи и поразмрдани во љубовта ако им мавниш со некое евро пред очи.
Шо појќе евра то појќе љубов (и поразновидна)

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Лугето кои ја избираат љубов пред пари .. се тие што всушност имаат пари, или можеби не ...

Но никој не може да ми докаже дека јас имам исти шанси со девојките како син му на Bill Gates, не се зафакајте на тоа кој колку е згоден не е во тоа поентата.

Никој не може да ми докаже дека имам исти шанси кај девојките кога носам Tommy Hilfiger и Calvin Klein со кога носам облека од шутка.

Никој не може да ми докаже дека дека имам исти шанси со девојките кога ке седнам до нив на сепаре и од панталони ке извадам мало црно апаратче за отклучување на кое има кругче со сино бели шари, со кога нема да извадам ништо.

Никој не може да ми докаже дека имам исти шанси со девојка кога ке извадам iPhone за да и се јавам, со кога ке извадам Nokia 3310.

П.С. Со ова не се фалам колку имам, зошто сепак на
жалос неам многу од тоа...со ова се обидувам да кажам дека ке ме сакаш многу повеке кога би го имал сето тоа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
.со ова се обидувам да кажам дека ке ме сакаш многу повеке кога би го имал сето тоа.
Мислам дека попрво би те избрале во ова време би бил вистинскиот одговор.
А да сакаш некого треба многу повеќе од пари,пред се душа и разбирање.Но девојчето што претходно говореше за неамбициозниот дечко ја сфаќам тотално(сега можеби 21 е уште на факултет,но не е оправдување).Да мкнеш мрза до тебе која уште вика „мамо дај пари“ а не оди сам да ги заработи за да може да си купи леб е стварно за ќотек.Кој би финансирал пијавица цел живот?

Х

Ханзо

Гостин
Лугето кои ја избираат љубов пред пари .. се тие што всушност имаат пари, или можеби не ...

Но никој не може да ми докаже дека јас имам исти шанси со девојките како син му на Bill Gates, не се зафакајте на тоа кој колку е згоден не е во тоа поентата.

Никој не може да ми докаже дека имам исти шанси кај девојките кога носам Tommy Hilfiger и Calvin Klein со кога носам облека од шутка.

Никој не може да ми докаже дека дека имам исти шанси со девојките кога ке седнам до нив на сепаре и од панталони ке извадам мало црно апаратче за отклучување на кое има кругче со сино бели шари, со кога нема да извадам ништо.

Никој не може да ми докаже дека имам исти шанси со девојка кога ке извадам iPhone за да и се јавам, со кога ке извадам Nokia 3310.

П.С. Со ова не се фалам колку имам, зошто сепак на
жалос неам многу од тоа...со ова се обидувам да кажам дека ке ме сакаш многу повеке кога би го имал сето тоа.
Сега ќе се погазам себеси и ќе лепнам по некоја етикета. :) Кај какви девојки има шанси богаташот со неговиот Келвин, Астон Мартин и Џејмс Бонд гаџети, а кај какви девојки имаш шанси ти со самиот ти (шарм, душа, разбирање, и се понатаму)? За сосема различна категорија се работи, тие девојки се плитки ко Вардар, и логично, опседнати со надворешност, изглед и имот, туѓ и свој. Па тебе зошто би ти било воопшто криво дека немаш шанси кај некоја глупа ко шраф (извинение) девојка? Во две насоки важи ова, за двата пола. Ако сакаш девојка на која не и се важни горенаведените тракатанци од многу пари (и iPhone и Nokia 3310 имаат иста намена, нели?), нема да ти биде криво што немаш шанси кај некоја која различно се возбудува на различни електронски направи за комуникација. Во крајна линија, девојките за кои збориш се заљубуваат во сопственикот на iPhone-от или во iPhone-от?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А ако моментално немам пари можи некоја да се заљуби во мене на поверење... да запиши в тефтер? па ко ќе имам ќе платам?
Такозвани љубав на рабуш

Kajgana Shop

На врв Bottom