Парите и љубовта

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Р

~~РубинРед~~

Гостин
Пари пари пари...како да не...па ако треба ке гладувам,ке спијам и во колиба ама парите не ми се ама баш нималку важни...ке рече некој?а од што ке живеете?од воздух?хахаха секогаш се наога нешто бе...како што кажа vampgirlшто ке ми се пари ако не ми е исполнето срцето?ако не сум срекна?се е џабе па и во пари да спие.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Еднаш еден мудрец од далечната Лапонија рече дека Љубовта и Парите се како Јинг и Јанг...
Јас мислам дека Љубовта и Парите се како Хипо и Чипо.

M

MIL

Гостин
Познавам брачен пар што џабе имаат пари,кога немаат слога, разбирачка и постојано се со кавги ,тој-кола,бизнис,швалерка, она-швалер,кола,шетање,деца и што фајде ако имаат пари КОГА НЕМААТ НИ ТРОШКА СРЕЌА И ПОЛНО ЛАГИ ?
Би кажал не се може без пари , но без љубов, разбирање и доверба НЕ СЕ ЖИВЕЕ!!!

Lavica***

Good Girl Gone Bad
Член од
23 јуни 2010
Мислења
27
Поени од реакции
8
секако дека имаат некој степен на значење но не е пресуден,бар за мене.секако ке гледам на прво место да е добар,фин културен па после секако да е и финансиски стабилен.а дека имаат значење кога се во прашање чуства,според мене немаат.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Колку се важни парите во една врска?
Дали некогаш би оделе со човек кој нема скршен денар во него?
Дали парите имаат навистина толкаво значење кога се во прашање чувствата?

Ај, да си кажам за мене..
Би одела со човек кој нема ниту еден е*ан денар во него. Затоа што не сум човек кој мисли дека парите се се во животот. Има поважни работи од нив, како на пример да си среќен со тој што го сакаш. Општо познато е дека среќата со пари не се купува, а таа не може да ти ја даде секој:) :wink:
Парите.
Си сакам милијарда две, три :sneaky:
Што нема везе со врската партнерот не е важно колку пари има и во врската не ми играат никаква улога.
Парите немаат врска со чуствата,но имаат врска со животот.
Сакам да имам пари(читај 5,6,7 милијарди евра) за да се чуствувам сигурен не само јас туку и мојата фамилија ништо да не и фали и недај боже некоја болест па да умре чекајќи средства од господа.(читај хумани луѓе)

Така да Money makes the world turn around.

S

Shellshock nam67

Гостин
секако дека имаат некој степен на значење но не е пресуден,бар за мене.секако ке гледам на прво место да е добар,фин културен па после секако да е и финансиски стабилен.а дека имаат значење кога се во прашање чуства,според мене немаат.
:vozbud::vozbud::vozbud::D

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Ок за брак сваќам, ама што има врска колку пари ќе има дечко ми? :cautious:
И да има пари сигурно нема да му ги користам ја, така да сеедно ми е

М

Мартин`

Гостин
Колку се важни парите во една врска?
- Не се важни во врска, но зошто врската треба (!?) да премине во брак може да се каже дека имаат некаков си удел до некаде.

Дали некогаш би оделе со човек (девојка/жена) кој нема скршен денар во него?
- Не доколку се работи за работоспособна девојка/жена а нема скршен денар, тоа ми кажува дека е неспособна да направи нешто во својот живот да има барем нешто.. значи има разлика од вредна/паметна што заработува нешто од онаа што не е способна и нема скршен денар.

Дали парите имаат навистина толкаво значење кога се во прашање чувствата?
- Немаат ..

Kajgana Shop

На врв Bottom