Нели?Toreador напиша:Сосема е точно. Можда на трет паралелен свет имало светкса војна па не постојат луѓе воопшто. Сите паралелни димензии имаат исти темели ама друга градбаколку што сум упатен јас...
Хммм...во кој дел не се разбравме?:raz:Мистичен напиша:Тогаш, ова е теорија за огледала, а не за вистински светови. Во физика, тоа се вика рефлексија!![]()
Ја не реков дека има логика:wink: Уствари самото постоење на таков паралелен свет нема логика ама можно е да постои нели?:icon_rollМистичен напиша:Тогаш, кој кого води во "рефлексијата"? Дали ти си водачот, или тебе те води твоето паралелно пријателче од другата димензија? Ај сеа?
Теоријата нема логика.
Како што кажав-во сликата има уште една димензија-време,простор. Значи тоа не е буквална слика туку во огледалото се пресликува човекот но тој не го прави истото движење туку таму го прави она што го пропуштил во оргиналот.Рецимо решиш да идеш на фудбал ти..епа во сликата ќе седиш дома и ќе читаш книга-прост пример.Пак ќе бидеш тоа ти ама ако си се двоумел меѓу идење на фудбал и читање-во оргиналот ќе направиш едно (она што повеќе си го преферирал) а во сликата другото.И не викај-твоја теорија-јас не реков дека ја поддржувам само ја кажав бидејќи ја имам читано и ми се виде интереснаМистичен напиша:Па ти велиш дека во паралелната димензија-онаа според твојата теорија се што се случува е огледало на едниот свет. Или погрешно сум те разбрал?
Ако сум те разбрал убаво, тогаш дејствието од едниот свет се пресликува во вториот. Кој се движи прв, а кој е пресликан?
Види,јас лично логика во вакви ствари не барам -едноставно сами по себе не се логички.Но пак ќе ти повторам-тоа работи КАКО огледалото но не исто..принципот е тој ама деталите се различни..Мистичен напиша:Сега па уште помалу логика ми има.
Ман не мислев на наши дупликати мислев на нешто друго не мора да е сродно со нас или слично дали има присуство на нешто друго во собата која седиш ама едноставно неможеш да го видиш го немаш тој агол на видот,Мистичен напиша:Eх, интересна серија беше "Sliders", паралелни светови, џиџи миџи... сето тоа држи до негде вода, меѓутоа кога ќе се чукнеме малку по глава и да подразмислиме малку подлабоко...
Како мислите дека е можно да постои ваш дупликат? Кој го создал? Вашиот "паралелен татко"? А кој го создал него....враќајте се така наназад хронолошки до создавањето на светот, кој е крајниот резултат? Господ создал паралелни светови или бактериите кои еволуирале во организми, кои пак потоа еволуирале во мајмуни, а кои пак еволуирале во луѓе според втората теорија за настанокот на светот, нели - толку идеално паралелно се развивале што до ден денес сите останале идеално паралелни?
Дали тоа значи дека во паралелниот свет никој ваш предок не погинал пред време за да не се роди некој друг ваш предок, односно да се родите и вие? Тоа би значело дека сите живеат идентични животи и сите работи ги прават паралелно со вас. Во серијата и филмовите, нашите "паралелни" пријателчиња не беа баш паралелни, нели? Световите беа сосема разлини.
Што мислите сега?
Секако дека има.CopyOfDeath напиша:Дали верувате дека има Друга димензија паралелна на наШата?
Дали едноставно овде каде што живееме се разминуваме со некој но неможеме да го видеме а ни тој нас,едноставно неможеме да го уловиме вистинскиот агол
Дали не сме сами во моментов каде што седиме?
Едноставно никогаш не сме сами има и други луге суштества шо живеат на планетава блиску до нас но тие се на друг агол(Паралелната димензија) едноставно невидлив за нашето око.