CopyOfDeath
Die Die My Darling!!!
- Член од
- 30 ноември 2005
- Мислења
- 4.186
- Поени од реакции
- 48
Можеби и бесконечноста е конечна некаде таму кај што мислиме дека е бесконечноста таму е крајот
Бесконечноста е аксиоматски дефинирана за нешто што нема крај. Значи бесконечноста не е реална ( таа е само теоретска математичка аксиома (тврдење што се прифака без да постои доказ за него, исто како аксиомата дека 1 е најмалиот природен број)). Значи бесконечноста е теорија а не и реалност (како што и 1 е теорија), додека во реалноста се е реално, па тоа повлекува дека просторот е реален т.е. не е бесконечен (а за нешто што ние велиме дека не е бесконечно тогаш велиме дека е конечно). Мислам дека нема потреба од полемизирање околу реалноста на просторот.gerard напиша:што има таму каде што универзумот завршува? самата реченица ми нема смисла.. просторот завршува?!? каде? на кој начин? можеби се мисли на некое последно соѕвездие... :icon_roll
конечен.. :icon_roll
Тоа е супер објаснето, но сепак разлагањето на една просторна кордината не држи затоа што во никој случај неможе да се направи биекција (за секој член од едното множество да има еден и само еден од другото и обратно) од полето на реални броеви во полето на комплексни. Биекција ке постои ако и само ако во c=a+b*i (a и b елементи на R), b=0 што значи дека ако b=0 тогаш добиваме само c=а (значи сепак само една кордината) т.е. разлагањето во две кордината на реалните броеви во комплексни не е возможно.gerard напиша:S = v*t што значи дека t=S/v
Еднозначно пресликување не ти е ни потребно. Тука лежи и зајакот за постоење на бесконечно паралелни светови.Majestic напиша:разлагањето на една просторна кордината не држи затоа што во никој случај неможе да се направи биекција (за секој член од едното множество да има еден и само еден од другото и обратно) од полето на реални броеви во полето на комплексни.
Да имав доказ и факт немаше да ја поставам темава едноставно чекам да се зборува за тоа да се дојде до заклучокPaulvanDyk напиша:многу добра тема нема што :
мислам дека нема паралрлна димензија дека нема логика , нема некакви докази но многу би ми било мило доколку ме убедите дека гресам (со факти )
Јас тоа повеќе агли го сватив како паралелна димензија. Дали мислеше на тоа или на некое суеверие?CopyOfDeath напиша:А да објасни некој зошто се препирате на паралелни светови универзуми а никој не пишува за тоа шо прашав
Дали нашата планета е населена во повеке агли или ја како шо напишав во паралели дали има паралелна димензија овде на планетата Земја а несакам да се коментира за универзуми и други работи туку по улицата која пешачиш дали јас и ти ја гледаме правилно дали на таа улица под некој друг агол има друга слика други луге суштества:raz::
Тука е подржувам . Можеби тогаш темата ке беше шеста димензијаCopyOfDeath напиша:Да имав доказ и факт немаше да ја поставам темава
Па кажи нешто колега, биди конструктивен, нема смисла само да караш.3PiO напиша:Детски муабети, вашите теории се базираат на површински и научно непотврдени основи ( не може ни да се потврдат). Пред да ја продолжите "научнава" дискусија, ви советувам да прочитате нешто од признатите научници и потоа ако разберете од тоа што тие пишуваат, обидете се да цитирате нешто. Така нема да изгледате смешно, а она зад што стоите ќе може да го поткрепите со факти и ваши размислувања!
Се разбира, вие едноставно можеби и губите празно преме на темава...
Се што претходно беше искажано се базираше на елементарна физика и елементарна математика. Никој тука не измисли топла вода.3PiO напиша:Детски муабети, вашите теории се базираат на површински и научно непотврдени основи ( не може ни да се потврдат). Пред да ја продолжите "научнава" дискусија, ви советувам да прочитате нешто од признатите научници и потоа ако разберете од тоа што тие пишуваат, обидете се да цитирате нешто. Така нема да изгледате смешно, а она зад што стоите ќе може да го поткрепите со факти и ваши размислувања!
A be sea....ovaa tema ne e otvorena za da dokazeme deka dobro rabotime so Google...tuku da iskazeme svoi mislenja....so sea site ke ideme a Google ke potrazime nesto i posle Copy Paste i gotovo...a be aj ti se molam....kaj e zabavata vo toa..???:raz::raz::raz::icon_roll3PiO напиша:Детски муабети, вашите теории се базираат на површински и научно непотврдени основи ( не може ни да се потврдат). Пред да ја продолжите "научнава" дискусија, ви советувам да прочитате нешто од признатите научници и потоа ако разберете од тоа што тие пишуваат, обидете се да цитирате нешто. Така нема да изгледате смешно, а она зад што стоите ќе може да го поткрепите со факти и ваши размислувања!
Јас сум физичар бате, а се изгубив веќе кај 3, 4 реченица...Majestic напиша:Мислам дека паралелни светови не постојат. Еве една моја логичка теза (баре за мене) за тоа:
Нека на постојниот кординатен систем (x,y,z,t) му додадеме уште една димензија која би ги претставувала паралелните светови (p). СЕЕЕЕЕЕЦ (има интересни слики по Интернет на таа тематика).