- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
Подобро дрвени...и немора да го покриваш кафезотКупив нова тигрица, ме интересира дали треба да и го покривам кафезот вечерно време... И дали треба гранчињата.. не знам кој би бил правиот збор за нив, стапчињата на кои стои папагалот да бидат пластични или дрвени? Читам дека било многу лошо запапагалот да стои на пластични .
Знаш каде се продаваат да купам... Некои викаат да се земело гранки од дрва ама тоа многу ми е некако ризично.Подобро дрвени...и немора да го покриваш кафезот
Па јас знаеш какви сум ставил....од тоа што е памукот волната од шеќерот дрвцето на кое е намотано само малку го истругав со таква хартија што е за гланцање за спица да не им влезе в ногатаЗнаш каде се продаваат да купам... Некои викаат да се земело гранки од дрва ама тоа многу ми е некако ризично.
НЕЕЕЕ! ЗАБРАНЕТО СО ЗАКОН ( да не речам...)...мала ноктарица имаат(клунот) уште сечење им фали....Дали мора да се сечат ноктите на папагалите ?
Смееш,ама пази на живецотДали мора да се сечат ноктите на папагалите ?
Абе види, можеш да му ги сечеш ноктите, ама треба ептен претпазливо да го правиш тоа, дека ако отиде грицкалката кај живецот си свршил работа. Сепак најдобро е самиот папагал да си ги "кастрира" своите нокти со помош на клунотДали мора да се сечат ноктите на папагалите ?
не пее, изгледа е женско, иако јас машко име му дадов веке... ама ке го мењам, тоа е ;dпее или не пее , ама вака ми изгледа дека е женка ... машките имаат помутав и поизгубен поглед !!!
Ноктите на папагалите не треба да се сечат, едноставно тие сами тоа го прават со помош на нивниот клун.Дали мора да се сечат ноктите на папагалите ?