Hiperaktiv
Султан :P
- Член од
- 16 февруари 2012
- Мислења
- 1.590
- Поени од реакции
- 923
На мене до сега тигриците ниту една не сакала на прст да ми застане. ...а нимфата ми стои!Здраво.Имам тигрица стара само 3 месеци..Ја имам дома веќе 3 недели,но незнам како да го научам да стои на прст..сум пробал да ги извадам сталките на кој што седи му пуштам прст но не сака..БЕГА! ве молам помогнете како да го научам..
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 14:59 ---
Ако под крилјата има бели точки,е женка.Барем така ми кажаа на мене во пет шопот кога ја земав мојата нимфа,но сега ако пролетта ќе почне да снесува јајца сигурно е женско...ако неможеш да определиш по крилјата,најдобро е да видиш дали април овде негде почне да снесува па ќе определиш...поздравКога го купував пред 1 година ми кажаа дека е машко, вчера му покажав слика на човек што се занимава со одлгледување на папагали ме убедува дека е женско. Ако можете од слика да процените кој пол е, ве молам кажете ми, барем да го прекрстам.Прегледај го приврзокот 40303
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 15:01 ---
Мое сочуство.Појди во пет шопот јасмин 1 кат гтц имаат одлични примероци на подмладоци,а и имаш карактеристични бои,ете пример можеш да купиш скроз бела тигрица...Ми умре папагалот Се задави со храна кретенот....
а имаше и еден папагал Александар сорта мал беше тукушто ќе расте,ме фасцинираше ...а имаше и други сорти но беа над 1000 денари,а александарот 8000.поздрав!