Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Не е баш старо, да беше старо околу очите ќе имаше бело и тоа на клунот ќе му беше скроз ок`цано а тоа на трепките има пардувчиња. Но не е ни младо бидејќи младите се некако поживи онака по заинтересирани и по издолжени...би рекол негде 4-5 години како и да е до 6 највеќе. Инаку до 10 живеат гарант, а можда и повеќе, не се секирај позз!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Дечки сакам да земам папагал, ама ни кафез имам ни ништо. Може да кажам само желба имам :)
Кажете ми колку би ме коштало папагалче со кафез со она за вода што му е и храна ... комплетно се.

L

Lu

Гостин
Дечки сакам да земам папагал, ама ни кафез имам ни ништо. Може да кажам само желба имам :)
Кажете ми колку би ме коштало папагалче со кафез со она за вода што му е и храна ... комплетно се.
Каков вид на папагал сакаш ?
Тигриците се најмали и најефтини папагали, и не бараат којзнае колкав простор.
Ако земеш Тигрица и комплетно опремен кафез, максимум би те коштало 1.500 денари.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ти препорачувам нимфа папагал,многу се мили и поголемки се онака,или има едни розели исто така убави...јас имам нимфа скроз бела и многу и се радувам,а сум чувал и тигрици и све ко хеликоптери се...мене нимфата ме фати 1000 денари,кафезот 500,храната поилките све 1700 негде.Позз!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
каков е тој НИМФА папагал дај слика и кажете ми од кај да купам. ја сум од бутел 1 имам у близина ( у чаир ) една продавница за папагали и се што ке ми текне за домашни миленичиња. до кај 1500 би можел да одвојам ( 200 денара + - бе е проблем )
а инаку првенствено за обичеен тигрица папагал мислев

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
каков е тој НИМФА папагал дај слика и кажете ми од кај да купам. ја сум од бутел 1 имам у близина ( у чаир ) една продавница за папагали и се што ке ми текне за домашни миленичиња. до кај 1500 би можел да одвојам ( 200 денара + - бе е проблем )
а инаку првенствено за обичеен тигрица папагал мислев
Ова е нимфа :)

А ова е тигрица :)

Тигриците се мноооооогу мили! Нив би ти ги препорачала :)
Нимфата ти е за 400 - 500 поскапа од тигрицата, им кренале цени многу. За пет - шоп не знам некој таму, ама во Амазон во Аеродром имаш доста избор.
Што и да земеш нема да погрешиш, многу се приврзуваат за сопственикот и се многу мили животинчиња папагалите :D.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ова е нимфа :)

А ова е тигрица :)

Тигриците се мноооооогу мили! Нив би ти ги препорачала :)
Нимфата ти е за 400 - 500 поскапа од тигрицата, им кренале цени многу. За пет - шоп не знам некој таму, ама во Амазон во Аеродром имаш доста избор.
Што и да земеш нема да погрешиш, многу се приврзуваат за сопственикот и се многу мили животинчиња папагалите :D.
Нимфа нимфа само...една ќе купиш ќе речеш по млада да ти дадат и ако има скроз бела а и сивите не се лоши а тие универзалните добри се но некако по спеифичните бои повеќе ми се допаѓаат...и тигрици сум чувал и не ми биле многу мили,а нимфата леле мајко најдобра е...ми стои на прст,ми пее ко ненормална,ме глоцка за уво,ми дава да ја галам по стомак и све...нензма зашо цените им ги кренале,но вреди да се има такво животно дома дефинитивно ...!а и розелите не се лоши но 50 евра минимум за нејзе треба! позз

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Нимфа нимфа само...една ќе купиш ќе речеш по млада да ти дадат и ако има скроз бела а и сивите не се лоши а тие универзалните добри се но некако по спеифичните бои повеќе ми се допаѓаат...и тигрици сум чувал и не ми биле многу мили,а нимфата леле мајко најдобра е...ми стои на прст,ми пее ко ненормална,ме глоцка за уво,ми дава да ја галам по стомак и све...нензма зашо цените им ги кренале,но вреди да се има такво животно дома дефинитивно ...!а и розелите не се лоши но 50 евра минимум за нејзе треба! позз
Секој со различно искуство :) Пишав и погоре, што и да земе нема да погреши. Такво искуство и таква блискост како што ти имаш со нимфата, јас имав со тигрицата. Дури се научи и да збори. :) Имам пишувано погоре ме мрзи пак :D. Се си зависи до папагалот и пристапот на сопственикот кон него.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Секој со различно искуство :) Пишав и погоре, што и да земе нема да погреши. Такво искуство и таква блискост како што ти имаш со нимфата, јас имав со тигрицата. Дури се научи и да збори. :) Имам пишувано погоре ме мрзи пак :D. Се си зависи до папагалот и пристапот на сопственикот кон него.
да да така е...и јас мојата неможам да ја научам да збори сепак не е голем папагал,но ја научив да имитира јас свирнам она свирне имитира у пм дури научи да го имитира и отварањето на вратата Шклап Шклап,сеа на план сум да му земам женка...
инаку мојов у кафез не влегува незнам уопште зашо ми беше кафезот и ете го доле у оставата...си виси на едно дрвено и долу има хартија и само таму смее да сере и слабо лета а кога летне обавезно мора да бутне некој предмет...сепак кафезот летно време кога го изнесувам надвор...ех само да најдам и бела женка,феномен се белите нимфии! поздрав

Член од
22 февруари 2012
Мислења
61
Поени од реакции
6
Здраво.Имам тигрица стара само 3 месеци..Ја имам дома веќе 3 недели,но незнам како да го научам да стои на прст..сум пробал да ги извадам сталките на кој што седи му пуштам прст но не сака..БЕГА! ве молам помогнете како да го научам..
:(:tapp:

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ми умре папагалот :( Се задави со храна кретенот....

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Кога го купував пред 1 година ми кажаа дека е машко, вчера му покажав слика на човек што се занимава со одлгледување на папагали ме убедува дека е женско. Ако можете од слика да процените кој пол е, ве молам кажете ми, барем да го прекрстам. IMAG0053.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom