мушкарац тврд ти е овој...!
E fala mnogu,a stro e papagalcevo ili ne? ako moze da se vidi nekako od slikaмушкарац тврд ти е овој...!
Каков вид на папагал сакаш ?Дечки сакам да земам папагал, ама ни кафез имам ни ништо. Може да кажам само желба имам
Кажете ми колку би ме коштало папагалче со кафез со она за вода што му е и храна ... комплетно се.
Ти препорачувам нимфа папагал,многу се мили и поголемки се онака,или има едни розели исто така убави...јас имам нимфа скроз бела и многу и се радувам,а сум чувал и тигрици и све ко хеликоптери се...мене нимфата ме фати 1000 денари,кафезот 500,храната поилките све 1700 негде.Позз!Дечки сакам да земам папагал, ама ни кафез имам ни ништо. Може да кажам само желба имам
Кажете ми колку би ме коштало папагалче со кафез со она за вода што му е и храна ... комплетно се.
Ова е нимфакаков е тој НИМФА папагал дај слика и кажете ми од кај да купам. ја сум од бутел 1 имам у близина ( у чаир ) една продавница за папагали и се што ке ми текне за домашни миленичиња. до кај 1500 би можел да одвојам ( 200 денара + - бе е проблем )
а инаку првенствено за обичеен тигрица папагал мислев
Нимфа нимфа само...една ќе купиш ќе речеш по млада да ти дадат и ако има скроз бела а и сивите не се лоши а тие универзалните добри се но некако по спеифичните бои повеќе ми се допаѓаат...и тигрици сум чувал и не ми биле многу мили,а нимфата леле мајко најдобра е...ми стои на прст,ми пее ко ненормална,ме глоцка за уво,ми дава да ја галам по стомак и све...нензма зашо цените им ги кренале,но вреди да се има такво животно дома дефинитивно ...!а и розелите не се лоши но 50 евра минимум за нејзе треба! поззОва е нимфа
А ова е тигрица
Тигриците се мноооооогу мили! Нив би ти ги препорачала
Нимфата ти е за 400 - 500 поскапа од тигрицата, им кренале цени многу. За пет - шоп не знам некој таму, ама во Амазон во Аеродром имаш доста избор.
Што и да земеш нема да погрешиш, многу се приврзуваат за сопственикот и се многу мили животинчиња папагалите .
Секој со различно искуство Пишав и погоре, што и да земе нема да погреши. Такво искуство и таква блискост како што ти имаш со нимфата, јас имав со тигрицата. Дури се научи и да збори. Имам пишувано погоре ме мрзи пак . Се си зависи до папагалот и пристапот на сопственикот кон него.Нимфа нимфа само...една ќе купиш ќе речеш по млада да ти дадат и ако има скроз бела а и сивите не се лоши а тие универзалните добри се но некако по спеифичните бои повеќе ми се допаѓаат...и тигрици сум чувал и не ми биле многу мили,а нимфата леле мајко најдобра е...ми стои на прст,ми пее ко ненормална,ме глоцка за уво,ми дава да ја галам по стомак и све...нензма зашо цените им ги кренале,но вреди да се има такво животно дома дефинитивно ...!а и розелите не се лоши но 50 евра минимум за нејзе треба! позз
да да така е...и јас мојата неможам да ја научам да збори сепак не е голем папагал,но ја научив да имитира јас свирнам она свирне имитира у пм дури научи да го имитира и отварањето на вратата Шклап Шклап,сеа на план сум да му земам женка...Секој со различно искуство Пишав и погоре, што и да земе нема да погреши. Такво искуство и таква блискост како што ти имаш со нимфата, јас имав со тигрицата. Дури се научи и да збори. Имам пишувано погоре ме мрзи пак . Се си зависи до папагалот и пристапот на сопственикот кон него.