ПРОГРАМИРАЊЕ И ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
P.Overdrive напиша:
и.. интернет. Баталете книги, се што треба има на интернет.
eh super kje beshe da imav internet doma , ama nemam , zatoa moram so knigi ili prefrlam so usb stick neshto shto mi treba doma , odam vo net cafe i taka.. sega za sega nemam internet.. i taka da kje treba da se snajduvam :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Имаш прекрасни туторијали во PDF форма на интернет : симни ги на УСБ стик и симни го, исто така, TextPad - гратис софтвер е (http://www.textpad.com). Се работи за едитор на скрипти којшто менува бои во зависност од типот на документ којшто го компилираш - за еден почетник е важно да се има ”боја” на скриптите коишто ги работиш... :wink:

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
fala mn , kje vidam sho mozam da napram..

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
Turbo Pascal

Epa vaka jas sum pocetnik vo programiranje i bi sakal da naucam pascal ako imate nekoi tutorijali da postirate ili slicno i na PP da mi pratite link od kade mozam da go prezemam
BLAGODARAM ODNAPRED

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
Па треба да го учиш во средно како изборен предмет ако си запишан на природна отсека ако не земи од некого учебник PASCAL се учи скоро во сите средни школи (природна) така да може да си најдиш книга и да си ја научиш!

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
VIRTUAL toa mi e osnoven predmet za vtora godina inaku jas toa i uvam kompjuterska tehnika i sakam da imam nekoi pred znaenja inaku kade moza da go skimnam pascal

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
епа шо да ти речам оди гуглај малце и ке најдиш али тие ке се на англиски.... а јас мислам дека ти кажав ако си толку загреан оди и на некој од предходната година купи му ја книгата или ако си од охрид јас ке ти ја продадам :)

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
steta od kumanovo sum inaku fala najdov nesto na angliski taka da ke se snadam vo sekoj slucaj fala VIRTUAL

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
со паскал ќе научиш само делумна теорија на програмирање, ама нема воопшто да ти биде од практична полза затоа што денес и паскал и делфито се квалитетно мртви. земај нешто подобро и визуелно. VB може да се работи како ептен почетничко, без замаранции со стандардни програмерски процедури а понатака може да го користиш и професионално пошо .нет-от не е за замерка. или ако пожелен, земај VC#.NET - ЗАКОН!

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
HsI|OmEdUs i ova moze da koristi blagodaram

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Абе научи ти паскал, и онака си втора година, па кога ќе ти стане јасно како функционира пасцал, фрли се на изучување на С++ пошто тој повеќе се користи, па кога горе доле ќе го совладаш фрли се на скриптите и кдовоте, како Јава, ХТМЛ, ПХП и остало.
Ама без разлика со кој јазик ќе се бавиш подоцна прво разбери како функционира програмирањето во основа со паскал, па другото со текот на времето ќе ти дојде.

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
Bacillus aj edna pp kade mozam da go spustam pascal

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Појма немам јас го земав на времето на дискета од школо.
Ај за една недела потсети ме да видам да не ми е сеуште на домашниот компјутер или по дома, пошто сега не во МК.

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
Dogovoreno Bacillus gagous znaci potsetuvanje za edna nedela nema da zaboravam blagodaram

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
Da kaze nekoj kade mozam da go spustam pascal ili da mi uploadira nekoj ke moze
Blagodaram odnapred

Статус
Затворена за нови мислења.