ПРОГРАМИРАЊЕ И ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
ScarFace напиша:
Da kaze nekoj kade mozam da go spustam pascal ili da mi uploadira nekoj ke moze
Blagodaram odnapred
Паскал не се спушта туку се учи.

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
HsI|OmEdUs blagodaram i na tebe

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
Има заинтересирани за темава?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ScarFace напиша:
Da kaze nekoj kade mozam da go spustam pascal ili da mi uploadira nekoj ke moze
Blagodaram odnapred

Абе мора да прашам што ќе ти е Paskal,земи ц,ц++ каков паскал нема ништо да направиш,ако мислиш дека ќе ти тргне програмирањето :nenene:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
deXterche напиша:
Абе совладај паскал, па оди на C/C++. Па после види што појќе те влечи дали веб програмирање или нешто друго па усмерисе

Јас брат не се согласувам со тебе,дека Паскал го учевме така е и шо напрајвме ништо ни ојде цел семестар,НАРОДЕ паскал учете ако сакате да си играте со вашето име или да пишувате Здраво Јас.......А ако сакате да напишете програма во Паскал ево на пример едно мало дигитронче ќе ви патнат рацете од тоа пишувањето на кодот и кога ќе видите имат 2000 грешки,па ќе ве болат рацете за да ги поправиш.Јас мислам од да почните со C па Java pa Ондак C#...:toe::toe:

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
а има некој македонски сајт или форум за програмери.По пп пратете го линкот ако има

простете админи ама сум во фаза на учење на програмскиот јазик vb па сакам да се консултирам со некои!

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
bad_boy напиша:
простете админи ама сум во фаза на учење на програмскиот јазик vb па сакам да се консултирам со некои!
мој совет... учи програмски јазик... не VB :helou:

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
VB е RAD(Rapid application development) базиран визуелен програмски јазик. А колку многу ме нервират сите оние кои што го негираат, зборови немам. Ако сте вие сите тие програмеришта мои на новиот век правете секаков тип на "blowjob" програмчиња или нешто набрзинка за тестирања во VC++ со користење на MFC , може???
VB е совршена опција за старт во програмерскиот свет. Нуди објектно ориентирана, визуелна околина која не бара познавања од интерното работење со објекти т.е. класите и сите нивни пропратни глупости, како и стандардните семантички а многу повеќе семантички правила кај програмските јазици од понизок степен. Нема замарање со декларирање, side-effects и други ствари. Ако добиеш рутина на програмирање со VB, преминувај подоцна на c/c++ па потоа на VC++ и ке видиш како од тебе ке биди човек.

Ај некој пак нека ми промрчи за VB, арно сум разположен ...

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Професоре, докторе.. .шо и да си .... Да.. знам и MFC... и што ?
Програмер не те прави јазикот ниту framework-от што ќе го користиш. Програмер те прави начинот на размислување!

Сакаш RAD! Нема проблем... Delphi ! Не те гуши, како што те гуши VB! Delphi е светлосни години од VB, а е во исто време и поедноставен !

А, ти ... докторе... научи нешто повеќе од VB... само немој да преминеш на Flash па да ми викаш како тоа е чудо науке... па после мрчи и курцај се со програмерска филозофија!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Абе ќе си ги мерите сега? Незнам зошто воопшто дискутирате, се е јасно од напред.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Јас работев (почнав со VB) и да ограничува Бејзикот но, доколку ти треба да едноставни работи е одличен. За се покомплицирано - е многу тешко. Продолжив на Ц++ (кратко), па се префрлив на C#.

C# посебно со ASP.NET 2.0 е закон! Мислам нешто одлично. Истите моќности ги има и ВБ.НЕТ но, сега, повеќе сум навикнат на синтаксата на C#.

Значи бед_бој ако сакаш да учиш ВБ, немој. Сето тоа е застарена работа. Ако ти се допаѓа таа синтакса на VB префрли се на VB.NET со Visual Studio 8.0 или наречено Visual Studio 2005ка. (малку појака машина бара, но немаш гајле)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom