ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Правници од целиот свет ОБЕДИНЕТЕ СЕ...вечер дојдете во INN. Ке седам на втората маса од лево...:pos2:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Ај баш од 1 Ноември ќе почнам на факултет, па ќе видам колку ќе го бојкотираат. Наместо на предавање идат таму.:smir:
аааа нееее.... фонтана златна, бифето на филолошки ( ааа :drk::drk:).. има каде или барем нека ги приспособат условите.. не тука јас седам јадам или пијам кафе и ми смрди на масло од пред еден месец.. во тој контекст го спомнав и амфитеатар 7 што се наоѓа над бифето во кој прв семестар имав предавања и во кој НЕ СЕ СЕДЕШЕ ПОШ СМРДЕШЕ..

е сеа ко ке видиш јас на факултетов неам услови за предавања.. зашто? ај зејтинот можам да го избегнам не одејќи таму на кафе или јадење алу коа смрдеата се осеќа низ цел факултет посебно и во 7мицата каде што јас го поминам повеќе од половина ден... па кој курац плаќам 800 евра...

патем бифето е во приватна сопственост?

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
фала ви многу за информацииве баш ме поттикнавте уште повеке
мислам ако има и др заинтересирани членови кои сакаат да се запишат на овој факултет слободно нека поставуват прашања мислам нормалноо
Едно нешто само запамети. Остани си доследна на принципите и на визиите кои по некоја си моја проценка ги имаш, и ентузијазмот да се бориш за правдата. Не дозволувај општата атмосфера која честопати се ствара да им се ставаат сопки на оние кои сакаат да гледаат подалеку, да те разочара и да се обидуваш да се менуваш заради другите. И, да, имај на ум дека ќе сретнеш и прекрасни професори и професои кои нема ни да ги видиш на предавање, а ќе го имаш нивниот потпис во индекс. Со повеќето од нив (професорите и асистентите) може да се гради позитивна комуникација, се додека си спремна да се трудиш и да напредуваш чесно. Поздрав, и се најубаво. За една година од сега, како и мене, многу работи ќе ти се појасни

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
патем бифето е во приватна сопственост?
Вие мали бевте тогаш....не памтите...:baeh: кога бевме ние прва година (првата генерација на ЕКТС), тогаш го дадоа под концесија бифето и го зема приватњак...:wink:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Вие мали бевте тогаш....не памтите...:baeh: кога бевме ние прва година (првата генерација на ЕКТС), тогаш го дадоа под концесија бифето и го зема приватњак...:wink:
а неможе нешто со петиција со ова со она да се среди пош стварно ужасно смрди низ цел факултет..
( па кај се фатив јас за бифето али цела недела ко ти смрди под нос ..:nesum::nenene:)

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Запишете се слободно на Правен...немајте гајле од професори, од испрашувања, од купување учебници (мислам на помаливе им ги даваат гага), само 3 недели пред колоквиум почнете да читате од материјалите, и прочитајте го секој предмет по 3 пати убаво, темелно, а четвртиот пат само разлистајте на денот од полагањето...:smir: ова мене ми изгледа како да давам рецепт...:pos2:
Ееееј колку се смениле работите.Јас кога се запишав на Правен ми велеа:кај најде таму?Таму е многу тешко има многу за учење.И во право биле.Се убивме од учење и полагање цели испити усни и писмени, а никогаш на заокружување.Ама разликата е во системот.Јас учев по стара програма.И ако го применував горниот рецепт за учење на помладиот мој колега до сега ни прва немаше да завршам.Али тоа ти е.Срекници сте биле.Кај нас испит се спрема и се спрема ко есенскиот ајвар.На јуриш.И тоа здраво темелно.Посебно усните.А богами и писмените.Постарите колеги знаат што зборувам.Во секој случај со срека на сите идни колеги и има посакувам многу успех и побрзо дипломирање.Ако треба информација искуство слободно пишете на пп.:baeh:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
епа тоа е...се менуваат времињата, ние поновите генерации живееме под влијание на бранот промени кои се увезени од западот...дали се подобри или полоши...ќе покаже времето...:toe:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
вошка стара.. ќе ми пие уште долго време крв

Де бре, што толку сте добиле фобија од професорката, мајкуму стара...Стварно и Граѓанско...обични предмети како и секој друг...сега се кењате од неа, а тек што ќе мислите за Сашо-ЕУ,или ГПП-Арсен...тууу, тогаш треба да се отпишете ако е до толку страшно....НЕМАЈТЕ ГАЈЛЕ ЛУЃЕЕЕ!!!!:tv:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
абе, тие што конкуриравме оваа година-резултати ќе објават на интернет или??? нели би требало да има на 5? како што гледам до сега нема ништо на страната на пф. на некои други факултети веќе имаат листи, на кои се пријавиле, на некои дури и на кои се примени. да не има такви истакнато на факултетот??? да не видел некој? оти јас не сум од ск, па не можам да видам! ај ако има некои информации кажувајте!:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom