- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 1.055
- Поени од реакции
- 757
Има некој овде од политички освен тие што ги знам...? )
Има имаИма некој овде од политички освен тие што ги знам...? )
правници од цел пф... бојкотирајте го бифетоПравници од целиот свет ОБЕДИНЕТЕ СЕ...вечер дојдете во INN. Ке седам на втората маса од лево...:pos2:
Ај баш од 1 Ноември ќе почнам на факултет, па ќе видам колку ќе го бојкотираат. Наместо на предавање идат таму.:smir:правници од цел пф... бојкотирајте го бифето
аааа нееее.... фонтана златна, бифето на филолошки ( ааа ).. има каде или барем нека ги приспособат условите.. не тука јас седам јадам или пијам кафе и ми смрди на масло од пред еден месец.. во тој контекст го спомнав и амфитеатар 7 што се наоѓа над бифето во кој прв семестар имав предавања и во кој НЕ СЕ СЕДЕШЕ ПОШ СМРДЕШЕ..Ај баш од 1 Ноември ќе почнам на факултет, па ќе видам колку ќе го бојкотираат. Наместо на предавање идат таму.:smir:
Едно нешто само запамети. Остани си доследна на принципите и на визиите кои по некоја си моја проценка ги имаш, и ентузијазмот да се бориш за правдата. Не дозволувај општата атмосфера која честопати се ствара да им се ставаат сопки на оние кои сакаат да гледаат подалеку, да те разочара и да се обидуваш да се менуваш заради другите. И, да, имај на ум дека ќе сретнеш и прекрасни професори и професои кои нема ни да ги видиш на предавање, а ќе го имаш нивниот потпис во индекс. Со повеќето од нив (професорите и асистентите) може да се гради позитивна комуникација, се додека си спремна да се трудиш и да напредуваш чесно. Поздрав, и се најубаво. За една година од сега, како и мене, многу работи ќе ти се појаснифала ви многу за информацииве баш ме поттикнавте уште повеке
мислам ако има и др заинтересирани членови кои сакаат да се запишат на овој факултет слободно нека поставуват прашања мислам нормалноо
Вие мали бевте тогаш....не памтите...:baeh: кога бевме ние прва година (првата генерација на ЕКТС), тогаш го дадоа под концесија бифето и го зема приватњак...:wink:патем бифето е во приватна сопственост?
а неможе нешто со петиција со ова со она да се среди пош стварно ужасно смрди низ цел факултет..Вие мали бевте тогаш....не памтите...:baeh: кога бевме ние прва година (првата генерација на ЕКТС), тогаш го дадоа под концесија бифето и го зема приватњак...:wink:
Одбила, сеа слушнав на вести.:smir:"Судскиот совет вчера едногласно ја избра професорката од Правниот факултет Родна Живковска за судија во Врховниот суд."
Ееееј колку се смениле работите.Јас кога се запишав на Правен ми велеа:кај најде таму?Таму е многу тешко има многу за учење.И во право биле.Се убивме од учење и полагање цели испити усни и писмени, а никогаш на заокружување.Ама разликата е во системот.Јас учев по стара програма.И ако го применував горниот рецепт за учење на помладиот мој колега до сега ни прва немаше да завршам.Али тоа ти е.Срекници сте биле.Кај нас испит се спрема и се спрема ко есенскиот ајвар.На јуриш.И тоа здраво темелно.Посебно усните.А богами и писмените.Постарите колеги знаат што зборувам.Во секој случај со срека на сите идни колеги и има посакувам многу успех и побрзо дипломирање.Ако треба информација искуство слободно пишете на пп.:baeh:Запишете се слободно на Правен...немајте гајле од професори, од испрашувања, од купување учебници (мислам на помаливе им ги даваат гага), само 3 недели пред колоквиум почнете да читате од материјалите, и прочитајте го секој предмет по 3 пати убаво, темелно, а четвртиот пат само разлистајте на денот од полагањето...:smir: ова мене ми изгледа како да давам рецепт...:pos2:
вошка стара.. ќе ми пие уште долго време крвОдбила, сеа слушнав на вести.:smir:
вошка стара.. ќе ми пие уште долго време крв