ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
И тие што ќе завршат правен факултет, што може да работат?

Член од
9 ноември 2011
Мислења
71
Поени од реакции
4
da ne znae nekoj da kaze nesto za administrativno kako pominal sega na polaganje...pozzz

Ф

Флеш

Гостин
МЕ интересира дали може да се запишам на Правен и да ме примат со положени предмети ...

Имам полагано
:
Македонски- 3 оценка накај 4
Математика(основно)- 2 оценка
Информатика-3 оценка
Англиски-3 оценка
Проектна(Економија) сите можни бодови :D

Завршив во Орце Николов-Скопје гимназија(општествен смер) ,па се прашувам дали со овие предмети може да ме примат на Правен Факултет-правни студии ?!

Ако има некој тука да ми одговори,благодарaм многу :)

Имам 21 година,предходно бев записан на Електро,но не ми се студираше многу таму,па се отпишав од таму бидејки математиката не ја трпев многу :D
Кога ме примија имав околу 60 бода ако се сеќавам добро,мислам и над 60 бода можеби имав ..... :ROFLMAO:

Ме интересира уште една работа... Како се полага на Правен ?!

На кој принцип....Со заокружување,со одговарање прашања,бидејќи не го познавам Правен многу :noze:

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
МЕ интересира дали може да се запишам на Правен и да ме примат со положени предмети ...

Имам полагано
:
Информатика-3 оценка
Англиски-3 оценка

Завршив во Орце Николов-Скопје гимназија(општествен смер) ,па се прашувам дали со овие предмети може да ме примат на Правен Факултет-правни студии ?!

Имам 21 година,предходно бев записан на Електро,но не ми се студираше многу таму,па се отпишав од таму бидејки математиката не ја трпев многу :D
Кога ме примија имав околу 60 бода ако се сеќавам добро,мислам и над 60 бода можеби имав ..... :ROFLMAO:

На кој принцип....Со заокружување,со одговарање прашања,бидејќи не го познавам Правен многу :noze:
Ако си имал 60 бодови или повеќе ќе те примат. Само не очекувај државна квота :) Лани последниот што беше воопшто примен беше со 50бодови.
А за полагањето на правен .. со еден збор катастрофално бидејќи се воведе нов систем на полагање. Се состои од 2 компијутерски "квалификациони тестови" од по 15 прашања со заокружување. Минимумот да го положиш еднииот тест е 8бода исто и за другиот. И тоа не е се, иако си ги положил колоквиумите ќе мора да одиш на испит, усмен или писмен зависно од провесорот. Доколку не си го положил едниот колоквиум имаш шанса за поправен, доколку и двата не се положени, поправниот ќе се состои од 30прашања од кој минимумот да положиш е 16. Од активноста некој дава бодови некој не.

Член од
8 мај 2007
Мислења
77
Поени од реакции
0
Да каже некој вака отприлика шо се паѓа на есеј по административно?? Прашања, теми...

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390

Имам полагано
:
Информатика-3 оценка
Англиски-3 оценка

Со еден збор тешко е! Ако си спремен да учиш запиши се,ако не ич не губи време.Зборвам за саглам учење 8-10 сати дневно.

Член од
18 мај 2012
Мислења
59
Поени од реакции
17
Со еден збор тешко е! Ако си спремен да учиш запиши се,ако не ич не губи време.Зборвам за саглам учење 8-10 сати дневно.
јаооо 8-10 саати дневно за каде се спремаш ти, или сакаш сите 10ка ди ги правиш или нешто стварно не е у ред со тебе...

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Кога треба да се пријави , уште пиштува дека е активна колоквиумска сесија?инаку во 4 ипол треба да полагаме , колешка ми кажа дека полагала тој терммин во колоквиумската сесија и на неа и е вонредно презапишан .
Уште е активна меѓутоа само за колоквиуми не за испити, мада нема везе тоа е само за да знаат од прилика колку ќе полагаат поправни и да те има на список. Ако ти е презапишан имаш право да го полагаш без оглед на тоа што си пропуштила да го пријавиш.[/quote]

Прашав вчера , ми рекоа да не пријавуваме дека може со индекс пред полагање инаку треба од 4 ипол ваљда во компјутерски центар (тоа не прашав), а ја прашав пак тина за материјалот и рече дека имало нешто додадено во новиот практикум да сме споределе и да ископираме тоа што ни фалело ...:eek:
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 15:00 ---

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
јаооо 8-10 саати дневно за каде се спремаш ти, или сакаш сите 10ка ди ги правиш или нешто стварно не е у ред со тебе...
Праев муабет за испитите јас не праев муабет дека секој ден требит да учиш 10 сати :cautious:Ама ко ќе си пред испитна сесија недај Боже да имаш и поправни колоквиуми и такви срања да не знајш глата кај ти е.Па и за да положиш 9 ИСПИТИ во една година не знам како би можел да поминиш со помалку учење.

Kajgana Shop

На врв Bottom