ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
29 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Се регистрирав за да можам да прашам. :)
Дали знае некој од вас, колеги, како ќе биде усниот дел од испитот по граѓанско? Кажала нешто Тина или Родна?
Јас и пишав мејл на Тина ама не ми врати ништо.
Ќе ни поставува она повеќе прашања, ќе влечеме ние? Лекции, само делови ...
Јас вонредно сум па ништо немам поима, а треба да полагам сега.

O

Orion.

Гостин
Пријавив по грешка цел испит Административно а сакам да полагам поправен втор колоквиум. Поправните колоквиуми се пријавуваат од 1 јуни и тогаш ќе го пријавам вториов колоквиум. Имал ли некој вакво искуство со погрешно пријавување? Дали ми прават проблеми?:mad:

Член од
29 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ај и се сефтосав на форумов. :)
Туку да прашам, дали може да се преместам во другиот термин што го има закажно Родна за задутре Граѓанско пошто утре полагам поправен колоквиум, и термините горе-доле се поклопуваат. :confused:

Член од
18 мај 2012
Мислења
59
Поени од реакции
17
Пријавив по грешка цел испит Административно а сакам да полагам поправен втор колоквиум. Поправните колоквиуми се пријавуваат од 1 јуни и тогаш ќе го пријавам вториов колоквиум. Имал ли некој вакво искуство со погрешно пријавување? Дали ми прават проблеми?:mad:
иди на време кажи му на драги пошто после може да ти мрчи :)

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Ај и се сефтосав на форумов. :)
Туку да прашам, дали може да се преместам во другиот термин што го има закажно Родна за задутре Граѓанско пошто утре полагам поправен колоквиум, и термините горе-доле се поклопуваат. :confused:
Ke polagas na 19ti , toj e sleden termin ako imas padnato na kolok.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
не, нема никаква врска, ќе те прашаат на лице место кој колоквиум сакаш, ако не те прашаа ќе им каже, не е проблем!

O

Orion.

Гостин
не, нема никаква врска, ќе те прашаат на лице место кој колоквиум сакаш, ако не те прашаа ќе им каже, не е проблем!
Исто стварно дента кога полгав, на компјутерот имав 70 прашања а ми беше запишан вонреден и одма им кажав и ми ставија поише прашања, така веројатно ќе биде и со Административно едноставно ако на компјутерот имам цел испит ќе им кажам дека сум пријавил втор колоквиум само(јас и ќе го пријавам сеа на 1) и ваљда ќе ми сменат:)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Исто стварно дента кога полгав, на компјутерот имав 70 прашања а ми беше запишан вонреден и одма им кажав и ми ставија поише прашања, така веројатно ќе биде и со Административно едноставно ако на компјутерот имам цел испит ќе им кажам дека сум пријавил втор колоквиум само(јас и ќе го пријавам сеа на 1) и ваљда ќе ми сменат:)
не, уште кога ќе влезеш пред да почнете речи му на драги и он ќе среди, заш отпосле може да ти мрси :)

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
ај пак да прашам можи некој ќе се смилова... некој совет за нас греојте апсолвенти:rolleyes: ..за вториве колоквиуми кпп...тп...МПП...гпп...??? фала однапред :love:

Член од
18 мај 2012
Мислења
59
Поени од реакции
17
ај пак да прашам можи некој ќе се смилова... некој совет за нас греојте апсолвенти:rolleyes: ..за вториве колоквиуми кпп...тп...МПП...гпп...??? фала однапред :love:
имаш прашања гпп, кпп и тп од кои би требало доста да се паднат така што тие предмети не би требало да бидат проблем, а мпп е веќе друга приказна, нема прашања, рекоа дека ќе праат нови што би требало да бидат слични на оние од првиот колквиум а тие беа ептен тешки, имаше еден куп што испопаѓаа тогаш, така што мпп би требало да биде доста интересно :)

С

Сатори

Гостин
МПП учи се со практични примери затоа што веројатноста од 35 прашања да имаш 20 примери е голема и за да бидам утешителна, учи ја и теоријата на памет затоа што Тони сака да се зеза на есеј со многу набројување.
Генерално, МПП ти е како Стварно само во полошо пакување. :rolleyes:

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Граѓанско на тие што ви е презапишан, ако ви е презапишан вонредно можете да полагате и по ново и по старо.[/quote]

Ти како го полагаше и што направи ?

O

Orion.

Гостин
Граѓанско на тие што ви е презапишан, ако ви е презапишан вонредно можете да полагате и по ново и по старо.

Ти како го полагаше и што направи ?[/quote]

Решив да го полагам сега на 9, да имам време малце поише да се внесам во материјалот зашо ипак Родна си е Родна:) а плус овој период учев и други предмети. Терминот за есеј ќе биде објавен на страната, а испитот можеш да бираш како сакаш да полаш, старо или по ново

Член од
2 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
значи ова системот и ектс и што ти ја знам е само пари да се зема, a зошто го менуваа ... демек " подобро" уствари попрофитабилно... и дали некој планира да пријави/презапише испит или веќе презапишал зошто ова е легално ограбување тие што не положиле некој испит сега треба да платат за да полагаат во тие три сесии... ова мислам дека треба се запрашаме малку зошто како ке им текне така прават.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Дечки дали некој знае,дали може да се полага испит кој е презапишан вонредно,во ермин со вонредните студенти или со редовните,зошто сум редовен а го имам презапишано,а не ми одговара терминот на редовните,па ако знае некој би му бил благодарен.

Kajgana Shop

На врв Bottom