ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
i13dk фала тиногу з аодговор, стварно незнам што да очекувам сите знаеме за родна што се збори и паники на сите страни. Не знам дали за ги учам тие нормите видови и поделби бидејќи ми се тешки за разликување а и незнам дали од нив ќе има прашања. Поздрав

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
По по по паники за влезен колоквиум ....ај првиот семестар не знаевме како е ама сега кога знајме дека главното се сведвит на испит да се паничит за влезен колоквиум е непотребно.

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
ЛАНИ јесссссс....али сеа како што се мрднаја ассистентиве незз :D хаха

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Бруцоши, како пројдовте општ дел на ГП вчера? :)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Бруцоши, како пројдовте општ дел на ГП вчера? :)
Мене искрено не ми беше многу тешко.Можда не ми се паднаја многу од тие тешките прашања:DИмаше стварно прашања со само едно зборче сменато ама то беше некој клучен збор,а не некои сврзници.
Инаку положив:noze:

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Море тешко си беше исто како што не предупредувавте за граганско.Некако многу го имаа положено,изгледа дека сериозно го сфатиле па седнале и дебело згреале столче.:DАма информатика како не зезна Драги леле..ем никој не учел онака здраво ем некои двосмислени прашања намерно ставал..Се положено освен као најлесниот предметo_O

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Браво мило ми е што сте го положиле граѓанско, ние лани кога видовме 4 кредита мислевме дека се учи у 1 ден и никој ништо не направи на крај:cautious:

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Дечки ај ако некој полагал управно-процесно кај проф. Јадранка Денкова нека каже нешто повеќе за тоа. Благодарам однапред.

Член од
5 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
0
Здраво дечки!
Јас сум апсолвент и ми останаа уште неколку предмети, ама на факултетон никој ништо не знае да ти каже, па би ве замолил доколку знаете да ми помогнете кој како може! :D
Прво ќе има ли казнена у мај?
Е сега, ми остана Стварно право кај Родна, ГПП кај Арсен (затоа што се поврзани нели :S) Вовед во право кај Добринка (жената си игра со прашањата и на глупост паднав) и Применета економика есеј затоа што Биљанчето ми лупна 5 поени, а ми фалат 12!
1. За стварно секаква помош би ми била добредојдена, значи знам дека се учи од книга и практикум, ама нешто прашања? Ми се паднаа некои прашања со пчелки, јас тоа прв пат сретнав!?!
2.ГПП после ќе го мислам, да положам прво кај Роднето
3.Вовед во право од кај да учам, ова што го имам книга ли е чкртки ли се. Прашања, скрипти, нешто што се паѓа?
4. Ги знае ли некој темите по Применета, горе долу што се паѓа за да не оплескам пак?
Фала :)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Здраво дечки!
Јас сум апсолвент и ми останаа уште неколку предмети, ама на факултетон никој ништо не знае да ти каже, па би ве замолил доколку знаете да ми помогнете кој како може! :D
Е сега, ми остана Стварно право кај Родна, ГПП кај Арсен (затоа што се поврзани нели :S) Вовед во право кај Добринка (жената си игра со прашањата и на глупост паднав) и Применета економика есеј затоа што Биљанчето ми лупна 5 поени, а ми фалат 12!
1. За стварно секаква помош би ми била добредојдена, значи знам дека се учи од книга и практикум, ама нешто прашања? Ми се паднаа некои прашања со пчелки, јас тоа прв пат сретнав!?!
3.Вовед во право од кај да учам, ова што го имам книга ли е чкртки ли се. Прашања, скрипти, нешто што се паѓа?
4. Ги знае ли некој темите по Применета, горе долу што се паѓа за да не оплескам пак?
Само за третото можам да ти кажам пошо прва година сум:ROFLMAO:Ќе си ги купиш значи двете 'книги' што се нејзини и нив ќе ги учиш.Ќе си научиш буквално се'.И она шо е дополнителна литература уствари не е дополнителна туку е задолжителна.На првиот испит кај нас имаше прашања да се чудиш и премногу луѓе паднна.После на вториот даде нешо полесно.Ама пак не пројдоја многу па уште два пати организираше испити усно за пролазна оценка.Со прашања не се замарај не можеш да најдеш.Сега не знам како ќе полагаш ти...Ако полагаш по нашиов систем ќе имаш неколку мали рашања(набројување,дополнување) и повеќето се поголеми со по 8,10 бода.Научи си ги убаво прецедент,судски одлуку,глобализација,федерација,конфедерација сите тие,правни дела.

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Здраво дечки!

Колку што знам нема сесија во мај , ни претходната година немаше.. Стварно право учи ја книгата и законот за сопственост и други стварни права , прашањето за пчелите ти е од законот, практикумот не теба за испит само за есеј ..Приментета економика претходниот семестар во 12та недела ни даде 5 прашања од цела книга, а во испитната сесија имавме случај , мислам дека беше од 5та тема во книгата, јас слушав кај ванчо ...
--- надополнето: 5 април 2012 во 23:34 ---
Знае ли некој кога дали ке има предвремено полагање и кога ке биде од прилика , нешто се збореше дека ке бидат во 12та недела или за време на апсолвентската екскурзија ..

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Здраво дечки!
Стварно право се учи од книга и законот, а не од практикум, а тоа за пчелите го има во законот.

Kajgana Shop

На врв Bottom