ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
ГПП како е на колоквиум??? лесно//тешко???? прашањата се како кај родна или??? овде паники ме испофатија....депре моменти .... ах хелппппппппппппппппппппппп:tapp::tapp::tapp::place:
Постарите колеги викаат дека е како секој нормален колоквиум, после граѓанско и стварно нема ништо ни слично како родна .. не се секирај ;)
--- надополнето: 25 март 2012 во 12:46 ---
И ја сум у иста ситуација, прво треба граѓанско да го положам па после одма ГПП. Ако биде испитот ГПП прв а после него да биде граѓанско опасно ќе се изнервирам:)
Сега да завршат првиве колоквиуми и да почнат со предавања и ќе прашам и тоа.
Инаку не е апсолутно сигурно дека ние што сме презапишале Граѓанско вонредно дека ќе полагаме усно. Мене така ми кажа Љубиша (ептен релевантен фактор:) ) а други колеги ми викаат дека наводно Драги им рекол дека презапишан граѓанско вонредно ќе се полага по старо.
Може и на студентски да се праша само незнам ни тие колку се информирани , јас ја прашав тина она вика мене ми е сеедно како ќе полагате , како ќе ви дозволат така .. Иначе ако има предвремено полагање мислев да го полагам тогаш , ама никако не можам да дознаам , бев кај љубиша и на секое прашање ми одговараше да да да и на крај не ми кажа ништо .. АЈ АКО ИМА НЕКОЈ ОД ПРВА ГОДИНА НЕКА ПИШЕ ДАЛИ ИМ ОДОБРИЛЕ ПРЕДВРЕМЕНО ПОЛАГАЊЕ И ДАЛИ ВООПШТО БАРАЛЕ ДА ИМА ??

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
дечки, кога се полага трудово а кога и казнено и во колку саат бидејќи не можем никако да ја отворим странава од факултетов ..

и да прашам казнено се паѓаат прашања? и ако има некој да ми прати :P

O

Orion.

Гостин
дечки, кога се полага трудово а кога и казнено и во колку саат бидејќи не можем никако да ја отворим странава од факултетов ..

Трудово во среда од сабајле доколку не изменат нешо

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
--- надополнето: 25 март 2012 во 23:21 ---

јес се паѓаат(барем лани да)...ги имаш во копирнициве...

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14

Наводно казнено ќе ги менувале прашањата, така рекла некој од доцентките. Ако го направат тоа гарант никој нема да положи што сме по книгата на Камбовски!

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
тапа какви прашања бе тоа све се од лани или порано генерации ние сме по друг систем. можат да се земат евентуално колку да видиме како отприлика би изгледале
Денес римско ни едно прашање немаше од сите можни прашања што ги имав изнакупено и плус што праќаа.
беа некои ултра ископани од книгата.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
тапа какви прашања бе тоа све се од лани или порано генерации ние сме по друг систем. можат да се земат евентуално колку да видиме како отприлика би изгледале
Денес римско ни едно прашање немаше од сите можни прашања што ги имав изнакупено и плус што праќаа.
беа некои ултра ископани од книгата.
Вие сте нова генерација, ние си учиме по стариот систем ;)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Ај кажите дали Каламатиев редовно ги мењава прашањата?
--- надополнето: 26 март 2012 во 21:05 ---
Наводно казнено ќе ги менувале прашањата, така рекла некој од доцентките. Ако го направат тоа гарант никој нема да положи што сме по книгата на Камбовски!
Ако се деси тоа отиде цела генерација аут(n)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Значи само на 4та група ќе им бидат сменети прашањата бидејќи само они учат по новата книга, на останатите групи треба да се паѓаат прашањава што се вртат на нет. :)

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Ај кажите дали Каламатиев редовно ги мењава прашањата?
--- надополнето: 26 март 2012 во 21:05 ---

Ако се деси тоа отиде цела генерација аут(n)
...................Лазар е тој што ги менува бар така тој ни кажуваше дека секогаш правел нови...сеа......ете пример лани едвај се паѓаа прашањата...

добро има некој што има прашања трговско за прв :(((((((((((( .....хеееееееееееееееелпензииии...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
...................Лазар е тој што ги менува бар така тој ни кажуваше дека секогаш правел нови...сеа......ете пример лани едвај се паѓаа прашањата...

добро има некој што има прашања трговско за прв :(((((((((((( .....хеееееееееееееееелпензииии...
Работава е што годинава го нема лазар, барем во нашата група, кај нас асистент е Алек, прва година му е и рече дека он ќе ги составал прашањата, сега дали сварно или мафта ќе видиме во среда......
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:25 ---
Значи само на 4та група ќе им бидат сменети прашањата бидејќи само они учат по новата книга, на останатите групи треба да се паѓаат прашањава што се вртат на нет. :)
е тоа би било љубов :)

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Работава е што годинава го нема лазар, барем во нашата група, кај нас асистент е Алек, прва година му е и рече дека он ќе ги составал прашањата, сега дали сварно или мафта ќе видиме во среда......
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:25 ---

е тоа би било љубов :)
Како и да е, тие што се вртат ориентационите трудово се хорор, ма да последна генерација сме вака полагање, па некако професориве не ми изгледаат волни да ги менуваат. А инаку жими се, кај Родна полесни ми се прашањата од овие што ги најдов трудово, како им се цепкани, цепкани, џабе и цел учебник да го знаеш пак лошо ти се спрема.

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Дечки ај ве молам кажете ми дали кај Родна - граѓанско се паѓат прашања од практикум... Навистина незнам што да очекувам на влезниов колоквиум, каков вид на прашања има, на што повеќе да обрнам внимание... И кажете ми дали да читнам некое прашање од либро или не се паѓа ништо од тоа кај неа. Ве молам за одговор битно ми е

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Дечки ај ве молам кажете ми дали кај Родна - граѓанско се паѓат прашања од практикум... Навистина незнам што да очекувам на влезниов колоквиум, каков вид на прашања има, на што повеќе да обрнам внимание... И кажете ми дали да читнам некое прашање од либро или не се паѓа ништо од тоа кај неа. Ве молам за одговор битно ми е
Убаво учебникот научи го, внимавај точно кои зборови се употребени во дефинициите, многу внимание обрати на основните принципи, лани имаше голем дел од прашањата околу нив- ќе ти даде пример некоја одредба и ти да одредиш за кој принцип се работи. Од практикум беа земени доста примери и ако си ги прочитал во практикум полесно ќе дојдеш до одговорот, ако не, малку ќе се помислиш. Не се замарај со прашања, за Родна се работи...
Среќно! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom