ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Да не знае некој да ми каже мејл од проф. Дејан Мицковиќ или од асс. Ангел Ристов?!
Фала :)

O

Orion.

Гостин
Дали ќе може некој од прва година што е кај Гоце Наумовски да ми каже материјалот од која книга ќе се спрема, кај да ја најдам книгата и дали има дополнителни материјали потребни за колоквиум?
--- надополнето: 9 март 2012 во 19:08 ---
Ако има некој од Мастериве што се...да ми каже дали е услов просекот при влез на насокиве???
Зависи колку души се пријавиле на дадениот смер. Пример сакаш да упишеш казнено. Ако има премногу студенти кои се запишале казнено со повисок просек од твојот, истите ќе имаат предност. Барем така е муабетот, се уште сум додипломски.

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
да ве прашав ако знае некој...се положува ли трговско право ако учите само од презентации??

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Дечки да ве замолам да споделите некое прашање од минатите години од кај Родна- граѓанско. Немам појма со би можела да имам на колоквиуми а сите сме чуле "убави" зборови за Родна па ме фаќа страв. АЈ ве молам ако ви текне нешто пишете. Фала ви
се надевате на прашања кај родна, како да се надеваш на љубезност од Донка :)
--- надополнето: 12 март 2012 во 23:34 ---
lele i jas go spremam EU za na 8 Mart ama od ova vtoriov del jas ne mozam ni[to da razberam.10pati go ima poimot:SOBIRANJE CRESI: pa pomisliv deka sum se zapisal na zemjodelski.Se zivo boldirala vo tekstot daka da ne znaes ni kaj si a pak vo prviot del cela kniga e pod navodnici demek parlamentot e ova ama ustvari ne e taka,odluki se nosat po hodnicite itn,itn.Ovoj predmet e totalna izmisljotina i vrska nema so pravo ova treba da se izucuva na politicki nauki ili eventualno na medicina otsek Psihijatrija.Gi gledam starive prasanja i mi izgledaat za prviot del ok ama za vtoriov izgleda ke ima ::::::sobiranje ::: cresi. a za esej mislam deka najpodoben bi bil LATAS od Sitel.Ko jse ne pisuva knigi sramota.
--- надополнето: 3 март 2012 во 16:47 ---
Za site sto ne im e jasno okolu studiranjeto
Во членот 61 се додава нов став (2), кој гласи:
За студентите од генерациите 2007/08, 2008/09, 2009/10 и 2010/11 година, оценувањето се врши според следниов критериум, и тоа:
· прв тест ..............................................................до 35 поени
· втор тест..............................................................до 35 поени
· редовни активности (активности на настава и други форми на интерактивност)..................................................до 10 поени
· полагање на есеј или на есеј комбиниран со тест- прашања............................................................... до 20 поени
· дополнителна активност ...........................................1 поен*

Вонредни студенти
· тест ..................................................................до 80 поени
· есеј .................................................................. до 20 поени
Ова значи дека можам да барам да презапишам предмет по стариот систем? Затоа што во ектс ми рекоа дека мора по нов!:confused:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Aј да ве напнам јас сега со прашања :D
1.Драги за информатика рече до 118 стр имате за кол,ама од нив само 50 ви се за учење.Демек само од домен ќе сме имале 8 прашања.Точно е ? XD
2.Англиски од граматика ќе имало 80%.И сеа како ќе е прашањево? I (make) cake yesterday? -.-
3.Граѓанско појќе имат прашања од учебник или практикум? И од практикум само поделбине требит да ги знајме?
И дали се наоѓет прашања по некои од овие предмети плус уставно и римско?

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Ај и ја да се вклучам со прашањата:)
Дали се тешки колоквиумите Уставно право - кај Саво климовски?
И стварно што е тоа со информатика само од скриптата треба да се учи или??

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
се паѓа нешо од прашањава во 6тиот семестар или слабичко???

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
kako se vikaat asistentite po finansovo pravo,i ako ima nekoj mail nivni???fala :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ај и ја да се вклучам со прашањата:)
Дали се тешки колоквиумите Уставно право - кај Саво климовски?
И стварно што е тоа со информатика само од скриптата треба да се учи или??
Прелесни се, лесно се вади 30ка.
--- надополнето: 15 март 2012 во 16:24 ---
оф чекај, вие по нов систем... се залетав ја... :)

лани беа лесни! :D

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Ај некој нека ми пише кога е тој прв колоквиум по граѓанско право , јас го презапишав вонредно , треба ли да го полагам ???

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
се паѓа нешо од прашањава во 6тиот семестар или слабичко??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:20 ---
се паѓа нешо од прашањава во 6тиот семестар или слабичко??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:20 ---
Како што разбрав се паѓале кпп веќе 5 год по ред и мпп, трговско прашања има само за втор а гпп слабо оваа година зашто имам измени во книгата
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:34 ---
се надевате на прашања кај родна, како да се надеваш на љубезност од Донка :)
--- надополнето: 12 март 2012 во 23:34 ---

Ова значи дека можам да барам да презапишам предмет по стариот систем? Затоа што во ектс ми рекоа дека мора по нов!:confused:
Тоа значи дека треба и влезните колоквиуми да се полагаат ?? јас го презапишав вонредно , знаеш ли како иде полагањето за вонредни по новиов систем ??

Член од
16 март 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво..Во вторник треба да одговарам стварно право за 2 поени , па има ли некој што има одговарано кај Родна да ми каже што отприлика прашува да знам на што да обрнувам внимание...Фала ви многу

Kajgana Shop

На врв Bottom