do lani ne bese sve zivo primaatАко има некој од Мастериве што се...да ми каже дали е услов просекот при влез на насокиве???
Зависи колку души се пријавиле на дадениот смер. Пример сакаш да упишеш казнено. Ако има премногу студенти кои се запишале казнено со повисок просек од твојот, истите ќе имаат предност. Барем така е муабетот, се уште сум додипломски.Ако има некој од Мастериве што се...да ми каже дали е услов просекот при влез на насокиве???
се надевате на прашања кај родна, како да се надеваш на љубезност од ДонкаДечки да ве замолам да споделите некое прашање од минатите години од кај Родна- граѓанско. Немам појма со би можела да имам на колоквиуми а сите сме чуле "убави" зборови за Родна па ме фаќа страв. АЈ ве молам ако ви текне нешто пишете. Фала ви
Ова значи дека можам да барам да презапишам предмет по стариот систем? Затоа што во ектс ми рекоа дека мора по нов!lele i jas go spremam EU za na 8 Mart ama od ova vtoriov del jas ne mozam ni[to da razberam.10pati go ima poimot:SOBIRANJE CRESI: pa pomisliv deka sum se zapisal na zemjodelski.Se zivo boldirala vo tekstot daka da ne znaes ni kaj si a pak vo prviot del cela kniga e pod navodnici demek parlamentot e ova ama ustvari ne e taka,odluki se nosat po hodnicite itn,itn.Ovoj predmet e totalna izmisljotina i vrska nema so pravo ova treba da se izucuva na politicki nauki ili eventualno na medicina otsek Psihijatrija.Gi gledam starive prasanja i mi izgledaat za prviot del ok ama za vtoriov izgleda ke ima ::::::sobiranje ::: cresi. a za esej mislam deka najpodoben bi bil LATAS od Sitel.Ko jse ne pisuva knigi sramota.
--- надополнето: 3 март 2012 во 16:47 ---
Za site sto ne im e jasno okolu studiranjeto
Во членот 61 се додава нов став (2), кој гласи:
За студентите од генерациите 2007/08, 2008/09, 2009/10 и 2010/11 година, оценувањето се врши според следниов критериум, и тоа:
· прв тест ..............................................................до 35 поени
· втор тест..............................................................до 35 поени
· редовни активности (активности на настава и други форми на интерактивност)..................................................до 10 поени
· полагање на есеј или на есеј комбиниран со тест- прашања............................................................... до 20 поени
· дополнителна активност ...........................................1 поен*
Вонредни студенти
· тест ..................................................................до 80 поени
· есеј .................................................................. до 20 поени
Прелесни се, лесно се вади 30ка.Ај и ја да се вклучам со прашањата
Дали се тешки колоквиумите Уставно право - кај Саво климовски?
И стварно што е тоа со информатика само од скриптата треба да се учи или??
Како што разбрав се паѓале кпп веќе 5 год по ред и мпп, трговско прашања има само за втор а гпп слабо оваа година зашто имам измени во книгатасе паѓа нешо од прашањава во 6тиот семестар или слабичко??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:20 ---
се паѓа нешо од прашањава во 6тиот семестар или слабичко??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Тоа значи дека треба и влезните колоквиуми да се полагаат ?? јас го презапишав вонредно , знаеш ли како иде полагањето за вонредни по новиов систем ??се надевате на прашања кај родна, како да се надеваш на љубезност од Донка
--- надополнето: 12 март 2012 во 23:34 ---
Ова значи дека можам да барам да презапишам предмет по стариот систем? Затоа што во ектс ми рекоа дека мора по нов!