- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 26
- Поени од реакции
- 7
fala mnoguZa sulabusot ke si kliknesh na predmetot sto ti treba tamu kaj studii ke gi najdesh i ti pisuva prevzemi verzija za pecatenje ili na nekoi samo ke ti se simne koa ke kliknes...
fala mnoguZa sulabusot ke si kliknesh na predmetot sto ti treba tamu kaj studii ke gi najdesh i ti pisuva prevzemi verzija za pecatenje ili na nekoi samo ke ti se simne koa ke kliknes...
pa da ti kazam bas site ovie profesori ne davaat mnogu poeni od esej site baraat preopsirno i na kraj pak nemas poeni kolku sto si mislel ,karakamiseva dava i prasanja namesto esej i epten detalno gi gledaако може некој да ми каже за трети семестар, што како да правам со есеј и активност со оглед на тоа што ми предаваат следниве професори:
мјп-Фрчковски
право на друштва- А. Климовски
политички систем - Тања Каракамишева
стварно право - Родна Живковска
вовед во правото на ЕУ - Сашо Георгиевски
Уствари не мислев на тоа Мислев колку се минимум границите да се положи на испит за вонредни?da so 61
Па неможеш да препишеш бидејки компјутерски се полага. А и на испит има доста што шетаат и ве чуваат асистенти, така да е невозможно да се препише.Единствено нешто на есеј да се обидешДа ве прашам пак за Кандикјан.
Дали некој полагал испит кај него прв семестар какоизгледа тој фамозен испит и дали е можно нешто за 6че да с епрепише. Знали ова материјалов е нај нај тешкото нешто што сум го прочитала нз дали сум толку глупа ја па ништо не сваќам. Да сакав економики и такви работи ќе идев на економски не на правен
ај ако се учлениш, кажи како е па да се убациме и ние сепак идни правници не бива без способност за говорење и убедување..Некој ако може да ми даде информации за Клубот на оратори ...
Абе типот малку се преценува, мисли дека неговиот предмет е најважен, а испитот (не сум стигнал до испит) ама тие што биле викаат дека на испитот се истите прашања од двата претходни колоквиума заедно! Не си глупа не се секирај, само треба малку повеќе концентрација за да се научи, а и не се исплаќа да пробаш да препишуваш за 2-3 поена да бидеш изложен на јавен срам и да добише суспензија, нели?Да ве прашам пак за Кандикјан.
Дали некој полагал испит кај него прв семестар какоизгледа тој фамозен испит и дали е можно нешто за 6че да с епрепише. Знали ова материјалов е нај нај тешкото нешто што сум го прочитала нз дали сум толку глупа ја па ништо не сваќам. Да сакав економики и такви работи ќе идев на економски не на правен
Ajde vazi samo nekoj da se smiluva i da dade nekoja informacija ovde ako moze poso na faxov tesko deka mozesh da se snajdesh ako ti treba nesto..ај ако се учлениш, кажи како е па да се убациме и ние сепак идни правници не бива без способност за говорење и убедување..
Со Гелев се гледа дека ке е лесно. Родна си ја знам од лани а ова со Сашо не се согласувам За активност се запишуваш кога ке му текне, и да си кажал нешто ако му текне да не запишува тој час нема да те запиши па што сакаш прави Предметиве му се некако ептен досадни-барем за мене. МЈП учиме од скрипти и за волја на вистината ништо не сфаќам од нив. Џабе читам. Вовед во ЕУ пак има ептен многу информации така да со овие два предмета поима си немам што ке праам. Не ме фаќа око ама баш ичСо Гелев најлесно и најинтересно ке си поминете. Стварно право гледај да учиш највеке зашто Родна бара доста учење, инаку не е толку страшна колку што ја зборат. Со Сашо е топ, предметите се малку тешки ама он е еден од најдобрите професори така да и од час можеш да научиш