ПМФ

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Ти сине на кој смер отиде, на физика? :)

веб сајтов ваш :pos: десен клик, сејв ес... уствари можеле да не ви кажат како работи протоколот па да ви дава ерор 404 и да кликате до сабајле, кога ќе видиш и ова е супер :icon_mrgr:

Teoриска физика :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Teoриска физика :)
Комптонов ефект да го пееш :icon_mrgr: Мене физика 2 ми беше омилен предмет од прва година на електро, жими се ми иде фикс идеја после електро и физика да си упишам :)

Иначе, Танушeвски ми е комшија, позади мене живее ако ви треба нешто али фер човек е, мислам дека со него проблеми не би требало да се има :icon_mrgr:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Комптонов ефект да го пееш :icon_mrgr: Мене физика 2 ми беше омилен предмет од прва година на електро, жими се ми иде фикс идеја после електро и физика да си упишам :)

Иначе, Танушeвски ми е комшија, позади мене живее ако ви треба нешто али фер човек е, мислам дека со него проблеми не би требало да се има :icon_mrgr:

Море ќе пеам за се што се случува во микроскопскиот свет :D
Заради high energy (particle) physics и церн постојам xD

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Член од
7 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
10
Lugje, imaat li aber ovie da pustat raspored ?
--- надополнето: 12 септември 2013 во 15:41 ---
Затуцана е аналитичка биохемија, што не важи во никој случај за применета хемија. Applied chemistry is hardcore chemistry, не како овие новоиспичени насоки.

Види на применета колку души има примено (дури 6), на а. биохемија 30+ и се ти станува јасно, ахх бе бруцоши секогаш се распрашувате како најлесно до диплома, не ви текнува да прашате што знаење и компетенции ќе стекнете.

Се знаело бе порано, 3 наставни програми што биле водечки: хемија (сегашна применета хемија), биологија (биохемиско-физиолошка) и физика (теориска и применета). Заврши било кој од овие и надвор те чека сигурна работа, затоа што насоките се правени со предмети кои се слушаат воглавном насекаде во светот, не за чудо имаат звање Bachelor of science.

А тука во Македонија уште во старт ќе ве разочарам, нема систематизација на насоки, можеш да завршиш во Курбиново природно-технички и да работиш во било која лаб. за контрола на квалитет.
Што и’ фали толку на насоката ? Ти на која си ?
Јас сакав молекуларна биологија, ама ни професорите изгледа не знаеја дека оваа насока ќе е на мирување. Бев лично на ПМФ и ми кажа главната на Институтот за Биологија дека ќе ИМА , а после излезе е абе нема ...
Не ми е полесно до диплома да си дојдам туку да го учам тоа што ме интересира :) ;)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Lugje, imaat li aber ovie da pustat raspored ?
Оди види само од колку ти е прв академски час, ако нема на сајтот сега, до крајот на викендов ќе има сигурно.
А распоред ќе ви дава координаторот тогаш.

Член од
7 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
10
Оди види само од колку ти е прв академски час, ако нема на сајтот сега, до крајот на викендов ќе има сигурно.
А распоред ќе ви дава координаторот тогаш.
Aha, znachi taka za brucoshite :D . Vo red , fala mnogu :D

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Ве известуваме дека првиот академски час за новите студенти на Природно-математичкиот факултет во Скопје, ќе се одржи на 16.09.2013 (понеделник) во 12.00 часот во Амфитеатарот „проф. д-р Ордан Печијаре“.

На првиот академски час обраќање ќе има деканот на Факултетот проф.д-р Ицко Ѓоргоски.

Сите 300 и кусур студенти ќе не бутнат во амфитеатарот???
И цел ден само тоа ќе ни биде?

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Него кај е амфитеатарот на ПМФ? :)

И дали ова важи за сите смерови или?

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.994
Поени од реакции
11.634
Ако не се лажам тоа е најголемиот Амфитеатар на ПМФ, се наоѓа на институтот за физика. Мислам дека собира 300 души, таман. :D Ок сеа, некои ќе стојат али нема везе. :P

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Амфитеатарот ви е кога ќе влезете во стара зграда, идете ходникот десно, прва просторија од лево, пише на врата.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Него кај е амфитеатарот на ПМФ? :)

И дали ова важи за сите смерови или?
За сите, ами како! :LD

ЗНачи, (ваљда) прво сите во големиот антитеатар, а после секој во својот смер во посебен антифашистички театар.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Урррррррр Уррррррррр Урррррррррр!!! У БОЈ!

Kajgana Shop

На врв Bottom