ПМФ

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.938
Фак кола. Пешадија фтв!
Во зима е само заебано, пошто не ги чистат кога ќе падне снег :icon_mrgr:

Добар си е кафематот нека не те лажат. Од мене препорака ти е никогаш да не купуваш за јадење од продавничките во пролазот пред скалите :icon_mrgr:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

Добар си е кафематот нека не те лажат. Од мене препорака ти е никогаш да не купуваш за јадење од продавничките во пролазот пред скалите :icon_mrgr:
Се согласувам за скалите, за снегот и за нечистењето, како и за кафематот. јас сум задоволен. Дур палев цигари, знаев и добра пара да остаам кај Влатче за кафишта пусти. Сега ради реда :D

Него, зш бе да не зема од оздола? Искуство, или?

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534

Аооооооооо а во државава пак колку паѓа снег... Тоа чудо некое. :pos:

Не ги бива тие продавници, м? :( Ниту една?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.938
Се согласувам за скалите, за снегот и за нечистењето, како и за кафематот. јас сум задоволен. Дур палев цигари, знаев и добра пара да остаам кај Влатче за кафишта пусти. Сега ради реда :D

Него, зш бе да не зема од оздола? Искуство, или?
Искуство, два пати имав јадено, два пати стомак ме искина :icon_mrgr:
Едино геврек да земеш од таа на почетокот...
И татко ми еднаш зема затворена пица, вика погадно нешто во живот не сум пробал...

Јас традиционално јадев од тоа во факултетот, мислам дека секој ден затворени пици стегав :icon_mrgr:
И баничката беше океј, а и од соленките често јадев :icon_mrgr:
--- надополнето: 29 август 2013 во 20:46 ---
Аооооооооо а во државава пак колку паѓа снег... Тоа чудо некое. :pos:

Не ги бива тие продавници, м? :( Ниту една?

И јас така викав, дур не се опрчив надоле :icon_mrgr:
И особено е зезнато по скалите кај пролазот. Ама лани ставија такво за држење во средина, иначе за ѕидот се приджував како слеп за стап :icon_mrgr:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Искуство, два пати имав јадено, два пати стомак ме искина :icon_mrgr:
Едино геврек да земеш од таа на почетокот...
И татко ми еднаш зема затворена пица, вика погадно нешто во живот не сум пробал...

Јас традиционално јадев од тоа во факултетот, мислам дека секој ден затворени пици стегав :icon_mrgr:
И баничката беше океј, а и од соленките често јадев :icon_mrgr:
It happens :D

Јас [често] земам од првиот лево, кога одиш накај ПМФ, засега ОК ми е. Допрва ваљда може и ке се отрујам, зависи :D

Inaku i јас од кај Мерџан земам горе ко ке сум, дали баничка/и, дали затворени пици, kewl ми се. И ОК ми се.

(абе, муабетиве :D )

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Ај па и да скршеш кичма што, големо чудо. Во мојава историја немам лошо искуство со снег, баш напротив. :)
Поголеми се шансите да паднам „на суво“ отколку на заледено. Статистички гледано. :D

Кај е Мерџан? Што е Мерџан? Како е Мерџан? ааааааааа

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Ајде што убаво :cenzura: Си се најдоа, немој случајно некој Корвус да ми ја шмека -.- She's mine! :cautious:

Убав престој и губење на драгоцено време и младост, мислим вие и нема што да изгубите повеќето ко што читам на географија сте...

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Е така. Потенцирај ти дека е женско за оние што не знаат. :D

еве пример јас

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Со среќа нека им е на новозапишаните бруцоши на ПМФ од форумот, ако воопшто ги има. :LOL:

Па се гледаме во наредните 4-6 години. :D

Член од
7 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
10
Со среќа нека им е на новозапишаните бруцоши на ПМФ од форумот, ако воопшто ги има. :LOL:

Па се гледаме во наредните 4-6 години. :D
Fala mnogu ! :D Se nadevam ne pogresiv vo izborot :D.
Ima nekoj na nasokata analitichka biohemija ovdeka ? :D

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Fala mnogu ! :D Se nadevam ne pogresiv vo izborot :D.
Ima nekoj na nasokata analitichka biohemija ovdeka ? :D
Тешко дека ќе се најде некого. :confused: Но, зачудувачки голем интересот годинава на затуцаните смерови. Особено физика, биологија и хемија. Математика и оваа година е за жалење.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Затуцана е аналитичка биохемија, што не важи во никој случај за применета хемија. Applied chemistry is hardcore chemistry, не како овие новоиспичени насоки.

Види на применета колку души има примено (дури 6), на а. биохемија 30+ и се ти станува јасно, ахх бе бруцоши секогаш се распрашувате како најлесно до диплома, не ви текнува да прашате што знаење и компетенции ќе стекнете.

Се знаело бе порано, 3 наставни програми што биле водечки: хемија (сегашна применета хемија), биологија (биохемиско-физиолошка) и физика (теориска и применета). Заврши било кој од овие и надвор те чека сигурна работа, затоа што насоките се правени со предмети кои се слушаат воглавном насекаде во светот, не за чудо имаат звање Bachelor of science.

А тука во Македонија уште во старт ќе ве разочарам, нема систематизација на насоки, можеш да завршиш во Курбиново природно-технички и да работиш во било која лаб. за контрола на квалитет.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
E фала :D

Него, се наполни ПМФ бе. Очекував 10 макс на Физика, оно 37 xD
there there. :icon_lol:

Може и ја лошо се изразив, факултетот е на место, врвни научници ќе ти предаваат, ако покажеш заинтересираност и труд сигурно ќе те вклучат во некое истражување. Тоа пак си повлекува дополнителни „жртви“, ама dude, ќе работиш наука. :)

Сеуште памтам кога на првиот академски ден еден професор кажа:
„Подобро е да издвоите четири години од вашиот живот, да бидете умерени и да ги завршите студиите на време.“

Ако се организираш доволно ќе имаш време за шетање, спиење и просечни резултати, ако сакаш натпросечни резултати, појќе учење, квалитетен сон и од време на време по некоја прошетка. :icon_lol: Додади тука + „фактор колку ти сече“

Што знам, јас сум задоволен, едвај чекав да отидам на вежби, да продускутирам со некој професор за некој проблем (тука барем професорите ти се достапни, за разлика од големите групи), дружењето со колегите, кафето од автоматот, првото кршење зиме на скалите, првото паѓање на терасата (од мермер:facepalm:) во новата зграда (кај деканатот). :pos:

Ahh youth. :love:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
дружењето со колегите, кафето од автоматот, првото кршење зиме на скалите, првото паѓање на терасата (од мермер:facepalm:) во новата зграда (кај деканатот). :pos:

Ahh youth. :love:
Meh, meh, meh, meh ako ne gi zatvorat terasite i ovaa zima pa da se stiskame kaj vlatche pred vlez site u isto vreme na pauza i da trchame nie kutrite so vezhbi vo nova 5 minuti pred kraj na pauza za da stigneme na vreme -.-

Najubava terasa e sproti matematichki :love: i po pravilo e sekogash zatvorena neli, za fikusite da ima kaj da se shirat :rolleyes:

Shto ubavo im e na fizicharite be na prizemje, ne znaat kako izgleda ostatokot od institutot :D

Kajgana Shop

На врв Bottom