ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

Член од
2 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
Sho beshe forata be so toa kuponite ne kapiram? cirkus idesh po kuponi pa se vrakjash pivo aman..inace mnogu ubav narod vidov, prekrasni picki imashe...

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
БРАО ЗА ОРГАНИЗАЦИЈАВА, РАДИ РОНИ САЈЗ И ЏАЈКОВСКИ ГО ЧЕКАВ ПИВОЛЕНДОВ, ЏАЈКОВСКИ 10/10 И НАЕДНАШ ГО СЈЕБАА САЈЗ ЦЦЦЦЦЦЦЦ! Worst organization EVER !

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Рони Сајз не иде. Топ. Само за него ќе отидев пак ама вака барем ќе знам да си планирам нешто поубаво и поефтино да правам. Оваа година моите очи срањеленд веќе не го гледаат. Нека си ги набутаат боновите и фискалните (кои не ги куцаат секогаш и се прават паметни) каде што не грее сонцето и нека умрат во беда. Можеби некоја следна година ќе дојдам пак на скопскиот (иако сум од Скопје) ако чујам дека организаторите си ја завршиле домашната работа, а следна година идам во Прилеп да видам како изгледа вистински фестивал на пивото.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Леле вечерва Dance Stage-от ИСКИНА!!! Ломење беше. Утре ќе пишам малце подетално околу целиот фестивал, пошто сеа ептен ми се спие.
Али леле какво денсање имаше со MOF Crew.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Вчера беше топ, немаше многу гужва, High Control растурија, секоја чест за дечките, ама ние не сме Македонци ако си го сакаме своето нели и после Синтезис да ти е мерак да ги слушаш.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.569
Поени од реакции
29.173

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.520
Зашто не ги сликате луѓето, мислам дека лани така правевте башка скоро сите сликаат по публика :D
Кадевечер шема? Да сликаме пичиња со напрчени усни? :)))

Нц, не правевме така лани, зошто лани не го покривавме настанот... :)
Сликавме на Exit, ама од публиката на Exit до публиката на Пиволенд има голема разлика.

Таму сите се забавуваат и никој не те прашува зошто го сликаш. Тука го има она: "Ај не ме сликај", "Од кај си бе ти?", "Брат, ќе ме сликаш со девојка ми?", "Брат, ќе ми ги пуштиш фотките, а?" и така натаму. Работи кои одзимаат доста време, а фотките и видеата ги прикачувавме во real-time. Во суштина, ако сликаше фотографот пијани фаци во публика, немаше да има никакви фотки од настапите :) Здравје, можеби следната година :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.569
Поени од реакции
29.173
Кадевечер шема? Да сликаме пичиња со напрчени усни? :)))

Нц, не правевме така лани, зошто лани не го покривавме настанот... :)
Сликавме на Exit, ама од публиката на Exit до публиката на Пиволенд има голема разлика.

Таму сите се забавуваат и никој не те прашува зошто го сликаш. Тука го има она: "Ај не ме сликај", "Од кај си бе ти?", "Брат, ќе ме сликаш со девојка ми?", "Брат, ќе ми ги пуштиш фотките, а?" и така натаму. Работи кои одзимаат доста време, а фотките и видеата ги прикачувавме во real-time. Во суштина, ако сликаше фотографот пијани фаци во публика, немаше да има никакви фотки од настапите :) Здравје, можеби следната година :)
Е да, тука во право си. Таков ни е менталитетот за жал...

Иначе ват д фак е пивоно Murphy's ? Се осеќав ко да пијам пиво со вкус на грав и она Paullner... Имаше и едно ирско не знам како се викаше ама тоа се е само пиво не е. Кај не е ни горчливо со никаков вкус, ко да пијам изветреана Струмка или Бонго со погаден вкус :tapp:. Сега ми е јасно зашто викаат Германците, Ирците, Американците и остали народи пијат многу и наводно не се пијанчеле, па како ќе се пијанчат тоа ни пиво не беше бог знае дали и алкохолно беше. Тоа прва работа.

Втора работа после 5 пива се откажав од пиење ради неорганизираноста на шанковите. Идам на шанк викам дајте ми купонче од 70 за Скопско ми викаат дечко купончињата од 70 се потрошија ако сакаш од 100ка. Па шо да им праам на останатите пари ја ? Башка купончињата колку што знам само се вртат не знам што им беше целта.

Трета работа, сендвич таму јадење, НИКАД !! Па за 120 денари само една никаква плескавица во бајато лепче да добиеш нема смисла. За тие пари во вили/7ца има ко човек да се најадам.

Четврта работа, нормални се што мајца стружанка продакшн со натпис Туборг од предната страна ја ставиле 500 денари ??

Овој пиволенд за ништо не го бива, ај некако местото го преболев, ама ова треба МК ФЕЈЛ на годината да е...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Е да, тука во право си. Таков ни е менталитетот за жал...

Иначе ват д фак е пивоно Murphy's ? Се осеќав ко да пијам пиво со вкус на грав и она Paullner... Имаше и едно ирско не знам како се викаше ама тоа се е само пиво не е. Кај не е ни горчливо со никаков вкус, ко да пијам изветреана Струмка или Бонго со погаден вкус :tapp:. Сега ми е јасно зашто викаат Германците, Ирците, Американците и остали народи пијат многу и наводно не се пијанчеле, па како ќе се пијанчат тоа ни пиво не беше бог знае дали и алкохолно беше. Тоа прва работа.

Втора работа после 5 пива се откажав од пиење ради неорганизираноста на шанковите. Идам на шанк викам дајте ми купонче од 70 за Скопско ми викаат дечко купончињата од 70 се потрошија ако сакаш од 100ка. Па шо да им праам на останатите пари ја ? Башка купончињата колку што знам само се вртат не знам што им беше целта.

Трета работа, сендвич таму јадење, НИКАД !! Па за 120 денари само една никаква плескавица во бајато лепче да добиеш нема смисла. За тие пари во вили/7ца има ко човек да се најадам.

Четврта работа, нормални се што мајца стружанка продакшн со натпис Туборг од предната страна ја ставиле 500 денари ??

Овој пиволенд за ништо не го бива, ај некако местото го преболев, ама ова треба МК ФЕЈЛ на годината да е...
Ааа тие фори со купончињата кај мене тешко да им успеат. Немате од 70? Фино, ќе си земам од друго место пиво.

120 денари е хамбургерот? ОMG! Првата и втората година беше 60 денари бе да му ебам мајката, ај еве бар 80 нека биде сега, да разберам, имаше низа поскапувања на секој вид на продукти. Лани земав еднаш и се заебав ко никад, плескавицата беше жива (пошто нели од Жи-Ва е месото :D) и си реков нема никад више да им зимам. Иначе богами, за 110 у Вили коа ќе мавнеш една шарска :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Тоа со купоните идиотска работа.Отидов со другар да зееме купони.И двајцата сакавме од 80 денари.Него му дава точно а мене 100ка.Па добро бе и денес и завчера истото.Па се неам приметено искрено дека иам црна кожа.Ми вика можеш да ги размениш.
Иначе не знам дали ги приметивте едно 7-8 женски качени беа горе кај Скопско штандот правеа некоја фотосесија...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.569
Поени од реакции
29.173
Тоа со купоните идиотска работа.Отидов со другар да зееме купони.И двајцата сакавме од 80 денари.Него му дава точно а мене 100ка.Па добро бе и денес и завчера истото.Па се неам приметено искрено дека иам црна кожа.Ми вика можеш да ги размениш.
Иначе не знам дали ги приметивте едно 7-8 женски качени беа горе кај Скопско штандот правеа некоја фотосесија...
Од првиот ден прават така, манеЧенки се :D
Иначе Бумеранг не станува збор за ХАМБУРГЕР со компири и слично туку една проклета плескавица и лепче :) .

Kajgana Shop

На врв Bottom