Оштетената коса ...

• Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
користам силиконски капки за коса и маска за коса

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Ја пеглам само преку викенди.. И тоа само ако бидам некаде каде што би сакала да бидам поубава.. Имам мека коса и тенко влакно, многу брзо се оштетува и се трудам најмногу што можам да не ја пеглам, ниту сушам.. За сушење, морам да ја сушам со фен, затоа што обично пред да излезам или пред да си легнам ја мијам.. Имам и јас некоја си чудна форма на косата, необично се прекршува. Преку недела ја носам врзана затоа што неможам да си ја поднесам пуштена.. Понекогаш одам на фризер за да ми ја испеглаат, ако сакам после 3 дена да ми биде права. А ако и не мора, другарка ми ме пегла.. Минатата година бев приморена да ја шишам косата само поради тоа горење.. Ја пеглав секој ден пред да одам во школо.. И ем по стопати беше поминувана и не изгледаше добро, ем морав после да ја скратам, поради грдиот изглед.. Употребувам само маска..

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Kosata prirodno mi e iskrsena taka da retko koga mozam da si dozvolam da ja nosam najobicno pustena. Porano postojano se peglav, no imam nezna kosa koja bez razlika sto i da koristam brzo se ostetuva. Poradi toa prestanav da ja peglam i se naviknav na formata na mojata kosa. Koristam pena za oblikuvanje na kadrici i malce od malce ja sredam i super e. A inaku obavezno stavam silikonski kapka, mlecen sprej za kosa (toj od avon) i kisloroden tretman.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
pa imam prava kosa,ama i cesto ja peglam poso vrvovite mi se vitkaat malce.Inace upotrebuvam samo silikonski kapki i tolku

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Косата ја негувам на принцип пери-носи. Сега набавив шампон за кадрици, инаку користев само шампони против првут, и од време на време маска...ама имам еднаш ставено :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Никогаш не сум ја негувала нешто посебно косата...отсекогаш ми била бујна и сјајна,ама решив да се офарбам црна и демек немаше хидроген во бојата и демек ќе ми паднеше за некои време и ништо-уште чекам да падне.Ми се исуши на краевите и ептен ми е оштетна и сува.Морам да ставам маска за коса,па кога-како ја фенирам(тоа уште повеќе ми ја оштетува) и ставам силиконски капки,а со тоа само побргу ми се мрси и убави изгледа само првиот и вториот ден.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Од секогаш најмногу време и внимание сум посветувала на косата. Имам густа коса а тенко влакно и постојано ми се заплеткува. Сакам постојано да експериментирам со должината на косата, но не и со бојата. Бидејќисе фарбам плава веќе 4 години користам шампони, регенератори и маски за фарбана коса и немам проблем со суви врвови или оштетеност.
Пред некој месец се ишишав кратко и сега постојано ја фенирам и пеглам косата.:toe:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Имам никаква коса :pos: , ни виткана, ни права, некако прекршена и кога ми е таква нема ама баш никаква форма :toe: .
Порано ќе и ставев малце пена и некако ја средував, но сега ни тоа не ми успева, па затоа ме спасува само пеглата (за коса нормално).
Ја пеглам секој втор ден, после секое миење.
Не користам некои посебни препарати за нега, освен маска за коса која ја ставам два пати месечно. Порано користев и силиконски капки, бидејќи имам исушени врвови, но многу брзо ми ја мрсеа косата, која и без тоа за два дена ми станува зејтин.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Значи сите, не познавам некој што не си ја уништува да речам косата со пегли, фигаро, восоци, гел итн.
Пегла и фигаро немам никогаш употребено. Виткана коса имам, инцидентно ја исправам, и тоа е само со фен и четка. Гел не, восок, маска и сликонски капки - да.
Сами по дома или мора на фризер ?! :helou:
Ништо не и` правам сама (ок, миење се подразбира). Имам другарки што сами си се шишаат, сами си се пеглаат на даска за пеглање со пегла за алишта... Малце ми е... Шо знам. Не би.

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
ne mi e neso mnogu ostetena kosata....:toe: koa ke primetam deka mi se rascvetani vrvovite odma idam na sisanje a maski za kosa ne koristam samo silikonski kapki.....ja susam so fen a nekad voopsto i ne ja susam i ja peglam nekad za vikendi:)

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Косата ниту ја фенирам, а не ја ни пеглам, затоа што имам кратка коса која побрзо ми суши природно одколку со фен, но и по крај тоа често ми се случува да ми е оштетена и слично, но како што знам за оштетување на косата влијание имаат и надворешните фактори.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
sekogas stavam maska za kosa pa ke ja vrzam so krpa pa taka ke posedam edno 15 min i posle ja plaknam...potoa stavam regenerator i so nego stojam 2-3 min...... posle ja susam so difuzer bidejki mi e vitkana.. stavam silikonski kapki, krem za kosa, sprej za ostetena, sprej za farbana kosa za sjaj, i gotova e...e ponekogas stavam i pena...moram ovolku tertipi da i pravam za da ne mi se osteti epten od farbi... a ja peglam da receme 1-2 pati mesecno...

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Освен шо редовно ја сушам со фен пошто иам ненормално изопачена форма ако ја оставам сама да си се исуши и неколку пати пеглање годишно не трпи никакви посебни "хорори" многу и е и тоа :pos: ко шо иам слабо влакно.... Шампон, балсам и ретко по некој спреј за регенерација или восок, друго ништо не и ставам! Шишање обавезно на два-три месеци, за да не расцвета до коренот :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па ја пеглам два пати неделно зашто ми е права и така косата само малку на врвовите, ја вртам ретко ептен кога нема што да правам:pos2:

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Обликување на косата?

Ме интересира кој начин го практикувате за средување на косата. Дали се фенирате или пеглате, користите витлери, одите на фризер или пак ја оставате косата сама да се суши. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom