Охрид како и секогаш златен, најубав- ми приреди прекрасно лето
Изгледа некои луѓе во него ја расипуваат целата идила
Годинава не видов некоја поголема промена, освен што го преместиле џез енд блуз и повеќе ми се допаѓаше атмосферата во старото место. И „Лектира“ од лани ја затвориле, колку толку свирки се правеа.
Нешто осетив околу излагањето вечерно недостиг, онака ако сакаш да поиграш малце, за кафичи да седнеш и онака музика да свири имаш колку сакаш, ама негде така забавица само во Кадмо и Ликвид и после евентуално во „Парк„. (добро ако сакаш да се провеселиш на српска музика имаш колку сакаш :nesum
.
Нормално и оваа година пак се нервирав поради глупавите таксиња и нивните возачи
Прашувам еден на 7 минути од дома пешачење да не однесе, другарка ми нешто лошо и бидна не беше ради одењето проблем брзо ќе стигневме, знам добро патот и знам колку е одалечено, го прашувам и тој ми вика 100 денари и ја викам па не сум бе ја вчерашна тука па ќе ме мафташ, му викам со таксиметар 50 денари излегува и тоа да ме кружиш по главни улици за да врти појше таксиметар, а директно да ме носиш по пат ја што го знам ни 40 денари нема да излезе и ми вика епа ноќна цена :uvo:
И келнерките во џез енд блуз аман нека ги сменат, ми се чини ко да не им се работи многу, такви се скроз со некои бесни фаци на нив, лути, да ти е страв пијачка да нарачаш, поминуваат покрај тебе туркаат, удираат со лакти и пцујат, стварно ми беше страв да нарачам да не земе да ми вика некоја
(зборам за тие внатре келнерки). Пофалба до келнерките во Баланс секогаш ми биле најфини
А и малце полека со цените братчиња идната година, нека има некоја граница, пошто од година во година некако ми растат само, веќе почнато е да се претерува, нека не се поминат сите граници.