Охрид

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
не сум бил 2 години на охрид оваа година ке одам на одмор ке видам за 2 години што се направило

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
бев 5 дена во Струга и верувајте многу добар впечаток ми остави!!плажите не им се толку средени но барем водата е потопла.Кафе пиво,сок се е по 40/50 ден зборам за плажите,излагање навечер ТОП цените за пијачки по кафулињата исто како во Скопје пред 6/7 години пиво 70,коњак,вотка,шток 80, итн а башка се е до 2:30 3-преку сила,седење покрај Дрим во вечерните часови МИЛИНА јадењето и пиењето не се изгор,но се во нормала т.е. "се јаде" се на се Вреди да се отиде во Струга на одмор но голем број тоа го избегаваат дека има многу Албанци.........:tapp::tapp:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Струга вредит да се посетит.Супер град,супер цени,одлична храна...
Мнозонство жители на градот Струга се Македонци.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Струга вредит да се посетит.Супер град,супер цени,одлична храна...
Мнозонство жители на градот Струга се Македонци.
Имам туристи од Србија и денеска беа да ја посетат Струга, но што се дешава.
Си плаќаат паркинг 50 денари тука одма до киното, и си шетаат низ Струга. Се враќаат немаат таблици на колата полицијата им ги зела без никаква причина. Па кај го има тоа само кај нас во Македонија, на платен паркинг да ти земат таблици и да ти пишат казна од 200 евра!!!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Бев денес Струга и имаше акција полицијата за неправилно паркирани возила кај општината и судот.Не знам шо била работата...:toe:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
НА ПЛАТЕН ПАРКИНГ?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Охрид како и секогаш златен, најубав- ми приреди прекрасно лето :pipi:
Изгледа некои луѓе во него ја расипуваат целата идила :)
Годинава не видов некоја поголема промена, освен што го преместиле џез енд блуз и повеќе ми се допаѓаше атмосферата во старото место. И „Лектира“ од лани ја затвориле, колку толку свирки се правеа.
Нешто осетив околу излагањето вечерно недостиг, онака ако сакаш да поиграш малце, за кафичи да седнеш и онака музика да свири имаш колку сакаш, ама негде така забавица само во Кадмо и Ликвид и после евентуално во „Парк„. (добро ако сакаш да се провеселиш на српска музика имаш колку сакаш :nesum:).

Нормално и оваа година пак се нервирав поради глупавите таксиња и нивните возачи :tapp: Прашувам еден на 7 минути од дома пешачење да не однесе, другарка ми нешто лошо и бидна не беше ради одењето проблем брзо ќе стигневме, знам добро патот и знам колку е одалечено, го прашувам и тој ми вика 100 денари и ја викам па не сум бе ја вчерашна тука па ќе ме мафташ, му викам со таксиметар 50 денари излегува и тоа да ме кружиш по главни улици за да врти појше таксиметар, а директно да ме носиш по пат ја што го знам ни 40 денари нема да излезе и ми вика епа ноќна цена :uvo:

И келнерките во џез енд блуз аман нека ги сменат, ми се чини ко да не им се работи многу, такви се скроз со некои бесни фаци на нив, лути, да ти е страв пијачка да нарачаш, поминуваат покрај тебе туркаат, удираат со лакти и пцујат, стварно ми беше страв да нарачам да не земе да ми вика некоја :toe: (зборам за тие внатре келнерки). Пофалба до келнерките во Баланс секогаш ми биле најфини :pipi:
А и малце полека со цените братчиња идната година, нека има некоја граница, пошто од година во година некако ми растат само, веќе почнато е да се претерува, нека не се поминат сите граници. :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Најубав град е дефинитивно. Скоро секое лето сум таму, има некои работи кои ми пречат, али не вреди ни да ги спомнам бидејќи убавите се многу побројни. Убави плажи, многу места кои навистина вреди да се посетат, шеталишта, пристаништа, дискотеки... Град и за стари и за млади - Вистинска гордост на Македонија !

:helou:

I

IBIZA SOUND

Гостин
ahhahahah:pos2::pos2:
caci e ziva legenda,zakon e covekot najdobar e
a inaku site ohrigjani se vakvi ili ne

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе што вртит хилихоптеров ЦЕЛООООООООО сабајле?

Kajgana Shop

На врв Bottom