Охрид

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Стартуваа новите цени на такси превозот

Од вчера и официјално, услугите на такси превозот се наплаќаат по новата цена.

Согласно донесената одлука на советот на Општина охрид, таа сега изнесува 50 денари старт со вклучен еден километар и 30 денари за секој изминат, нареден, километар.

Старата цена на такси услугите, која важеше до вчера, изнесуваше 30 денари за старт и 25 денари за изминат километар.

ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=31208
© 2011 Ohridnews.com

Ај наздравје ! :nesvest:

--- надополнето ---

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=43&kat=44&id=31215

Добро е шо им текна да ги обноват.Да живеат изборите ! :pos2:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Онде кај Кам ваљда чоек имаја изгазено, на банкини беше качена колата, имаше влечка и крв..

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Охриѓани..едно прашање до вас..зад фантаната кај шо беше митингов на ВМРО...видов едно продавниче за Знамиња,блузи и ред други работи( со испечатено на нив Македонија ова она) е сега не ми текнуе како се викаше продавничево и веј сајт имаше..ај ако му текнуван а некој нека пише..

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Баш ме интересират какво е то ХОЛАНДСКО кафе.Ај,можда в година и првиот Кофи шоп во Охрид,па стварно да привлечиме туризам.

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=31269

Охридските угостители се префрлија на „холандско“ кафе

Гостинот е секогаш во право е девизата на охридските угостители кои понудата полека ја насочуваат кон холандските туристи кои во голем број почнаа да се враќаат на ривиерата. Инвентивните кафанџии на рекламните паноа наместо традиционалното почнаа да нудат холандско кафе, во комбинација со љубезност и гостољубивост.

Годинава на охридската ривиера се очекува зголемен број на странски туристи. Покрај тие од западноевропските земји, традиционално се очекуваат туристи од соседните држави кои во изминатите две децении се најбројни во Охрид.
© 2011 Ohridnews.com

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Таксистиве се вратија на старите цени, зш мислам некој велеше само 10 дена така ке работеле? Или му се соубај?

F

FuckYouAll

Гостин
Знае некој каде можеш да истетовираш полутрајна тетоважа ?:ROFLMAO:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Таксистиве се вратија на старите цени, зш мислам некој велеше само 10 дена така ке работеле? Или му се соубај?
кога се вратиле бе :D , пред некој ден мене ме збричија по нова цена.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Шо беше то такси?

Рудници и

Член од