Ја мислам оти проблемот е пак до туристите едно 70 % додека 30 % имаат кривица угостителите.
Кога одиш во продавница и бараш одреден производ, и го нема, зошто го тупиш дека го немало? Иди следна продавница и најди тоа што бараш. Доколку нема купатило ЛИЧНО ТВОЕ, што малце е неизводливо да ти додели тебе купатило само лично ти да го користиш, и за секој гостин по едно купатило гратис, затоа што не е хотел туку групен смештај.Ние македонциве знаеме само да појдиме за ич пари да си поминиме а да се понашаме ко богови. Па колку пари толкуѕ музика бе човече, нацртајте 100 еура од ден, во горица или друг скап хотел, не им памтам имиња, ќе ве гледаат како месијата да слегол од земјата. Ќе добиете услуга на ниво, квалитетни информации, смештај и се останато што е потребно, па дури и ќе ве прашаат дали сакате да ви го издепилираат срамното влакно што ќе никне унапред за 3 дена.
Сакате да му ебам белјата, за 200 денари да се сместите, а да ти ја препиши и куќата. Неизводливо, невозможно и ненормално.
Јас сум одел многу пати во охрид и нормално гледам да заштедам,па да имам да си припуштам луксузи. Што ми е битно како ќе биди луксузно сместувањето, кога забавата, ноќниот живот,пиење, одење по плажи е побитно, па фала курцу, идиме на одмор за капење, за луксуз ќе се сместам и дома и ќе уживам КАКО ДОМА. Нормално,битно е да имаш едно купатилце да заплакниш гз, и да пуштиш вода,кревет кај што ќе спијаш и кујна што ќе можиш да ја искористиш повремено да свариш кафе или чат-пат да зготвиш нешто. И како што кажав, последен смештај што бев во охрид, август, беше 250 денари од ден. Во тие пари, добив фин смештај, сопствена соба со телевизор, интернет,купатило кое го делев со соседната соба, и што е најбитно, скоро никогаш немаше ред пред купатилото и топла вода.