Останати фудбалски лиги

• Креатор на темата Stivie G
  • Време на започнување

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.334
Поени од реакции
26.274
Автоматски споено мислење:

Oсвен за шампионска титула која ке се води помеѓу Фенербахче и Галатасарај, можеби и за во Европа ке биде интересно, бидејќи Трабзон и Бешикташ се засилија, но не толку да им запретат на првите.
Бешикташ ќе бидат шампиони.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.155
Бешикташ ќе бидат шампиони.
Не сакам да се деси ама очигледно е дека ќе се деси. Фенербахче се некако најјаки на хартија ама не знам колку долго 35+ годишњаците ќе ја издржат цела сезона со сите утакмици по 90мин одиграни. Башка и ако влезат ЛШ и догураат до 1/16 или 1/8 финале.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.376
Поени од реакции
113.783
Не сакам да се деси ама очигледно е дека ќе се деси. Фенербахче се некако најјаки на хартија ама не знам колку долго 35+ годишњаците ќе ја издржат цела сезона со сите утакмици по 90мин одиграни. Башка и ако влезат ЛШ и догураат до 1/16 или 1/8 финале.
Каде бе со Мурџо канцерот ќе освојат, нема шанси.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.155
Каде бе со Мурџо канцерот ќе освојат, нема шанси.
Ок.
Галатасарај, Бешикташ и Трабзонспор ги имаат Пеп, Клоп и Карло Анчелоти за менаџери.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
:pos: :pos:
Турскава лига какви комедии е, чист гол на Гозтепе им поништија, мора Серија Б да ојача малце на криминалитет, турциве длабоко им водат од тој аспект последниве години :pos:

Член од
14 август 2022
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.692
Турскава лига какви комедии е, чист гол на Гозтепе им поништија, мора Серија Б да ојача малце на криминалитет, турциве длабоко им водат од тој аспект последниве години :pos:
Зоки ти шо гледаш арен си? По дома шо прајте?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Зоки ти шо гледаш арен си? По дома шо прајте?
Мераба и ашколсун на прашање ефенди.

Еве чајче, бисквитче, па последна молитва на Алах пред спиење, но пред тоа се знае ILERI FENERBAHÇE!

Додека пишувам и пеналче.

:kafence:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.797
Поени од реакции
17.332
Покриминална лига ако има од српската, еве плукни ме.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
23.208
Сега го гледав видеово од Мурињо после натпреварот со Трабзон и ме натера да мислам дека човеков сериозно попуштил со мозокот. Драг ми е за се што направи за Интер и некад може беше интересен кога ќе дадеше вакви изјави ама ова е веќе срамота и ич не го личи. Тренер со ваква репутација да се жали на овој начин, со вакви зборови против ВАР судиите за мене е ептен лузерски. Особено, ако се разгледаат добро одредени ситуации од натпреварот може да се заклучи дека Трабзон беа оштетените во ситуацијава.

Значи во 30 и некоја минута Трабзон има поништен гол заради фаул во напад. Ок, нека биде фаул иако е дискутабилна оваа ситуација.
Ама за вториот гол на Фенербахче е речиси истата ситуација и тука ВАР не реагира.
Пеналите на Трабзон се чисти, нема дискусија. Дури и при 0-0 има чист пенал каде ВАР не реагира. Некаде на старт од второ полувреме беше.
Амрабат во 92 добива жолт а во 98 судијата заради таквата реакција можеше комотно да го исклучи. Сигурно е намерно прогледано тоа затоа што во тој момент Мурињо веќе сигурно пена му фатила устата од јадење гомна према судиите. Во секој случај, дискутабилна ситуација повторно во корист на Фенербахче.
И како шлаг на тортата, натпреваров со продолжение од 12 минути а уствари се одиграле 15.
Да, Фенербахче стигнува до победа во 102ра минута од натпреварот со гол на Амрабат, или поточно 105та минута затоа што и прво полувреме имало 3 минути екстра.
Гледам почесто турско првенство заради работава и сум гледал многу пати неправди за помалку популарните екипи. Очигледно е дека Галатасарај и Фенербахче се фаворизирани. Значи 12 минути продолжение никој не добива освен Галата и Фенер ама Мурињо ја претера со пцуење по судии за неговите неуспеси.

Кој му се гледа видеа од изјавата на Мурињо и хајлајтс од натпреварот, бујрум :

Интересно е и да се види хајлајтсот од Гозтепе-Фенербахче. Добро ми текнува како покрај сите неправди како чист црвен картон за Сент Максим, поништен гол за Гозтепе и недосуден пенал им го тртнаа во 94та. И таму се гледаше и ВАР и имаше одолковлекување па само 6 минути продолжија.

А му кажувале дека било многу лошо, а уствари било полошо.
Извиниииии Полат!
Еве табела од добиени пенали последниве три сезони па видете колку било лошо за Фенербахче.

1730751277702.png

1730751298527.png

1730751319108.png

Аххх се да му ебам, многу ме напињаат вакви работи.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.545
Поени од реакции
66.135
Прави свесно притисок на судии, и се обидува да си направи уште посилна конекција со фановите. Мурињо секогаш бил лик кој ке каже тоа што му е потребно во моментот, без оглед на тоа дали е вистина или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom