Сега го гледав видеово од Мурињо после натпреварот со Трабзон и ме натера да мислам дека човеков сериозно попуштил со мозокот. Драг ми е за се што направи за Интер и некад може беше интересен кога ќе дадеше вакви изјави ама ова е веќе срамота и ич не го личи. Тренер со ваква репутација да се жали на овој начин, со вакви зборови против ВАР судиите за мене е ептен лузерски. Особено, ако се разгледаат добро одредени ситуации од натпреварот може да се заклучи дека Трабзон беа оштетените во ситуацијава.
Значи во 30 и некоја минута Трабзон има поништен гол заради фаул во напад. Ок, нека биде фаул иако е дискутабилна оваа ситуација.
Ама за вториот гол на Фенербахче е речиси истата ситуација и тука ВАР не реагира.
Пеналите на Трабзон се чисти, нема дискусија. Дури и при 0-0 има чист пенал каде ВАР не реагира. Некаде на старт од второ полувреме беше.
Амрабат во 92 добива жолт а во 98 судијата заради таквата реакција можеше комотно да го исклучи. Сигурно е намерно прогледано тоа затоа што во тој момент Мурињо веќе сигурно пена му фатила устата од јадење гомна према судиите. Во секој случај, дискутабилна ситуација повторно во корист на Фенербахче.
И како шлаг на тортата, натпреваров со продолжение од 12 минути а уствари се одиграле 15.
Да, Фенербахче стигнува до победа во 102ра минута од натпреварот со гол на Амрабат, или поточно 105та минута затоа што и прво полувреме имало 3 минути екстра.
Гледам почесто турско првенство заради работава и сум гледал многу пати неправди за помалку популарните екипи. Очигледно е дека Галатасарај и Фенербахче се фаворизирани. Значи 12 минути продолжение никој не добива освен Галата и Фенер ама Мурињо ја претера со пцуење по судии за неговите неуспеси.
Кој му се гледа видеа од изјавата на Мурињо и хајлајтс од натпреварот, бујрум :
Интересно е и да се види хајлајтсот од Гозтепе-Фенербахче. Добро ми текнува како покрај сите неправди како чист црвен картон за Сент Максим, поништен гол за Гозтепе и недосуден пенал им го тртнаа во 94та. И таму се гледаше и ВАР и имаше одолковлекување па само 6 минути продолжија.
А му кажувале дека било многу лошо, а уствари било полошо.
Извиниииии Полат!
Еве табела од добиени пенали последниве три сезони па видете колку било лошо за Фенербахче.
Аххх се да му ебам, многу ме напињаат вакви работи.