Осаменоста боли :(

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Едноставно некои луѓе поозбилно и поосетливо го сфаќаат животот. Ја уште од старт го сфаќав озбилно, а у 6то заклучив дека никој за никој не се грижи и не знаев која е сврхата на све, до убиствени мисли. Во раните средношколски денови пробав да се дружам и со такозвани предани личности, кои на мравка не газат и личи ко никад да не повредуваат, али џабе ако немаш муабет со нив. Тогаш нема на што да се базира такозваната преданост и испаѓа дека е фејк. После се посветив на телесни задоволства и на фантазија, али истовремено почнав да читам, гледам итн, се здобив со интереси, хобија, ставови и желба за истите да дискутирам.

Сеа ретко кој може да ме задоволи, ретки се луѓето што сакам да ги глеам у своето секојдневие. Можам да викнам на кафе 50 души, ама реално сакам само со неколку, нив ги почитувам и сакам. И со тие неколку можам да бидам и тотално неозбилна и да праам и безвезни муабети, што со други луѓе ми е безвезе. Не знам како, ама едноставно иам муабет со тие луѓе, не` интересираат истите такозвани филозофски работи или слично го глеаме светот. Избегавам да ги проверам во неволја или нешо, пошо само ќе се разочарам. Некои од нив ги имам запознаено баш на форумов. А има и други што сакам допрва да ги дружам.

заклучок, ако ве мрзи да читате превише: мора да ве интересираат луѓето, бар некои луѓе. Ако тоа не е така, тогаш веројатно не ве интересираат ни ствари, па почнете оттаму, да видите што уствари ве интересира, па после да пробате да го споделите тоа со луѓе што ги интересира истото. Секогаш е убаво да се споделува заеднички интерес. Еве на форумов сменете сеа никови за да не ве памтат по темава, и видете кој пишува во темите што вас ве интересираат и ги има истите ставови. Ако немате ставови и интереси, време е да имате слободно време.

Пошо нема смисла животов без луѓе.

Не очекувајте да ви помагаат у животот, него да ви го праат поубав.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Не за друго, ако не се појавиш ќе треба 100 евра од џеб да ги извадиш... А лесно е да ги сликаш пред ПЦ, ела дај ги, да те видам.

Чисто од култура, не е до нив... до тебе е. Во случајов ти си тука користиољубивата. А искрено, да знам дека некој вака слично размислува за мене, ни 5 секунди не го трпам... не па на маса да ми седни.
Џиш, не ми ја сфаќаш приказната! Да не викам дека не ги користам! Ама мислиш тие се светици? Господ само знае, колку им помагам за се, за било што Јагодче е тука, а на Јагод4е кога ќе му треба нешто, они не се тука никогаш! Да не правам муабет, што ли не се говорат од зад грб! Само знаат за кафе и простачки муабети! Епа кога се простички ДА ЌЕ ГИ ИСКОРИСТАМ ДО КРАЈ!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Темава отиде у п.м. почнавме дури и меѓусебно да се пукаме ! :facepalm:
А каде е членот кој ја започна темава ЗИПИ ?! Ја почна темава и го снема ! o_O
Негде на пиво со комшиката и другарите :pipi:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Или мене ептен ми се погодило друштвото, или за скоро време и ја ќе станам "самотњак", не прочитав некој до сега да има салам другари шо излегуе воа ноа..

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Или мене ептен ми се погодило друштвото, или за скоро време и ја ќе станам "самотњак", не прочитав некој до сега да има салам другари шо излегуе воа ноа..
Не постое утопистичко друштво ко шо има на реклами и филмови .. Не постое перфектно друштво .. Се додека меѓусебе се лажат дека им одговара дружбата ќе тера некако , али тоа не трае долго ..

на крај краева , секој си прави ко шо му одговара , дали сака да биде сам или да се социјализира.
Али обично повлекувањето од социјален живот е резултат на одбрамбен механизам на психата шо е предизвикан од некоја или неколку негативни случки.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не постое утопистичко друштво ко шо има на реклами и филмови .. Не постое перфектно друштво .. Се додека меѓусебе се лажат дека им одговара дружбата ќе тера некако , али тоа не трае долго ..

на крај краева , секој си прави ко шо му одговара , дали сака да биде сам или да се социјализира.
Али обично повлекувањето од социјален живот е резултат на одбрамбен механизам на психата шо е предизвикан од некоја или неколку негативни случки.
Јасно ми е сето тоа, си има и подеми и падови..Ама пак си наоѓаме некоја средина и тераме, е сеа некој ќе мрдне лево десно со женска ама не е проблем. Бар коа е за на маса никој не откажал..:свиркам:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Јасно ми е сето тоа, си има и подеми и падови..Ама пак си наоѓаме некоја средина и тераме, е сеа некој ќе мрдне лево десно со женска ама не е проблем. Бар коа е за на маса никој не откажал..:свиркам:
тоа е тоа .. правило на златна средина .. ни малце , ни премногу . Баланс да се има , тоа е целата смисла :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

На лагата и се кратки нозете, а и сите знаеме дека ортачката кобила трча ама далеку не стига ........ и да денеска е ДЕ(И)МОКРАТИЈА и никој никого со сила не тера да бидат заедно, како викаат старите: со сила убајна не бива ...... со сила некој/а да биде со некого не бива ........ доколку непостои реална и вистинска љубов(дечко/девојка) и доколку непостои реално и вистинско искрено другарство, тогаш ништо од ’’бизнисот’’, утопиите секогаш кратко траат !

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Нов сум на форумов, имам нешто што сакам да го кажам а немам на кого,па затоа решив овде да се регистрирам и да се испразнам..се надевам дека некој ке го прочита оваа и ке помогне..
Баце, ако го прочиташ ова, знај дека не си сам и дека те обзела депресија.
Многу луге во животот дошле до степен да немаат на кого да му се обратат, но не очајуваат. Како што пишаа многумина, ке пишам и јас. Отиди на психијатар, има во Скопје многу добри психијатри. Не значи тоа дека си ненормален или дека си ментално болен, Лично јас имам како тинејџер отидено на психијатар во болницата во Бардовци. Не е страшно, тоа се луѓе како мене и тебе. Тие се за тоа устручени, да те ислушаат и да ти вратат со зборови кои би ти ги средиле мислите. Нормално е да посетуваме психијатар од време на време. На крај краева лугето плакаат и по иљадници долари за посети на психијатар, само да се ослободат од секојдневниот стрес.
Можеш са си помогнеш само ти самиот ако го сакаш тоа, или научи се да живееш со тоа.
Мој совет, освен посета на психијатар. Запали џоинт. Ке те ослободи од целиот тој стрес, ке те опушти, Само не претерувај, се што е претерано штети.
Btw, спортувај и најди си куче. :) Почни да се сакаш себеситаков каков што си.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Инаку многу јасно зошто никој оттука сериозно не ги разгледа моите совети што уствари беа на место.Моментално ви одговара оваа статус кво ситуација. Луѓето не се менуваат со нечија помош.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Доаѓа петок/сабота и сакаш да излезеш и прошеташ низ град.Сам одиш?
Доаѓа лето и ти се оди некаде на одмор.Сам ли одиш на одмор или сепак наоѓаш некој со кој ке одиш?
Досега не сум сретнал некој кој што живее сам и е помирен со тоа, па љубопитен сум како изгледа сето тоа. :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Доаѓа петок/сабота и сакаш да излезеш и прошеташ низ град.Сам одиш?
Доаѓа лето и ти се оди некаде на одмор.Сам ли одиш на одмор или сепак наоѓаш некој со кој ке одиш?
Досега не сум сретнал некој кој што живее сам и е помирен со тоа, па љубопитен сум како изгледа сето тоа. :)
Види друже веќе досадно ми стана да објаснувам едно те исто по сто илјади пати ................... значи подобро ми е сам, си одам на работа, си земам пари/плата, некогаш повеќе, некогаш помалку, кога како со финансиите, да сам си шетам и тоа кај си сакам, било пешки, било со велосипед, било со автобус, со автомобил(сопствен), да и на одмор сам сум одел, подобро сам отколку да бидам во друштво со лица(машки, женски без разлика)кои ги осеќам како туѓинци, воопшто немам за што да зборам со нив, не се мое интелектуално ниво, не ми се интересни, немаме исти ставови, гледишта, сфаќања, немаме ист начин на живот, не се согласуваме најдобро, гледаат да ме зае*ат и искористат(финансиски пред се)-досега повеќепати сум го јадел калапот па затоа имам искуство со тие работи, различни сме како ден и ноќ и ред други работи ................ таквите едноставно друже ги ставам на игнор и ако се сретнеме некаде се гледаме како духови, може само едно здраво-здраво и чаос ........ не дека неможам да имам пријатели, имам братучеди, имам комшии на иста/слична возраст, па и колеги(малку постари од мене) ама не е тоа тоа, не сакам да глумам и да се преправам пред луѓето, демек сме пријатели/друштво, а уствари не сме, утопиите и вештачките работи кратко траат ............ знаеш ортачката кобила трча ама далеку не стига ............. плус сам кога е човек е далеку покреативен во животот, додека пак кога е во група/друштво знае честопати и да заталка и појде/тргне по паметот на другите !
Се надевам дека ме разбра што сакам да кажам, бидејќи ме мрзи пак да го пишувам истото по сто илјадити пат !
Поздрав

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Секако дека сватив, благодарам на одговорот и извини ако те налутив. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
До zippy:
Приjателе, не си единствен, сите понекогаш се осеќаме како да сме сами на светов и како да не се вклопуваме во ниедна средина. Нормално е, лутаме со мислите и не можеме секогаш да сме на иста бранова должина со луѓето околу нас па решаваме привремено да се „исклучиме“ (hibernate). Ти наjвероjатно си се исклучил и подолго отколку што требало па друштвото продолжило без тебе. Не гледаj на тоа како нешто лошо туку како позитивна работа - си сфатил дека друштвото може и без тебе. Чим тие можат без тебе можеш и ти без нив. Не си ти проблемот туку тоа што си открил дека приjателите не биле оние вистинските. Те советувам да гледаш напред и да си наjдеш саглам друштво со кое муабетот ќе ти оди што би се рекло „телепатски“ и што нема да се замараш дали си кажал шега или не те сфатиле сериозно. Биди со луѓе со кои ќе ти биде убаво и што е наjважно - ќе бидеш своj и нема да глумиш нешто што не си. Никогаш не е доцна да стекнеш нови приjатели, се во животот можеш да одбереш освен семеjството. Со среќа (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom