da tocno osamenosta boli no mora koj i da e masko ili zensko da se sprotivstavat na taa osamenos so toa sto ili ke izlezat cisto onaka da se prosetaat pa ako treba i sami. eve vi primer; pred izvesno vreme mene mi se slucuva ova; se me nervira, mi se place, nesakam so nikogo da razgovaram, od rabota doma i od doma na rabota, me fatil nekoj sklet nemozam da izdrzam. imam rodnina sto ima poznavanje okolu taa rabota i se jviv i kazav za ova i taa mi odgovori ovaka; bidejki jas sum navlezena vo 40 setite i toa bilo normalno za nas i deka treba da najdeme licnost sto ni odgovara da mu kazam sto me maci. togas se druzev mnogu so edna druga bratucetka i na nejze i kazav pa izlegov so nea nekolku pati do plostat, pokraj vardar, potoa bev kaj koleska na gosti razmenv mesto, muabet, ambient i go pominav toj krizen period. nee toa nisto cudno ni strasno prvo treba da si najde nekoj od doverba da go kaze problemot i da izleze nekolku pati vo prosetka na gosti kaj kolega ili koleska i mislam deka ke pomogne.
Делумно си во право, но и не е баш таква работата едноставна плукни-залепи ко што викаш ти, овие работи се лични/интимни и природни, многу фактори играат тука улога и се далеку покомплицирани од некои други работи како на пр. школо, работа, бизнис и.т.н.
Приватниот живот е секогаш позаебан од деловниот живот, на работа без разлика дали ти се оди или не ти се оди и без разлика дали ти се работи или не ти се работи едноставно мораш да одиш и да работиш(егзистенција), додека пак приватниот живот си е сосема друга приказна ........... многу фактори тука играат улога, како прво самиот човек(лични сфаќања, ставови, карактер, интелектуално ниво, начин на живот и.т.н.), како второ средината/околината околу тебе и нејзините карактеристики, дали се поклопуваат со твоите карактеристики или не, ако се поклопуваат тогаш ОК ако не се поклопуваат тогаш ништо, како рекле старите: со сила убајна не бива и навистина е така со сила другарство не бива, исто така и љубов со сила не бива, лажните и купени другарства, како и лажната и купена љубов траат кратко време, бидејќи се утопии и имагинации т.е. не се реални, не се вистински, туку лажни и краткотрајни !