Осаменоста боли :(

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
И јас сум прилично голем самотњак како личност, но за разлика од вас јас сум малку повозрасен(26) и веќе одамна се имам навикнато на таквиот начин на живот и баш ме боли стојкото дали ќе имам со кого/која/кои да излезам/прошетам и сл. и баш ме заболе што мислат другите за мене, отрпнат сум и не се потресувам многу, на почетокот е тешко да, меѓутоа за одреден временски период човек се навикнува и веќе не му е гајле ни за ’’другари‘‘ ни за девојки !
Дури мислам дека е и далеку подобро човек да е сам, отколку човек да има околу него многумина ’’пријатели‘‘ кои ќе го користат ........... не фала смачено ми е цел живот да им правам разно-разни услуги на другите ....... подобро е сам, барем на раат сум и не ме замара никој на ѕвонче, ниту на мобилен, преку таквото ми е од лажни другари ...... сега за сега сум самотњак, си работам до сега скоро 5 год. некогаш е подобро, некогаш е полошо со пари, ама не се жалам од финансиски аспект, просек сум !
Ако некогаш во иднина ја најдам девојката на мојот живот ОК ако не здравје боже, нема да бидам ни прв ни последен ........ мој совет до сите самотњаци не очајувајте, на почетокот е тешко, но се совладува самотијата со разно-разни активности .......... работа, прошетки во слободно време преку викенд(сам), уредување на домот(ентериер) и дворот(екстериер), телевизија, компјутер, куче и.т.н. ;)

Ух како јас да го имам пишано ова! Тотално се согласувам.....и јас цело време сама сум, и се осеќам добро ме боли “тоа“ што немам приатели ионака 99 посто се или љубоморни или се дружат од корист! Едноставно се привикнуваш на таков живот тоа е тоа..... кога си тинејџер полудуваш ако немаш друштво но како што поминуваат годините веќе сеедно ти станува, не се замараш со луѓето многу, ич не тие гајле за никого, си гледаш само за себе да си погодиш, на раат да си, не те замараат со булшит приказни....
е сеа има и такви моменти кога буквално сакаш да легнеш нешто :vozbud: а нема јбг...... ќе си го чекаме правиот тоа е тоа!:pos: Позз истомисленици и ич таквото да не ве боли, ќе си дојдат вашите 5 минути, само ДОНТ ВОРИ БЕ ХЕПИ!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Се пронаоѓам во постов... Браво, убаво напишано!
Јебеш га тоа е тоа, сам си одам на работа, сам си се враќам, сам си се шетам низ град, секако доколку ми се шета, сам си се шетам во слободно време(претежно за викенди), ако нешто ми се свиѓа низ град ќе си купам, обично си фаќам релација Рамстор, улица МКД, плоштад, може и ГТЦ, па чаршија, БитПазар, пластичарска и што ми фати мерак си разгледувам и си купувам ................ подобро е сам волк самотњак, отколку да си опкружен со многумина ’’пријатели‘‘ кои ги осеќаш како туѓинци, воопшто не ти се интересни и занимливи, немате за што да разговарате т.е. немате заеднички јазик и заедн.ставови и ти се лошо друштво(само гледаат од тебе корист и интерес) !

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Јебеш га тоа е тоа, сам си одам на работа, сам си се враќам, сам си се шетам низ град, секако доколку ми се шета, сам си се шетам во слободно време(претежно за викенди), ако нешто ми се свиѓа низ град ќе си купам, обично си фаќам релација Рамстор, улица МКД, плоштад, може и ГТЦ, па чаршија, БитПазар, пластичарска и што ми фати мерак си разгледувам и си купувам ................ подобро е сам волк самотњак, отколку да си опкружен со многумина ’’пријатели‘‘ кои ги осеќаш како туѓинци, воопшто не ти се интересни и занимливи, немате за што да разговарате т.е. немате заеднички јазик и заедн.ставови и ти се лошо друштво(само гледаат од тебе корист и интерес) !
Јас порано возев велосипед низ цел град, секој ден идев на Кале, Чаршија итн... Не се ни замарав. :vozbud: Не беше така, лошо на моменти малце пукаше депресија, ама на патека ќе поминеше некоја и ќе заборавев на тоа.
Знаеш мислам дека бев HAPPY FOREVER ALONE!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Мислам дека грешка стратегија е тоа да бидеш самотњак .. ние сме социјални суштества .. имаме потреба од социјализација .. лично јас помина еден ептен грд период , шо никаду живот неќам да го искусам одново ... едно 6-7 месеци се повлече оти ептен се разочара од средина .. ретко излаваше , ретко се дружеше итн да не ја влечам .. ама тоа ми ја еба психата .. Мој предлог , бирајте со кого се дружите, тотална изолација не е одговор. Ебаго самата психа си бара конектирање со други психи , размена на мислења ..

Психичка и физичка интеракција со други луѓе е потребна , компјутерот не го надоместува тоа, ниту кучето , ниту мачето ( освен ако не сте лепотан од Западна МК ,па козата да ви сврше работа ).

не препорачувам никој да живее сам, лошо е за самиот себе.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јас порано возев велосипед низ цел град, секој ден идев на Кале, Чаршија итн... Не се ни замарав. :vozbud: Не беше така, лошо на моменти малце пукаше депресија, ама на патека ќе поминеше некоја и ќе заборавев на тоа.
Знаеш мислам дека бев HAPPY FOREVER ALONE!
Јас порано(до кај 20/21 год.)кога имав поголемо слободно време бев страстен велосипедист, со мојот брзинец проаѓав и по 20км на ден, ама сега сум малку повозрасен(26), а и уморен сум од работа и секако немам толку слободно време преку ден, така да многу не возам велосипед како порано(доста ретко), се движам најмногу пеш подобро ми е така ! :D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
имаме потреба од социјализација .. лично јас поминат еден ептен грд период , шо никаду живот неќам да го искусам одново ... едно 6-7 месеци се повлече оти ептен се разочара од средина .. ретко излаваше , ретко се дружеше итн да не ја влечам .. ама тоа ми ја еба психата ..
Јас мислам дека на скоро сите во животот им се случува да имаат таков период кога едноставно ќе сакаат да бидат сами или ќе се чустуваат запуштени. Така да се ќе помине без нервози. ;)
Јас порано(до кај 20/21 год.)кога имав поголемо слободно време бев страстен велосипедист, со мојот брзинец проаѓав и по 20км на ден, ама сега сум малку повозрасен(26), а и уморен сум од работа и секако немам толку слободно време преку ден, така да многу не возам велосипед како порано(доста ретко), се движам најмногу пеш подобро ми е така ! :D
Цело Скопје го вртев.. Помагаше за да се средам малце. :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Јас мислам дека на скоро сите во животот им се случува да имаат таков период кога едноставно ќе сакаат да бидат сами или ќе се чустуваат запуштени. Така да се ќе помине без нервози. ;)

Цело Скопје го вртев.. Помагаше за да се средам малце. :)
Минато е оддамна , пред 5-6 години беше ..
Поената ми е , сам не можеш ништо. Си има потреби организамот и психата. А за дел од тие потреби ти е потребен партнер.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Мислам дека грешка стратегија е тоа да бидеш самотњак .. ние сме социјални суштества .. имаме потреба од социјализација .. лично јас поминат еден ептен грд период , шо никаду живот неќам да го искусам одново ... едно 6-7 месеци се повлече оти ептен се разочара од средина .. ретко излаваше , ретко се дружеше итн да не ја влечам .. ама тоа ми ја еба психата .. Мој предлог , бирајте со кого се дружите, тотална изолација не е одговор. Ебаго самата психа си бара конектирање со други психи , размена на мислења ..

Психичка и физичка интеракција со други луѓе е потребна , компјутерот не го надоместува тоа, ниту кучето , ниту мачето ( освен ако не сте лепотан од Западна МК ,па козата да ви сврше работа ).

Чекај бе друже јас работам веќе 5 год. скоро, па нормално дека имам секојдневна комуникација со многумина, но овдека збориме за во слободно време(приватен живот) ......... инаку не фала не ми е потребно друштво на преваранти, лажговци и искористувачи, не фала, подобро сам отколку во друштво на лица кои ги осеќам како туѓинци и со кои немам никаков заеднички јазик и заеднички ставови !
А што се однесува на девојка, ако некогаш во иднина ја пронајдам девојката на мојот живот тогаш ОК ако не здравје боже, крај краева и девојките(повеќето денеска се искористувачки, лажги и преварантки), така да нема да бидам ни прв ни последен волк-самотњак, познавам многумина такви случаи и машки и женски барем во Скопјево и тоа бајаги постари од мене во години, така да баш ме заболе стојкото за се !

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Мислам дека грешка стратегија е тоа да бидеш самотњак .. ние сме социјални суштества .. имаме потреба од социјализација .. лично јас поминат еден ептен грд период , шо никаду живот неќам да го искусам одново ... едно 6-7 месеци се повлече оти ептен се разочара од средина .. ретко излаваше , ретко се дружеше итн да не ја влечам .. ама тоа ми ја еба психата .. Мој предлог , бирајте со кого се дружите, тотална изолација не е одговор. Ебаго самата психа си бара конектирање со други психи , размена на мислења ..

И ти си во право! Ама тоа е индивидуално!
На пример цел живот се соочуваш со такви луѓе, едноставно ти се смачува и друштвен живот и се! Не е се како на филм, еј денес одам во библиотека и оп се запознаваш со нови фацки, правиш муабет на интелектуално ниво и воа ноа!...
Еве на пример, јас не да немам друштво, имам и преимам, само знајш како ми е кога седам со нив на кафе? чисто од култура не сакам да им изнаречам се што заслужуваат во лице ( иоанка се користиме во 2 правци за излегување, така да не ми одговара сега засега )!
Значи од Фесбук, Скајп, овој ми пиша оној ми пиша, со оној се драпавме, се лапавме штикли, фустани .....аман бре ми ја потековте!
Сега испаѓа ко Блажо, Селјак на годината, наместо ракија ќе речиш книги читам....:pos: ама така е бе.....ај нека кажат нешто паметно, на тема книга, музика, филм.....море ако треба и за глобално затоплување и за децата од Африка ќе праам муабет, него за штикли и депилирање на таквата во салон! АМАН:facepalm:
Така да кога седам на кафе, филмчиња си праам во умот, и не ги ни перцепирам! Такви луѓе не ми требаат, затоа одбивам да се дружам! АМа тоа не значи дека сум АСОЦИЈАЛНА ОСОБА! Само си чекам соодветни жртви!:ROFLMAO:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
И ти си во право! Ама тоа е индивидуално!
На пример цел живот се соочуваш со такви луѓе, едноставно ти се смачува и друштвен живот и се! Не е се како на филм, еј денес одам во библиотека и оп се запознаваш со нови фацки, правиш муабет на интелектуално ниво и воа ноа!...
Еве на пример, јас не да немам друштво, имам и преимам, само знајш како ми е кога седам со нив на кафе? чисто од култура не сакам да им изнаречам се што заслужуваат во лице ( иоанка се користиме во 2 правци за излегување, така да не ми одговара сега засега )!
Значи од Фесбук, Скајп, овој ми пиша оној ми пиша, со оној се драпавме, се лапавме штикли, фустани .....аман бре ми ја потековте!
Сега испаѓа ко Блажо, Селјак на годината, наместо ракија ќе речиш книги читам....:pos: ама така е бе.....ај нека кажат нешто паметно, на тема книга, музика, филм.....море ако треба и за глобално затоплување и за децата од Африка ќе праам муабет, него за штикли и депилирање на таквата во салон! АМАН:facepalm:
Така да кога седам на кафе, филмчиња си праам во умот, и не ги ни перцепирам! Такви луѓе не ми требаат, затоа одбивам да се дружам! АМа тоа не значи дека сум АСОЦИЈАЛНА ОСОБА! Само си чекам соодветни жртви!:ROFLMAO:
Па не викам да се дружеш со кој стигнеш :)
Јас порано се дружев со кој стигнам , со секој беше другар .. али со теко на времето видеа им се вистинските лица на некои фаци , и едноставно им удри delete од мојо живот .. сеа и да ги видам у гард исто ко дух да мине покрај мене .. АЛи тоа не значи дека сите се такви , нели ? И јас имам 26 години , стандард друштво немам , ама имам страндард другари за кои знам дека немат лоши намери ниту дека прават фаци.
Женски секакви не можам да поднесувам .. Искрено ми се имат нудено секакви , ама коа нешто органски не можеш да поднесеш , не можеш едноставно ..
Сега си селектирам со кој сакам да бидам/ дружам. Другите само ignore им мавам.
За маабет вртам секакви маабети , се согласувам тотално со тебе дека на тај поглед, и мене желудникот ми се превртува од такви маабети.

Али повлекување и тотално изолирање од други не прифачам и не се согласувам ! За сопствено добро.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 23:01 ---
Чекај бе друже јас работам веќе 5 год. скоро, па нормално дека имам секојдневна комуникација со многумина, но овдека збориме за во слободно време(приватен живот) ......... инаку не фала не ми е потребно друштво на преваранти, лажговци и искористувачи, не фала, подобро сам отколку во друштво на лица кои ги осеќам како туѓинци и со кои немам никаков заеднички јазик и заеднички ставови !
А што се однесува на девојка, ако некогаш во иднина ја пронајдам девојката на мојот живот тогаш ОК ако не здравје боже, крај краева и девојките(повеќето денеска се искористувачки, лажги и преварантки), така да нема да бидам ни прв ни последен волк-самотњак, познавам многумина такви случаи и машки и женски барем во Скопјево и тоа бајаги постари од мене во години, така да баш ме заболе стојкото за се !
Па не се сите такви ко шо ги опишуваш .. не е се труло .. само тражи на повеќе места. Иначе и јас го имам тај став I don't give a fuck about shit !

S

Shellshock nam67

Гостин
abe kamo da imama vreme
da odmoram malku ta neka me fati dosada :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
еден совет околу ова: Не се клади у 100 евра дали ќе дојдеш на собиранка или не
Не за друго, ако не се појавиш ќе треба 100 евра од џеб да ги извадиш... А лесно е да ги сликаш пред ПЦ, ела дај ги, да те видам.

чисто од култура не сакам да им изнаречам се што заслужуваат во лице!
Чисто од култура, не е до нив... до тебе е. Во случајов ти си тука користиољубивата. А искрено, да знам дека некој вака слично размислува за мене, ни 5 секунди не го трпам... не па на маса да ми седни.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Па не викам да се дружеш со кој стигнеш :)
Јас порано се дружев со кој стигнам , со секој беше другар .. али со теко на времето видеа им се вистинските лица на некои фаци , и едноставно им удри delete од мојо живот .. сеа и да ги видам у гард исто ко дух да мине покрај мене .. АЛи тоа не значи дека сите се такви , нели ? И јас имам 26 години , стандард друштво немам , ама имам страндард другари за кои знам дека немат лоши намери ниту дека прават фаци.
Женски секакви не можам да поднесувам .. Искрено ми се имат нудено секакви , ама коа нешто органски не можеш да поднесеш , не можеш едноставно ..
Сега си селектирам со кој сакам да бидам/ дружам. Другите само ignore им мавам.
За маабет вртам секакви маабети , се согласувам тотално со тебе дека на тај поглед, и мене желудникот ми се превртува од такви маабети.

Али повлекување и тотално изолирање од други не прифачам и не се согласувам ! За сопствено добро.
Не планирам да изигравам Робинзон Крусо :LOL:! Сега засега си го користам моменталното друштво, се додека не најдам некој на исто интелектуално ниво ко моето!
После Аста ла Виста Нунка.....
Да не кажвиме, што муабети вртат меѓу женските, и јас сум женско, ама кога ги слушам ми ида да се :гомце: од такви глупости..да не кажувам што, срамота е.....:facepalm::pos:
Е сега за дечко малце е покомплицирано, ко ке те рокне суша тешко е......ама и јас си селектирам по одредени критериуми!....Не е работава,оди со некој, само колку да речеш дека имаш дечко!
И уште еднаш не сум асоцијална особа! Зарем Нинџа сеуште не го израчуна тој факт? а ? :pos:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Не планирам да изигравам Робинзон Крусо :LOL:! Сега засега си го користам моменталното друштво, се додека не најдам некој на исто интелектуално ниво ко моето!
После Аста ла Виста Нунка.....
Да не кажвиме, што муабети вртат меѓу женските, и јас сум женско, ама кога ги слушам ми ида да се :гомце: од такви глупости..да не кажувам што, срамота е.....:facepalm::pos:
Е сега за дечко малце е покомплицирано, ко ке те рокне суша тешко е......ама и јас си селектирам по одредени критериуми!....Не е работава,оди со некој, само колку да речеш дека имаш дечко!
И уште еднаш не сум асоцијална особа! Зарем Нинџа сеуште не го израчуна тој факт? а ? :pos:
Па нигде не те тагирав ко асоцијална личност , ниту ко Робинзон Крусо :rolleyes: Зборам општо ;)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Темава отиде у п.м. почнавме дури и меѓусебно да се пукаме ! :facepalm:
А каде е членот кој ја започна темава ЗИПИ ?! Ја почна темава и го снема ! o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom