Општи дискусии околу eRepublik

Статус
Затворена за нови мислења.
А

Ајсшутер

Гостин
Жити мајка не ја даде тој идејата а? Па зошто тогаш има напишано вест каде што не повикува да се преселиме таму и да ја создадеме армијата? Зошто на пример не ја создадеме во Индонезија? Зошто во овие неколку месеци не ви текна да направиме ТО на некоја утепана држава која има пари и можеме да ја цицаме како сакаме? Така ќе имавме поддршка од наша влада. Ти не си сериозен за фабрика за леб. Не е исплатливо тоа. Подобро направи за оружје и давај секој ден по две- три, а останатите продавај ги за да не си во загуба.
На истиот начин како што направија и србите, словенците, босанците, со ТО на некоја утепана држава. Прво се прави држава па се бираат сојузници. Вие вака на нероден петко капа му кроите.

Тејковер не е проблем ама мислиш ќе добиеш нешто од утепаните држави епа ајде направи тејковер на утепана држава која колку толку и се полни касата еве пример Бугарија има малку гласачи лесно ќе го направиме тоа и после цел Peace против нас, EDEN нема шанси да не прими поради грците и ние сами ќе се бориме против сите, реков дека ќе давам леб ќе го купувам од мои само ти работи за 2/3 оружја во компанијата за оружје бива така, ќе работиш ?
И не се прави првен држава треба да ги имаш првен да ти биде сигурна државата а не тогаш ти да наоѓаш ништо ни си им помогнал а сакаш да те заштитат.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Мислам дека избрза со твоево али не ти се мешам!
Ова кодоши и лицемери ќе го има секогаш но дај објасни го твоето учествување во WE што е поразлично од ова??? Ова сигурно дека нема да биде официјалната војска на еМакедонија! Ова јас го свакам како собирање на искуство и чинови притоа помагајќи на една пријателска држава за која и без ова се бориме од нејзина страна!
Еве јас и така сум во русија и се борам секој ден! Вака барем ќе се бориме под наше име и со наш командант и ќе се расчуе за нас!
Убаво пиша ајс! Дај ги негативните страни па да можеме да дискутираме! Вака со нервоза не правиме ништо!
Читај ми ги убаво постовите:
Код:
Јас не им ги почитувам правилата туку им го гледам начинот на функционирање, структурата и поставеноста со една цел да го искористам тоа за македонската армија.
Што е однесува до негативни страни за џабе ќе ви ги набројувам кога вие сте заслепени од гага оружје и плата. Неможеш да седиш на два стола.
Епа тоа е добро стекнавме добри сојузници Турција, Србија, зошто да не и сега Русија а чим ги имаме тие ги имаме и останатите Peace членки.
Гледам колку србиве ги заболе за нас. Има и таму голем број кои сакаат да бидеме примени на ерепублик под ФИРОМ, па сега ти види.
Туку ќе видат тие дека ние сме превртливи души. Прво бевме со турците, па со србите, сега со русите сте, што е следно?

Патриотизам пред се не е битно друго важно е да се силиме кога ќе ја снема Македонија во рок од 24 часа ако немаме сојузници ќе го викнете United Macedonia да ја ослободи.

И што ако си бил дел од српската војска виде колку подршка имаме токму од нив, види ја листата со гласовите и ќе ти стане се јасно.
Нема да не снема за 24 саати. Неколку месеци никој неможе да ни направи ТО. За тоа време ќе најдеме сојузници.

Тејковер не е проблем ама мислиш ќе добиеш нешто од утепаните држави епа ајде направи тејковер на утепана држава која колку толку и се полни касата еве пример Бугарија има малку гласачи лесно ќе го направиме тоа и после цел Peace против нас, EDEN нема шанси да не прими поради грците и ние сами ќе се бориме против сите, реков дека ќе давам леб ќе го купувам од мои само ти работи за 2/3 оружја во компанијата за оружје бива така, ќе работиш ?
И не се прави првен држава треба да ги имаш првен да ти биде сигурна државата а не тогаш ти да наоѓаш ништо ни си им помогнал а сакаш да те заштитат.
Па ако сакате да бидеме во peace нема да правиме ТО на таква држава. Словачка, Словенија, Чешка и многу други е лесно да ги заземеме, а тие последен пат кога видов беа еден. Јас ќе работам така мене не ми смета, не ми е мене цел на играва да се збогатам. Тоа е најлесно.

А

Ајсшутер

Гостин
Код:
Јас не им ги почитувам правилата туку им го гледам начинот на функционирање, структурата и поставеноста со една цел да го искористам тоа за македонската армија.
Што е однесува до негативни страни за џабе ќе ви ги набројувам кога вие сте заслепени од гага оружје и плата. Неможеш да седиш на два стола.
Гледам колку србиве ги заболе за нас. Има и таму голем број кои сакаат да бидеме примени на ерепублик под ФИРОМ, па сега ти види.
Туку ќе видат тие дека ние сме превртливи души. Прво бевме со турците, па со србите, сега со русите сте, што е следно?
Нема да не снема за 24 саати. Неколку месеци никој неможе да ни направи ТО. За тоа време ќе најдеме сојузници.
Кажи ги де негативните страни ако ги има воопшто а не само да наоѓаш изговор џабе ќе си ги кажувал, и види колку гласале за нас со српско име/презиме види и на suggest-от за FYRM после кажувај што како, и нема што да гледаат Турците ни даваат сеуште голема подршка и поверење мислиш за џабе ми дозволија пристап до нивниот владин форум каде што разгоавараат за работи кои никогаш ги немаат слушнато 95 % проценти од играчиве, и сојузници се сите тие држави и се подржуваат измеѓу себе ако србија биде нападната русите можат да се борат од нивната земја автоматски им даваат подршка важно се бориме за PEACE и не се станува така сојузник, ти нема да издржиш 2 месеци знаеш дека грците уште одма на изборите ќе дојдат за ТО ти тогаш ќе наоѓаш сојузници да ти помогнат, е гадно си се зафркнал ако мислиш така, и нас целта не ни е да се збогатиме финтава е да напредуваме нема ние да браниме држава со 20.000 штета !

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
Код:

Па ако сакате да бидеме во peace нема да правиме ТО на таква држава. Словачка, Словенија, Чешка и многу други е лесно да ги заземеме, а тие последен пат кога видов беа еден. Јас ќе работам така мене не ми смета, не ми е мене цел на играва да се збогатам. Тоа е најлесно.
Епа зошто досега тоа не си го предложил туку чекаше да дојде нешто вакво па тогаш почна да збориш! Дај го својот предлог па мнозинството ќе одлучи! А да пробаше на смирен начин да објасниш не ќе беше лошо не се оди секогаш со главата во ѕид :tapp:

Само уште едно да ми објасниш! Јас и така сум во Русија и се борам секој ден! Што губам ако пристапам кон која било единица во еРуссиан армијата? И дали ти ова го сметаш како официјална мак армија?

Досега се пријавиле 11 еМакедонци за Македонската Фаланга меѓу кои сега засега со најмногу демиџ е
Nickname: Toneh
Rank: General
Strength: 10.08
Total Damage: 39122

ап дејт со се Cikomkd сега сме 12 :vozbud:

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
Целава работа со создавање на Македонска фаланга во склоп на Руската војска е на доброволна база. Значи никој не ве форсира да се приклучите ако сами сакате тогаш сте добродојдени ако не сакате не мора да заначи дека сте предавници или било што.
Целта со создавањето не се парите зошто сите пари што ќе ги добиваме ќе ги трошиме на оружје некогаш дури и повеќе(од лично искуство како член на RFL). Можете да работите кај сакате плус добивате дневно одредена сума на рубли а за позначајни битки се добива многу повеќе пари некогаш и до 50-60 рубли за една битка со цел купување на оружје(зависи од јачината на војникот). Сепак главната цел ќе биде поставеноста и структурата на тоа како треба да изгледа една Македонска армија, мала,компактна,брза, јака,дисциплинирана едниствено што ќе имаме ќе биде Руската држава како извор на финансиски средства и слушање на руски наредби но по создавање на еМакедонија само ќе се смени изворот на средствата и слишањето на наредбите но целата поставеност и организираност ќе остане значи сето тоа ќе биде еден плус за нас. Ќе влеземе во еМакедонија као јака армија спремна за одбрана и напад и со голем сојузник Русија. PEACE и EDEN не се вечни. Видовме ATLANTIS се расформираше за многу кратко време но Русија и Македонија не можат да се расформираат никогаш.

И за на крај
Единствено што можеме е да добиеме цврста, јака, брза, одлично организирана, смртоносна армија во служба на идна еМакедонија

Да живее Македонија

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Се пријавив и јас...
Не ми се дерете цџз.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
и јас ја подржувам идеата да се создаде македонска војска. Немора сите да се преселиме во иста држава и да војуваме на исто поле. Тие шо се во русија нека останат таму, тие шо се во турција таму итн. Сите тие ке си бидат посебни одреди. На секој одред во одредена држава ке има еден главен. За турција еден, индонезија друг, русија трет. Сите ке имаме свој аватар со тоа што тие што се во WE или некоја друга армија ке треба во него да го стават и нашето знаме за да се знае дека се наши. За водач т.е. Војвода на секоја одред(чета:vozbud:) ќе биде избран тој што има најмногу damage или некој што е поактивен. Во зависност од потреба сите останати чети ке можат да се повикаат во некоја битка ако битката е од голема важност. Јас мислам дека оваа е најприфатлива идеја. Мојме да направиме и анкета па лугето да гласаат

А

Ајсшутер

Гостин
А зошто ќе биде потребно за секоја држава посебен главен кога ќе биде готов форумот ќе има посебен подфорум каде што секој ден уште рано ќе ви се даваат инструкциите од страна на тој што ќе биде изберен за водење на војската и готово.

А

Ајсшутер

Гостин
Во моментов разговарам со MoredanKantose и ми кажа дека неделна плата на офицери има ваков чин ќе биде 64 RUB секоја недела, плус оружје кога треба подршка во битките, само како што гледам многу помалце се пријавија за армијата.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
You cannot work today because the company does not have enough money to pay you. We have just sent an alert to the general manager about this issue.
Да сменам фирма?
и дека 4ти левел сум треба да барам работа сеа со 4та звездичка?

А

Ајсшутер

Гостин
You cannot work today because the company does not have enough money to pay you. We have just sent an alert to the general manager about this issue.
Да сменам фирма?
и дека 4ти левел сум треба да барам работа сеа со 4та звездичка?
Оди на Resign и барај повторно работа со 1 ѕвездичка само барај со твојот скил не аплицирај за нископлатени, колку скил имаш и каде се наоѓаш ?

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Извинете вака ама јас сум бајаги почетник..така да каде се гледа скил..?иначе сум во Калининград,Русија...уште не сум фатил добар ритам во играва....

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Во моментов разговарам со MoredanKantose и ми кажа дека неделна плата на офицери има ваков чин ќе биде 64 RUB секоја недела, плус оружје кога треба подршка во битките, само како што гледам многу помалце се пријавија за армијата.
Да јас очекував негде 100 тина дека ќе има а не сме ни 20 :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom