Општи дискусии околу eRepublik

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
До вечер јас ќе ги тргнам сите македонци кои ми се наоѓаат на листата на пријатели, а се пријавиле за ова. Зошто на пример не направиме сами армија? Толку сте неспособни или лаком гз ќе изигравате? Ако направиме армија можеме да ги нудиме услугите на државите на peace. Подобро да биде така направена, а не да бидеме под покровителство на русиве.
Ти ли си United Macedonia?
Вака ли ќе правиме обединета Македонија! Место да размислиш малце да не се истрчуваш! Но ти си знаеш!
Според мое мислење Moredan има докажано и покажано со неколку статии во неговиот весник дека сака да помогне за создавање на еМакедонија! Убаво прочитај ја статијата и размисли! Да бевме толку кадарни што не формиравме досега наша единица???
И што е разликата меѓу оваа и онаа WE во која има неколку Македонци мегу кои ако не се лажам си и ти?

Јас мислам дека треба да пристапиме кон Macedonian Phalanx и јас веќе поднесов барање! Значи имаме наш подфорум и скоро целосна автономија во организирањето! Убаво кажа лазароса да биде водач тој со најголем демиџ! Кој сака нека дојде слободно! Поздрав и дај немојте вака детски да се однесувате со бришење и такви работи!

еве го линкот до подфорумот!
регистрирајте се со никот од еРеп
http://www.erespublika.ru/forum/index.php/topic,2791.new.html#new

Член од
17 октомври 2007
Мислења
137
Поени од реакции
1
До вечер јас ќе ги тргнам сите македонци кои ми се наоѓаат на листата на пријатели, а се пријавиле за ова. Зошто на пример не направиме сами армија? Толку сте неспособни или лаком гз ќе изигравате? Ако направиме армија можеме да ги нудиме услугите на државите на peace. Подобро да биде така направена, а не да бидеме под покровителство на русиве.
Кој се пријавил?!?!:nenene: Русинот само ја копирал листата на пријатели на некој од нас и ја ставил во весникот

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.612
Поени од реакции
1.167
Кој се пријавил?!?!:nenene: Русинот само ја копирал листата на пријатели на некој од нас и ја ставил во весникот
Ја има копирано листата од пријатели од кај Мартин затоа има и некои срби кои се членови на Белите Орли - Шакал, Рале и кој беа уште:pos2:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Без нервози. Кој сака, нека се пријави таму. Кој нејќе, нека си прави што сака. Не гледам зошто ова би се разликувало од членувањето во WE. Односно, се разликува, на подобро само, пошто тука наш играч ќе ја води единицата.

Не ве тера никој со сила ништо да правите.

А

Ајсшутер

Гостин
Добро ај вака набројте позитивни/негативни страни

Позитивни (+)
- Немора да работиш во нивни фирми
- Немора да носиш никаков аватар
- Ти даваат оружје без да работиш во нивни фирми
- Ти даваат пари без да работиш во нивни фирми
- Ти даваат генерал (водач) да имаш свој човек

Негативни (-)

Без нервози. Кој сака, нека се пријави таму. Кој нејќе, нека си прави што сака. Не гледам зошто ова би се разликувало од членувањето во WE. Односно, се разликува, на подобро само, пошто тука наш играч ќе ја води единицата.

Не ве тера никој со сила ништо да правите.
А што ќе биде водењето каде да се бориме или слично нешто, секако ние се бориме за Russia али ќе чекаме да објасни русинов па да видиме што како.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Ти ли си United Macedonia?
Вака ли ќе правиме обединета Македонија! Место да размислиш малце да не се истрчуваш! Но ти си знаеш!
Според мое мислење Moredan има докажано и покажано со неколку статии во неговиот весник дека сака да помогне за создавање на еМакедонија! Убаво прочитај ја статијата и размисли! Да бевме толку кадарни што не формиравме досега наша единица???
И што е разликата меѓу оваа и онаа WE во која има неколку Македонци мегу кои ако не се лажам си и ти?

Јас мислам дека треба да пристапиме кон Macedonian Phalanx и јас веќе поднесов барање! Значи имаме наш подфорум и скоро целосна автономија во организирањето! Убаво кажа лазароса да биде водач тој со најголем демиџ! Кој сака нека дојде слободно! Поздрав и дај немојте вака детски да се однесувате со бришење и такви работи!

еве го линкот до подфорумот!
регистрирајте се со никот од еРеп
http://www.erespublika.ru/forum/index.php/topic,2791.new.html#new
Обединета Македонија не се прави со кодоши и лицемери. Тој може да не подржува за создавање на еМакедонија ама ние треба да се избориме сами, а тоа не го гледам јас на овој начин. Единица беше формирана ама се расформира поради тоа што сте лакоми за пари. Не се секирај јас сум бил во многу армии и единици ама од сите се откажувам. Јас не им ги почитувам правилата туку им го гледам начинот на функционирање, структурата и поставеноста со една цел да го искористам тоа за македонската армија. Како што гледам тоа нема да се случи. Правете си вие што сакате ама јас во ништо нема учествувам, помош не давам веќе на никој. Баш ќе биде резил кога ќе пишува дека русин ја дал идеата за создавање на македонската армија односно Macedonian phalanx.

Бравос многу паметно! и сега што? најзакон си а?
Сум и ми можеш нешто?:smir:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Обединета Македонија не се прави со кодоши и лицемери. Тој може да не подржува за создавање на еМакедонија ама ние треба да се избориме сами, а тоа не го гледам јас на овој начин. Единица беше формирана ама се расформира поради тоа што сте лакоми за пари. Не се секирај јас сум бил во многу армии и единици ама од сите се откажувам. Јас не им ги почитувам правилата туку им го гледам начинот на функционирање, структурата и поставеноста со една цел да го искористам тоа за македонската армија. Како што гледам тоа нема да се случи. Правете си вие што сакате ама јас во ништо нема учествувам, помош не давам веќе на никој. Баш ќе биде резил кога ќе пишува дека русин ја дал идеата за создавање на македонската армија односно Macedonian phalanx.

Барем ќе го приметат името, а ако војуваме за White Eagles, што добиваме?

Апсолутно ништо. Колку и да негираат, сепак се дел од српската војска.

А

Ајсшутер

Гостин
Шпиони заборави тоа е најважното според мене, и нема дадено никаква идеја он за македонска војска само даде подршка гледаш со оружје, пари да побрзо напреднуваме, ние тоа не можеме да го направиме без подршка од владата а они го имаат, тоа и ајде гледам има патриоти кои ќе работат за помали плати ќе се жртвуваат за оружја па јас ќе отворам фабрика ќе работите за еден леб ќе ви давам оружје кога ќе има битки бива ? :wink:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983

е ај жити се кажи како сами ќе се избориме за Македонија,и како после САМИ ќе ја одбраниме таа територија ??
без сојузници без ништо:toe:

А

Ајсшутер

Гостин
е ај жити се кажи како сами ќе се избориме за Македонија,и како после САМИ ќе ја одбраниме таа територија ??
Патриотизам пред се не е битно друго важно е да се силиме кога ќе ја снема Македонија во рок од 24 часа ако немаме сојузници ќе го викнете United Macedonia да ја ослободи.

Барем ќе го приметат името, а ако војуваме за White Eagles, што добиваме?

Апсолутно ништо. Колку и да негираат, сепак се дел од српската војска.
И што ако си бил дел од српската војска виде колку подршка имаме токму од нив, види ја листата со гласовите и ќе ти стане се јасно.

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19

Мислам дека избрза со твоево али не ти се мешам!
Ова кодоши и лицемери ќе го има секогаш но дај објасни го твоето учествување во WE што е поразлично од ова??? Ова сигурно дека нема да биде официјалната војска на еМакедонија! Ова јас го свакам како собирање на искуство и чинови притоа помагајќи на една пријателска држава за која и без ова се бориме од нејзина страна!
Еве јас и така сум во русија и се борам секој ден! Вака барем ќе се бориме под наше име и со наш командант и ќе се расчуе за нас!
Убаво пиша ајс! Дај ги негативните страни па да можеме да дискутираме! Вака со нервоза не правиме ништо!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Патриотизам пред се не е битно друго важно е да се силиме кога ќе ја снема Македонија во рок од 24 часа ако немаме сојузници ќе го викнете United Macedonia да ја ослободи.

И што ако си бил дел од српската војска виде колку подршка имаме токму од нив, види ја листата со гласовите и ќе ти стане се јасно.

Добро, убаво од нивна страна што нè поддржуваат, но највеќе потенцирав на името под кое се бориме.

А

Ајсшутер

Гостин
Добро, убаво од нивна страна што нè поддржуваат, но највеќе потенцирав на името под кое се бориме.
Епа тоа е добро стекнавме добри сојузници Турција, Србија, зошто да не и сега Русија а чим ги имаме тие ги имаме и останатите Peace членки.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Шпиони заборави тоа е најважното според мене, и нема дадено никаква идеја он за македонска војска само даде подршка гледаш со оружје, пари да побрзо напреднуваме, ние тоа не можеме да го направиме без подршка од владата а они го имаат, тоа и ајде гледам има патриоти кои ќе работат за помали плати ќе се жртвуваат за оружја па јас ќе отворам фабрика ќе работите за еден леб ќе ви давам оружје кога ќе има битки бива ? :wink:
Жити мајка не ја даде тој идејата а? Па зошто тогаш има напишано вест каде што не повикува да се преселиме таму и да ја создадеме армијата? Зошто на пример не ја создадеме во Индонезија? Зошто во овие неколку месеци не ви текна да направиме ТО на некоја утепана држава која има пари и можеме да ја цицаме како сакаме? Така ќе имавме поддршка од наша влада. Ти не си сериозен за фабрика за леб. Не е исплатливо тоа. Подобро направи за оружје и давај секој ден по две- три, а останатите продавај ги за да не си во загуба.

На истиот начин како што направија и србите, словенците, босанците, со ТО на некоја утепана држава. Прво се прави држава па се бираат сојузници. Вие вака на нероден петко капа му кроите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom