Општи дискусии за ТВ серии

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
ama 10 od 10?

jas izdrzav do treta i bataliv, ima zabaven moment no koga e cringe e neoprostlivo cringe. Sto e 10 od 10, moze ke se vratam… da ne si cital/gledal source pa subjektivno 10 ili? 10 e seriozno. :D

U meguvreme ja vrtam New Girl i mi se nametna, se naogam kako se smeam
И би ја репризирал да имав време сега. Не е серија у која треба логика да бараш. Си пуштив мозок на пасење и си уживав. :noze:

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Bodies ja изгледав на Нетфликс овие два дена, научна фантастика, немам појма зошто на Imdb е само крајм, драма, хистори.
Мене ми легна серијава.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.327
Мислев дека има посебна тема за Elite, ама (веројатно за среќа) немало! Ја гледав заради Естер Експозито, која одамна замина од серијата, ама ете OCD-то не ми даде да ја прекинам, па се мачам со секоја нова сезона... Ама последнава беше очобол! Значи толку досадна, од епизода во епизода, не можам да сфатам како успеале да ја направат. Плус, дали намерно или не - секој еден лик го направиле тешка психијатрија (не дека пред тоа не беа, до душа, ама овде кулминираше) и се фокусирале на психичките проблеми на секој од нив. И на крај добивме депримирачка сезона која се стреми депресијата да ја префрли на гледачот. Избегнете ова колку можете повеќе!

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Мислев дека има посебна тема за Elite, ама (веројатно за среќа) немало! Ја гледав заради Естер Експозито, која одамна замина од серијата, ама ете OCD-то не ми даде да ја прекинам, па се мачам со секоја нова сезона... Ама последнава беше очобол! Значи толку досадна, од епизода во епизода, не можам да сфатам како успеале да ја направат. Плус, дали намерно или не - секој еден лик го направиле тешка психијатрија (не дека пред тоа не беа, до душа, ама овде кулминираше) и се фокусирале на психичките проблеми на секој од нив. И на крај добивме депримирачка сезона која се стреми депресијата да ја префрли на гледачот. Избегнете ова колку можете повеќе!
fun fact и јас ја гледав ради неа серијата и издржав само една сезона после неа и кога пуштив 4та сезона кога фатија забегани уште поише да ги направат ликовите, секој со секој да си е гасење и никогаш не ја пуштив, апсолутно се слагам, не ја пуштајте ич.. први 2 сезони се солидни ама не е ништо посебно

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.327
Комедија бр. 11 - The Bear

И давав шанси од епизода до епизода, стигнав до седма, ама едноставно не кликна. Не знам дали ќе можам да продолжам да ја гледам. Преценета серија.

1699393709788.png

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.327
Се сеќавате имав направено едни листи погоре на сите серии од последниве 10 години номинирани за ЕМИ и Глобус по број на номинации, и колку од нив имам гледано. Е па сега ја проширив листата на сите серии од 2000 до денес номинирани за ЕМИ, но не само за најдобра серија, туку и номинациите за актери и актерки и споредни улоги. Интересно е колку поразлична е листата и испадна дека најдобра серија е една на која немаше да ми текне ни на крај памет. Еве ја листата, па се надевам некому ќе му послужи како инспирација што да гледа следно:

1699988604570.png
1699988630188.png

Со зелено - гледани, со жолто - не ми се догледани некои епизоди / сезони, со црвено - прекинати од различни причини.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Се чудам зошто Killing Eveе толку високо!
На Фокс ја даваат, една-две епизоди погледав, и ми личеше на глупости...
*
Да прашам дали некој ја гледал новата серија на Нетфликс: Пропаст на куќата Ашерови?
Имам гледан одамна филм црно-бел со овој наслов, а првите 10 минути од серијата немаат врска со темата од филмот, што е правен по приказна на Едгар Алан По.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.327
Се чудам зошто Killing Eveе толку високо!
Затоа што има 7 номинации и 1 ЕМИ во актерските категории, 2 номинации за споредна улога и 2 номинации за најдобра серија.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.594
Поени од реакции
14.044
Кога сме тинејџери гледаме Френдс.
Кога сме возрасни гледаме Д Офис, најдобрата серија од жанр комедија.

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
И серија во која најмногу уживав последниов период е The Bear на Хулу. Прославен готвач наследува маалска сендвичара од починатиот брат. Доста реална, на моменти и во документаристички стил ко да гледаш некој пред тебе како готви. Ја имаше препорачано Илина Букбокс пред може година и нешто, а Илина знае што е добро. 9/10
Ау браво, одлична серија. Ја избинџав во 2 дена. Fishes епизодата е ремек дело, каква тензија и перформанс од сите, свака част.

Kajgana Shop

На врв Bottom