Општи дискусии за ТВ серии

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
A po sekoja cena skokni 13 Reasons Why, detski gluposti, ne go razbiram hajpot, se davi u klisea... (n)
Остаревме бе @wot остаревме. Како не сфаќаш. Netflix & chill децава сеа праат од 6 одделение... и како сакаш оваа серија да не им е добра?
Преценета е максимално ама добра е. Да бевме 10 години помлади врв ќе ни беше.
Ги има сите можни средношколски драми што „треба“ да ти се случуваат.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Pa da, i stariot e overrated iako e 3 saati. Jas ne znam dali ke go gledam..
Абе стариот, иако преценет имаше некои, ретки додуша, ама имаше добри работи (како кловнот одглумен од Tim Curry). Сепак тоа беше производ од раните 90-ти, наменет за тв. Ни типичен филм, ниту серија, ни риба нит девојка. ОК за тоа време, добар за фанови на Кинг и на книгата.
Од друга страна, еден тв производ според некои одлики доста сличен на It, направи лом пред некое време. Stranger Things, меѓу другото, претставува судир на група клинци (а и по некој постар) со нешто надреално, макар и со елементи на sf. Дури и едно од децата од ST ќе глуми во It.
Поентата ми беше дека и кога има одлична подлога да се направи нешто како што треба, во време кога сериите одамна не се претежно второстепена тв забава во која режираат и глумат само оние што не се доволно добри за на филм, работите се препуштаат на екипа (режисер, сценаристи, дел од актерите) со сомнителен квалитет, за да сними нешто во несоодветен формат.

• Ми се допаѓа
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ne sum ja izgledal cela sezona uste, ama mnogu dobro e izrabotena. Zenive glumat u pm a i dobar triler e, seriozen.
Daleku od glorificiranje zeni, duri obratno.. :)))) Internetot e spobudalen i sakaat da ostane na 1 sezona, da bide sovrsena.
Ama prodolzena e za vtora.
Не е уште продолжена. Приказната од книгата е само прва сезона. Втора сезона само доколку писателката се нафати да напише сценарио и секако екипата во целост се врати. Не беше лоша, пошто ми е читана книгата која е ужасна и ептен ефтина, мини серијата беше одлично изработена.

• Ми се допаѓа
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Заврши Broadchurch, солидна и интересна британска крими драма.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ја изгледав половината од првата сезона лани, и ако си љубител на ваков тип на серии би требало да ти се допадне. Немам некое посебно чувство спрема серијата, не ја ни мразам, не ја ни сакам премногу, едноставна серија со солидни глумци и солиден заплет, јас ја оставив бидејќи имам нешто друго за гледање, класична УСА чанел серија, веројатно ќе трае 5-6 сезони, така да пробај види си дали ќе ти се допадне.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.164
Јас уште лани ја изгледав THE SHANNARA CHRONICLES и сега чекам да излезе втората сезона.
Според мене серијата е одлична, ако си љубител на ваков тип на серии би требало да ти се допадне.
Некои велат дека е некаква копија од Lord of the Rings (Elves, Dwarfs, Humans) :) .[DOUBLEPOST=1492691203][/DOUBLEPOST]
Ја изгледав половината од првата сезона лани, и ако си љубител на ваков тип на серии би требало да ти се допадне. Немам некое посебно чувство спрема серијата, не ја ни мразам, не ја ни сакам премногу, едноставна серија со солидни глумци и солиден заплет, јас ја оставив бидејќи имам нешто друго за гледање, класична УСА чанел серија, веројатно ќе трае 5-6 сезони, така да пробај види си дали ќе ти се допадне.
Знаеш ли колку сезони за сега има излезено и колку би требало да се прават ?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Некои велат дека е некаква копија од Lord of the Rings (Elves, Dwarfs, Humans) :) .[DOUBLEPOST=1492691203][/DOUBLEPOST]
Знаеш ли колку сезони за сега има излезено и колку би требало да се прават ?
Не, но ги знам сериите на УСА каналот, сите се долги со над 6 сезони, и ги гледав повеќето од нив, Псајкт, Монк, Суитс. Сега за оваа знам дека је обновија скоро за 3 сезона http://variety.com/2017/tv/news/colony-renewed-usa-season-3-1202022650/ и затоа сум убеден дека ќе има повеќе сезони, штом не ја откажаа до сега (можеш да си ја избигнаш кога ќе заврши), а за Шанара доволно ти е да ти кажам дека е на МТВ каналот, кажи ми некоја добра серија на МТВ. Можеш да очекуваш добра чизи тин драма, иако признавам продукциски не изгледа ефтино серијата, сепак се базира на 20 тинејџерски новели така да знаеш што можеш да очекуваш. http://www.serijala.com/fantastika/prvi-pogled-the-shannara-chronicles-novi-postapokalipticni-fantasy-spektakl/

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Ја гледа ли некој Veep?

Јас сум на средина од втора сезона, океј ми е, но не знам дали да ја продолжувам. Обично после неколку епизоди знам што да правам со серија, али оваа ми е останата на некое неутрално ниво. Почната е 6та сезона и ко што би рекол Шелдон за бирање серии, ми изгледа ко long-term commitment.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.971
Поени од реакции
8.315
Во недела гледам на National Geographic (верзијата која ја имаме на балканов) ќе почне некоја мини серија за Алберт Ајнштајн

Mи изгледа доста интересно. Некој некоја епизода гледал од ова или ова тек сега треба премиерно да се емитува ?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Во недела гледам на National Geographic (верзијата која ја имаме на балканов) ќе почне некоја мини серија за Алберт Ајнштајн

Mи изгледа доста интересно. Некој некоја епизода гледал од ова или ова тек сега треба премиерно да се емитува ?
Ти пишува на постерот ќе се емитува премиерата во Вторник, Април 25 во 9 часот Источно време, односно 10часот Централно време. Тоа ќе му дојде 3часот по полноќ по нашки. Ако е премиерата во Вторник, не гледам како кај нас ќе го даваат оваа недела.
Еве повеќе информации и ведеа за серијата се чини интересна.
http://channel.nationalgeographic.com/genius/

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.971
Поени од реакции
8.315
Ти пишува на постерот ќе се емитува премиерата во Вторник, Април 25 во 9 часот Источно време, односно 10часот Централно време. Тоа ќе му дојде 3часот по полноќ по нашки. Ако е премиерата во Вторник, не гледам како кај нас ќе го даваат оваа недела.
Еве повеќе информации и ведеа за серијата се чини интересна.
http://channel.nationalgeographic.com/genius/
На српскиот сајт на едно место пишува 26 ти април
http://www.natgeotv.com/rs
а на друг дел од сајтот пишува 23 ти април
http://genius.natgeotv.com/rs/

Кое е точно не знам. Исто така на фејсбук страната видов 23-ти април.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
13 Reasons Why

Ја загледнав, интересна е засега. Тин драма која го задрмала светот. Девојка се самоубива и еден од нејзините пријатели добива касети снимани од неа кои е можно да ја откријат причината за нејзиното самоубиство.

Kajgana Shop

На врв Bottom