Famous Last W
I LoV3 YoU..
- Член од
- 24 август 2007
- Мислења
- 1.515
- Поени од реакции
- 5
Возам велосипед кога како
А зошто ние самите да не бидеме организатори?Јас возам велосипед прилично често и МНОООООООГУ сакам да возам на поголеми растојанија ама немам со кого.. не ми се вози сам на автопат.. Еве гледам некои заинтересирани за возење.. ако сте за јас сум кандидат.. Само нека биде викенд ден затоа што на работа сум преку недела :wink:. BTW Живеам во Скопје
п.с. Доколку некој знае за вакви маратонски тури што се прават низ земјава ве молам пишете ми за да контактирам со организаторите. Благодарам.
Тогаш етанолот или метанолот ќе бидат 115 ден/литар.Се повеќе и повеќе поскапува нафтата а со тоа и бензинот преку кој го палиш и возиш твојот мотор. Што правиме тогаш кога бензинот ќе бите 120 ден/литар бе другар:wink::wink::smir:.Со велосипед е поздраво да се возиш, повеќе енергија трошиш, добро е за мускулите на нозете, али како што викаш ти за кого како.... Некој ќе сака мотор, а некој точак..
Според мене, Гостивар-Скопје е добра според далечина, но истовремено е и досадна, не планирам цело време по автопат да возам.Што мислите за Скопје - Гостивар?
За вакви возења на големи далечини...
Зошто од Гостивар, кога ќе стигнеме во Скопје, да не продолжиме накај Водно?Според мене, Гостивар-Скопје е добра според далечина, но истовремено е и досадна, не планирам цело време по автопат да возам.
Друго, не е поентата само далечината, битно е и каде ќе се возиме, а притоа подобро е да е некаде на планина, каде има чист воздух, да видиш панорама итн.
Според мене за Скопјани, најдобри патеки се
Центар на Скопје - Крстот на Водно
Центар на Скопје - Китка
Скопје - Марков Манастир
Скопје - Матка
Скопје - Скопска Црна Гора.
Па кога би сакале да се возиме таму, би се договориле за дата, час итн.
Не ми одговара времето што го планираш, јас планирам од сабајле да тргнеме од центарот на Скопје за некаде.Зошто од Гостивар, кога ќе стигнеме во Скопје, да не продолжиме накај Водно?
Мислам дека ноќното возење е многу повозбудливо. Го сакам ризикот, затоа идам со крш точак..планирам пешки да продолжам или да се вратам, зависи на која половина од патот ќе бидам...А нема да биде заморна ако не возиме многу брзо. Затоа го одбрав тоа време.Не ми одговара времето што го планираш, јас планирам од сабајле да тргнеме од центарот на Скопје за некаде.
А и таа рута што ти ја планираш до Скопје, па до Водно е заморна и ризична.Ризична е затоа што треба да ти е точакот доста исправен и да си земеш, да речеме резервни гуми итн.
Сепак да видиме дали има заинтересирани за возење кај скопјани, па ќе видиме што ќе правиме.Датата не ми е важна, освен ако тој ден времето е нестабилно. :helou:
Јас сум. Предлагам да се оди од Гостивар за Скопје, поради превозот, со воз.Јас сум за возење од сабајле многу рано па да се вратиме попладне некаде. Инаку повеќе сакам да возам на отворено.. не сум за на планина . Еве јас да предложам ден.. САБОТА 26.07.2008 одговара?
BTW : Мислам дека е редно секој кој ќе доаѓа да понесе со себе соодветна храна и пијалок а од опрема обавезно да има резервна внатрешна гума гума (чини 100-150 денари) и заштитна кацига (цена=300 па нагоре, јас си ја купив 300 денари од вучко).
Заинтересирани?